Tüm Versiyonu Göster : Sistem sıcaklıkları vede çözümleri
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
sistemim:::
amd 2500+ xp
epox 8RDA+ rev 2.1
asus radeon 9600xt
samsung combo cd-rw+dvd
hyundai Q770
kingston 512 ddram 400mhz
160gb samsung hdd
asus cd-rom 52x
aopen kasa 300w
Audigy2 ZS
creative 6600
sky2
butür direk görüntü almak isterseniz resiim upload için
adres Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
resim çekmek içinse pc için program aşadadır
ilerki dönemlerde çözümleri yöntemleri izah edilecektir
saygılar...
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
burdanda EVEREST Home Edition programını indiriniz çok güzel bir programdır
kasada kendim bir değişiklik yaptım bu sonuç baya güzel oldu cpu fan üzerinede bir fan ilave ettim. kasadaki korumayı vede dışta kalan hava girişini kestim
ortalama sıcaklıkları ne olmalı acaba...2. bir hdd ekledim sıcaklığı 42derece ve kasa sıcaklığı 40 derece oldu....bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
çok iyi yapmışsında peki toz girişini nasıl engellicen şimdi. haftada bir temizlik yap işin yoksa.
kapak bende devamlı kapalı ayda bir temizlik yapıyorum oda 1.2 dakika sürüyor
ne kapağı bu millet fanların önüne filtre koyuyor sense tamamen açıyorsun. sonrada aydabir 2 dakikada temizliyorum diyorsun nasıl oluyor bu iş.
soğutma parasal bir iştir. bu yaptığım ise ucuz yoll. senin kasanda 7 adet flitreli fan var. buz gibi olması lazım ama olmuyor. nedeni ise filitrelerden kaynaklanıyor. bende 2 fan var abi
bu bendeki sonuç sendeki sonucu yazarsan menun olurum..
2 dakika temizlik yapmam beni uraştırmıyor
DenizLisporLu
07-03-05, 09:47
bu sıcakLık değerLeri görmek için nereye bakıyoruz...
Ewerest programını yükleyip bu sıcaklıkları görebilirsin ;)
DenizLisporLu
09-03-05, 16:50
benim pc yanıyo mu acaba :D ben birşey anLamadım çünkü...
diyorum ki bu sıcakLık seviyesi normaL mi ? bakan oLmamış soruma
DenizLisporLu
16-03-05, 21:23
P4 2.40 GHZ 256 Ram anakart Asus P4PE-X ,+ biLgisayar 24 saat açık oLuyor.fazLadan bir fana ihtiyaç var mı acaba ?
ben everest i ne zamandir kullanyom ama hep benim pc 50 derece felan ana kart niye ole yauf ? :)
evet ya acali daha 1 saat anca oldu ama 50 derece ana kart digerleri 30 - 40 derece bunu nasi daha sogutucam bu ne yauf tutu$uyor :(
Arkadaslar buda benim pc 2 saat felandir acik ama neden bu kadar sicak ?
sistem açıldıktan 2 saat sonra sıcaklığın 48-52 derece olması her işlemci için (kapak kapalı) normaldir..
ekstra fan koyarak soğuma sağlayabilirisniz o zamnda 40-46 araısna düşer ama daha soğugu için özel donanım gerekli..
önemlisi sistemin canına okuyan oyunlar oynadıktan sonraki sıcaklıklardır eğer ozamnlar sıcaklık 62- ve üzerine çıkıyorsa anormallik vardır zaten
amd işlemciler için açıklanan son YANMA sıcaklığı 90 derece
ama intellerde bu sıcaklık 85 derece ama ben 78 dereceden sonra yanan ilecide gördüm
aslolan cpu üzerindeki kodun üretici sitesindeki code bilgileri ile karşılaştırmanızdaır.
üzerlerindeki kodlar cpu nun kaç dereceye kadar dayanacagını yazar..
aynı şeyler anakartlar içiden geçerli..
bunun kontrolü içinde biosunuzdan siistem sıcklığı 7o dereceye geldiğinde sistemi kapat diye seceneği aktif yapabilirisniz..
hepisi bu kadar..
ek bilgi: zaten sistem sıucaklığı artıkcça sisteminizdeki stabilite bozulur dengesizleşir ağırlaşır bu zamanlarda sistemi kapatıp 5dk dinlemmeye alma en iyi seçimdir..
yapman gereken kaliteli bir macun alman vede kasa soğutmasına çok önem ver kendimin ucuz yolla yapmış olduğum bir işlem var ben kasadaki fan yerlerini açtım ve cdpu üzerine gelece ayrızamnada anakartıda soğutacak bir şekilde fan koydum ve çok menunum. macunu mutlaka al farkı görüceksin arada fandaki pislikleri soğutucunun üzerindeki pislileride temizlemeyi unutma
abi ne macunu bu ya herkes soluyorda bilmiyom ben bi aciklasana :)
ayrica hic 60 a felan gelmedi en fazla 52 yani normal midir bu bilmedigim icin soruyorum ?
sistemin tam nedir? mutlaka belirt. macun yada pasta bu işlemci vede soğutucunun arasına sürülür. Bu işlem sayesinde soğutucu ile işlemci arasında yalıtganlık meydana getirir işlemci ısısını bir nevi çeker
AMD Athlon 64 Processor 3200+
2.20 GHz, 1.00 GB RAM 300 GB HDD
kasan ne marka 52 dereceye çıkması iyi bir alamet değil. kasanda kaç adet fan var birde mesajlarını editlersen menun olurum :)
packard bell in kendi normal kasasi iste !!
kac fan var bilmiyom :D
kasanın havalanmasında problem olabilir birdenersen iyi olur kapağını aç dene
packard bell in kendi normal kasasi iste !!
kac fan var bilmiyom :D
abi bu kasa yanlış bilmiyorsam desktop kasa.hani şu monitör altındaki yatay kasalardan.o kasa için o sıcaklık değeri iyi.
sıcaklık kıyaslamasında ben hep şunu söylüyorum.şayet sisteminizde bir stabilite sorunu yoksa sınır olan 65 derecede de çalışabilir.çünkü sayısal nicelikler insa oğlunu asla tatmin etmez.bugün kendinizi sıkar 30 derece yaparsınız yarın karşınıza 27 derece olan bi makine gelir benimki niye olmuyo diye düşünürsünüz.
benim ısı olayına bulduğum çözüm ise şu.HDD ler olabildiğince soğuk olmalı 41-42 olduğunda ciddi ciddi kasılıyorlar.işlemciler içinse rakam vermeyeceğim onlarda çok değişken bir tutum var çeşitlilikten dolayı.RAM ler ve kuzey köprüsüde mantıklı rakmlar dahilinde kalmalı.Ekran kartları ekran tazeleme hızından tutunda çözünürlük değerine göre bile coşuyorlar.Kasanın genel sıcaklığı ise oda ısısından 3-5 derece yukarıda kalmalı daha fazla yükselmemeli.şimdi tasarımı anlatalım.
kasanızın ön yüzünde kesinlikle fan olmalı ve tam HDD üzerine vurmalı.HDD ler kasanın tabanına yakın olmalı zeminden gelen soğukluktan en fazla yararlanmak adına.
kasanızın arkasında bir eksoz fanı olmalı içerideki sıcak havayı dışarıya atmalı.
işlemcilerin standart fanları normal çalışma koşullarında gayet yeterli.oc veya çok sıcak ortamlarda çalışmada ise bunlar yetmiyor.profesyonel fanlara yönelmek en güzeli ama ben kendim hallederim derseniz siz bilirsiniz.
ekran kartının soğutucu bloğunda fan yoksa ufak bir fanla takviye etmek ciddi kazanç sağlar.ekran kartlarındaki tasarım yanlışlığı yüzünden onlar daha çok etkileniyorlar.pasif soğutma elemanları neredeyse tüm kartlarda yetersiz kalabiliyor.
kasanızın içerisindeki kablolar belli bir düzende takılı olmalı ve mümkün olduğunca derli toplu olmalı.eğer ciddi ciddi düşünürseniz rounded kablo kullanın.şayet pahalı gelirse sabredin yapımı yakında burada ;)
ısıyı mümkün olduğunca düşük tutmak için muhakkak termal macun kullanın.termal macun soğutulacak yüzeyle soğutucu arasındaki yüzey farklılıklarından dolayı oluşan boşlukları doldurup iletimi maksimuma çıkarır.sertleşmesi tehlikelidir özelliğini kaybettiğini gösterir.yenilenmelidir.fazla sürülmesinin ise faydasından çok zararı vardır.çok ince bir kat sürülmeli.
kasanızı dolap gibi şeylerin içine koymanızda sıcaklıklarda çok etkilidir hava akışı engellendiği için sıcaklılarda en az 3-5 derece yükselme olur.benim pc konumlandırma ile ilgili düşüncem odanın kapıya yakın tarafına doğru yerleşmeniz.farketmeseniz bile odanın kapısı açık olduğu sürece hava akşının maksimum olduğu yerdir.faydalanın ;)
fanlarınızın tozunu temizleyin hatta paraya kıyın anti-statik spreylerden sıkın üzerine tozlanmasını geciktirirsiniz.
şimdilik bu kadar...sınavlarım bittiğinde umarım sıfırdan kasa toplayıp foto-metin şeklinde sizlerle paylaşacağım.
Görüşmek üzere...
Harddiskler için hdd fanları mevcut fazla bir parada değil sanırım..
Şahsen ben ek fan kullanmıyorum sadece işlemci fanı var oda herkeste var zaten :)
ve kasa kapalı bir yerde dışarıdan hava gelmediği halde durum aşağıdaki gibi..
Bilgisayar 12 saattir açık ...
Harddiskler için hdd fanları mevcut fazla bir parada değil sanırım..
Şahsen ben ek fan kullanmıyorum sadece işlemci fanı var oda herkeste var zaten :)
ve kasa kapalı bir yerde dışarıdan hava gelmediği halde durum aşağıdaki gibi..
Bilgisayar 12 saattir açık ...
bu sıcaklıklar 12 saattir ne yaptığına ve konfigürasyonuna göre değişir dostum.benim gibi evde server şeklinde çalışan bir kasaya sahipsen 12 saat değil 12 dakikada bu sıcaklıkları görürüsün...Saygılar
yaz geldi, sıcaklıklara dikkat edin
makina 2 gündür acık,tabloya bakarsak tehlikeli mi sayılır
46 c Mobo isisi yuksek
48 c Cpu isisi Normal gibi
41 c HD isisi yuksek
size kendi makinemden ornek vereyim (24 saat acik oda sicakligi 31 c Prescott 2.6 islemci 3 adet harddisk ati radeon grafik karti 1 adet 12 cm 3 adet 8 cm fan cpu fani dahil)
Mobo 34 c
Cpu 38 c
Hdd 27 c
sistem p-4 2000
512ram 80gb hdd
hiç dikkat etmiyodum bu sıcaklıklara,fan yetmiyo,galiba,aspiratör mü taksam :(
aha o CPU sıcaklığı ne öle...acil kontrol et bence eğer tozlanmışsa tozunu al toz sebebiyle ısı hapsoluyor...
fanlardan etkin toz alma yöntemi elektrik süpürgesi.fanın üstüne kanatları döndürecek şekilde tutun tüm tozlardan kurtulursunuz ;)
PcTeknikZone