Tüm Versiyonu Göster : Temizlik konusu...
Ya arkadaşlar bu kasanın içinin, klayvenin, mouseun,mönitörün temizliği konusunda söyleyebileceğiniz birşeyler var mı?
drhope herşeyden önce hoşgeldin arkadaşım.
kasanın içini temizlemek gerçekten bazen ciddi sıkıntılar doğurabiliyor. En yakın tarihten örnek verecek olursak bir arkadaşım işlemcisini değiştirmek zorunda kaldı.
Ama çok toz var illa birşeyler yapmam gerekiyor diyorsan dostum elektrik süpürgelerinin bir sürü işlevi war artık üflemeli olarak çalışanlarla gerekli aparatı takarak tozları def edebilirsin.
Klawyeyi tuşları yerinden söküp temizlemek gerekir. Hepsini tektek çıkartınca klavyelerimizin altında bir maden buluyoruz. (saç,sakal,çekirdek,bisküvi vs..) Ama ezbere bilmiyorsan sökerken dikkat et tuşların yerlerini karıştırma.
Mouse vidaları sökülmek sureti ile iki kapak birbirinden ayrıldıktan sonra temizlenir. sadece ouse topunun cıkartılmasıyla beraber parmakları sokarak temizlemek yetmez.
Monitöre gelince dış camını camsil yardımı ile temizleyebilirsin arkadaşımda eğer içini temizlemeyi soruyorsan bunu ilk defa senden duymuş olurum :)
Not: Islak bezden kaçınınız.
dostum bunu en iyi yapan kimseler teknik servisler onlar bu iş için özel bir köpük kullanır. ondan alıp mükemmel temizliğe ulaşabilirsin. uğraşmak istemiorum diyorsan götür servise yapsınlar :)
klimayı aç en son seviyede. 25 dakika beklet .
Knight arkadaşım herhalde monitörün içiyle bi derdim yok ben sadece kasanın içini temizlerken nelere dikkat etmek gerekir diye merak ettim o kadar da çömez değiliz yani ben aslında dediğini yaptım elektrik süpürgesinin üfürme aparatı ile temizledim bu yeterli mi diye merak ettim yoksa parçaları söküp bi gece çamaşır suyunda da mı bekletsem? :D . Şaka bir yana siteniz hayırlı olsun der ilginiz için çok teşekkür ederim...
PcTeknikZone