Tüm Versiyonu Göster : mantik bilmecesi 6
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Dört kardeşin yaşlarının toplamı 30’dur. Hangi üçünün yaşlarını toplarsanız toplayın, dördüncünün yaşına tam olarak bölünebildiğine göre bu dört kardeşin yaşlarını bulunuz.
not cocuklar ikiz değildir
Sanırım mantık hatası var.
Kardeşleri yaşları a b c d olsun ve aralarında
a=<b=<c=<d şeklindse bir sıralama olsun.
Bu durumda a, b ve c yi alırsak bu ikisinin toplamı d den küçük çıkabilir. Küçük çıkarsa belki a+b+c nin toplamı d ye bölünebilir. Ama bu durumda a+b+d yi aldığımızda bulacağımız sayı c den büyük çıkacaktır. Bu durumda bu üç sayının toplamı 4. sayının katı olamacaktır.
yok hocam mantık hatası yok sıkları kontrol ettim sağlıklı
Valla bunu yapamadım. [mate] yardımına ihtiyacım var. :p :D
prof veya mate yi bekleyelim hocam işallah bilirler
Hepsi 7,5 yaşında desem
Üçünün toplamı 22,5 oluyor. Bu durumda 22,5 sayısı 7,5 e tam olarak bölünür ama bize 4. nün 3 kişinin toplamına bölümünün tam olduğu söyleniyor. O zaman 0,3333333333333333... çıkıyor, yine olmuyor. :(
Hepsi 7,5 yaşında desem
Üçünün toplamı 22,5 oluyor. Bu durumda 22,5 sayısı 7,5 e tam olarak bölünür ama bize 4. nün 3 kişinin toplamına bölümünün tam olduğu söyleniyor. O zaman 0,3333333333333333... çıkıyor, yine olmuyor. :(
:hihihi:hihihi
birol ustam diyorki:çocuklar 5+5+10+10 yaşları bu
abi eklememis bastan kusura bakmayın cocuklar ikiz değil malesef
birol bu seferde diyoki madem ikiz yok yaşları 2+3+10+15 olması lazım
ğş1ğş1ğş1ğş1ğş1ğş1ğş1
Zaten cevap bu olamaz ki...
Soruya göre 5 in 10+10+5=15 e bölünmesi gerekiyor...
Ya bu da olamaz ama... :(
3+10+15=28 2 ye bölünüyor mu? Soru kısmında hata var.
2 28 e böülnür ama sorunun soruluşunda 28 in 2 ye bölünmesi gerekiyor...
hocam hayırdır sanırım tam karıştırdın :)
hocam hayırdır sanırım tam karıştırdın :)
:D
Karıştırdıüımı sanmıyorum Erdal abi. Soruyu defalarca okudum. Soruda 3 kişinin toplamında bulunan sayının KALAN KİŞİNİN YAŞINI BÖLÜMESİ gerektiği vurgulanıyor. Oysa ki birol hocamın verdiği cevapta (2-3-10-15) seçilen 3 kişinin (3-10-15) toplamı (28) kalan 4. kişinin yaşını (2) bölemiyor. Kalan 4. kişi o toplamı bölüyor.
Demek istediğim şeyin daha genel halini ilk mesajımda da vermiştim ben zaten.
Umarım anlatabilmişimdir. :p
sanırım bölünen ve bölen mantığında bir yanlış anlaşılma söz konusu. bizim anladığımız herhangi 3 kardeşin toplamı bölünen geriye kalan 4.üncü kardeşin ise bölen olduğu.
sanırım bölünen ve bölen mantığında bir yanlış anlaşılma söz konusu. bizim anladığımız herhangi 3 kardeşin toplamı bölünen geriye kalan 4.üncü kardeşin ise bölen olduğu.
Sanırım derdimi anlatabilmişim. :p
Evet erdal abi, dediğinizi kapsayacak bir soru kökü olması gerekiyor.
Sonuçta soru çözüldü artık, çok uzatmaya gerek yok. ;)
ProfessoR_X
16-01-08, 22:41
bu soruyu denklemlerle falan çözmeye kalktım yemedi bünye bende cevap bile vermemiştim iyi bari çözülmüş :D
PcTeknikZone