PDA

Tüm Versiyonu Göster : GPO ile Ağ sürücüsüne Bağlanma

kanunsuz
31-01-05, 21:50
GPO ile Ağ sürücüsüne Bağlanma

Geniş kapsamalı ağ yapılarında makine sayısı fazla olduğundan makinelerdeki küçükdeğişiklikler bile zaman alır.Bu değişikliklerden biri olan ve aslenmakine başına çok zaman almayan ancak makine sayısı arttıkça çilehaline gelen map (Ağ sürücüsüne bağlanma) işlemini kolaylaştırmak içinWindows 2000 ve 2003 server içerindeki GPO yapısında bulunan scriptleri kullanabiliriz.Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle bir not defteri açıyoruz ve içerisine

“net use h: \\w3k\d (file://w3k/d)”ve ardından not defterini .bat dosyası olarak kayıt edelim.Bunu yapamakiçin ismini map.bat yapmanız yeterli.Bu arada net use komutumuzolmaktadır. H client makinelerin map edeceği disk sürücüsünün harfi ,w3k benim server makinemin ismi (ben server üzerinde bir diskipaylaştıracağım eğer siz ağ üzerinde herhangi bir makinenin sürücüsünüpaylaştıracaksanız onun ağ üzerindeki ismini veya ipsini yazabilirsiniz, ondan sonraki D ise server üzerinde paylaşım verdiğim diskim).Şimdibu bat dosyası artık script haline gelmiştir, ancak içeriğe uygun birdepaylaşım yapılması gerekir.Bundan dolayı w3k makinesinin üzerinde Dsürücüsüne paylaşım veriyorum.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

ŞimdiAğımızda mevcut bir OU (Organizasyon ünitesi) yoksa öncelikle onuoluşturalım.Ben oluşturdum ve ismini “ag surucusu” koydum.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

OU oluşturduktan sonra oluşturduğumuz OU’in üzerine gelip properties →group policy→ new ‘e tıklayalım.Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Ardındanedit sekmesini tıklayıp user configuration dan windows settings’iseçiyoruz buradan scripts tıklayalım ,logon’a girelim. İlk önce Logonproperties’in sol alt köşesindeki show files tıklayalım oluşturduğumuzmap.bat dosyasını buraya yapıştırıyoruz.

sonraad tuşuna basıyoruz ardından browse diyoruz ve karşımıza biraz önceshowfiles kısmına yapıştırdığımız map.bat i göreceğiz ve onu ekliyoruz.

İşlemimiz bitmiş oldu.Artık ağ üzerindeki makinelerde bunu deneyebilirsiniz.