]Susurluk olayına adı karışan Yaşar Öz'le birlikte tutuklanan manken Tuğba Özay hakkında 167 gün sonra tahliye kararı çıktı. Rulet operasyonu kapsamında hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme Tuğba Özay'ın tahliyesine karar verdi.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından hazırlanan iddianame dün tamamlanmıştı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi onaylayarak dosya üzerinden Tuğba Özay'ın tahliye edilmesine karar verdi.
Özay, Rulet operasyonu kapsamında gözaltına alınarak 10 Ağustos 2007'de tutuklanmıştı. Ünlü manken, o tarihten beri Paşakapısı Cezaevi'nde tutuluyordu. Bugün akşam saatlerinde cezaevinden çıkması beklenen Özay'ın 6 yıla kadar hapsi isteniyordu.[/B]
kaynak (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Cezaevi günlerini çiftlikte unutacak
"Rulet" operasyonu soruşturması tamamlandı ve "Susurluk Davası" hükümlüsü Yaşar Öz ile manken Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında dava açıldı. Mahkeme, yaklaşık 5.5 aydır tutuklu bulunan Tuğba Özay'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Tahliye kararını öğrenen Özay'ın kısa süreli bir baygınlık geçirdiği öğrenildi.
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından 5.5 aydır yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan 203 sayfalık iddianame, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemece kabul edilen iddianameye göre, örgütün liderliğini Susurluk Davası hükümlüsü Öz, başyardımcılığını ise Abdulcabbar Kibaroğlu yapıyor. Susurluk Davası'yla tanınan Öz, bunu etiket gibi kullanıyor.
Polise değil Öz'e gitti
İddianameye göre, Özay da, erkek arkadaşı olan mağdur şüpheli Akın Büyükoğlu'nun tehditleri ve küfürleri karşısında adli makamlara müracaat etmek yerine, Yaşar Öz liderliğindeki suç örgütünden Kibaroğlu'na müracaat etti.Kibaroğlu da etrafına topladığı adamlarla Büyükoğlu'nu korkutmaya çalıştı.
İddianamede, Özay'ın örgütün caydırıcı gücünü kullanarak, Büyükoğlu'nun uyarılmasını istediği, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, çeteye bilerek ve isteyerek yardım ettiği, böylece üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek, 3.5 yıldan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.
'Yaşasın özgürlük'
Saat 18.00'de cezaevinden çıkan ve "Yaşasın özgürlük" diye bağıran Özay, "Adaletin yerini bulduğuna inanıyorum. En çok özgürlüğümü özledim" diye konuştu. Uçakla Antalya'ya giden Özay annesi Duygu Özay'la birlikte ailesinin Manavgat ilçesindeki çiftliklerine gitti.
Cezaevi günlerini çiftlikte unutacak
Manavgat'ın Bucakşıhlar Köyü yakınlarındaki yüzme havuzlu çiftliğinde dinlenmek isteyen Tuğba özay, cezaevinden çıkar cıkmaz soluğu Antalya'da aldı. Saat 20.00 uçağıyla Antalya'ya gelen Tuğba Özay, önce annesi Duygu Özay'la kucaklaşarak hasret giderdi. Havaalanı İç Hatlar Terminal çıkışında basın ordusuyla karşılaşan Özay, konuşmaktan çekinirken, ısrar üzerine cezaevinde geçirdiği günlerden kısaca bahsetti.
Aracını aradığı sırada basın mensuplarıyla konuşan Özay, “İçeride çok güzel günlerde geçirdim. Yabancılarla da kaldım hatta. İçeride iki tane çocuğum vardı, onlara da baktım. Adalet tecelli edecek inanıyorum. Geçirdiğim kötü günleri çiftlikte unutmak istiyorum'' dedi. Bazı hayranlarının da ilgi gösterdiği Özay, annesiyle birlikte bir arkadaşının aracına binerek Manavgat'a gitti.
Özay'ın 3 yıl önce yaptırdığı 10 dönümlük alanda bulunan çiftliğinde köpek, tavuk, kedi gibi hayvanlar bulunuyor.
Fotoğraflar İçin: Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Milliyet
kaç aydır içerdeydi sende :D:D
kaç aydır içerdeydi sende :D:D
Desene ölmüşüm ben...:ç
iki konu birleştirilmiştir;)