PDA

Tüm Versiyonu Göster : Emrah KORHAN Portföy Yönetimi

genc_ekonomist
04-11-07, 03:02
Ekonomi ve borsa konularında burada ilk yazıları yazan bendim sevgili arkadaşım onurun sitesinde yorum yazmak ayrı bir keyifti.Zamanımız pek olmadığı için yorum yazmayı erteledim.Şimdi tekrar Emrah KORHAN Portföy yönetimi adı altında yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.Öncende yorum yaptığım Adel ve Doas hisseleri uzun vadede yatırımcısına %40 civarında bir kazanç sağladı.Ben Warren Buffett'ın ilkelerini uygularım.Ucuz ,yönetimce güvenilir ve geleceği parlak şirketlerin hisselerini alırım.Dünyanın en zengin ikinci adamı olan Buffett bu serveti sadec borsadan kazanmıştır.Uyguladığı ilkeler gayet başarılı sonuçlar vermiştir.Buffett içsel değeri fiyatlarda ucuz kalan hisselere yönelir.Ben diğer borsa yorumcuları gibi size kısa vadede teknik analiz çizmeyeceğim.Benim amacım orta ve uzun vadede bana uygun hisselerim alıp sabırla beklemek ve yeri geldiğinde satmak.Böyle olduktan sonra borsada kimse kaybetmez.

Tekrar söylüyorum ben borsada asla kaybetmem.Akıllı ve stratejik olunmalıdır.En önemlisi de sabır çok önemlidir.Size bu konu adı altında arada sırada yorum yazacağım.Dedim ya kısa vadede borsayla ilgilenmediğim için yorumlarımda fazla olmayacak.Sadece hisse alırken ve hisse satarken size yorum yazacağım.

Tekrar merhaba..

genc_ekonomist
13-11-07, 14:11
Önceki yazımda belirttiğim gibi temel ilkem ucuz hisselere yatırım yapmak.Bu yüzden burada yarıntılı bir şekilde neden ucuz olduğunu belirtmeyeceğim Eczacıbaşı ilaç hisselerine 5,00-5,50 aralığından pozisyon açılım orta vadede beklenmelidir.

Arasıra bu hissenin gidişatı hakkında yorum verilecektir.Uygun ucuz hisseler olduğunda burada tavsiye amaçlı olarak belirtilecektir.

ECİLC-ALIŞ MALİYETİ 5,00-5,50 ARALIĞI BU HİSSEYİHEP BİRLİKTE SABIRLA TAKİP EDECEĞİZ.

kumtel
13-11-07, 22:22
Dostum memsa hakkında yorumun varmı, Ben bu kağıttan hızlı bir kar relizasyonu geröekleştirdim. İnanılmazdı, 0.19 dan sanırm 7.aydaydı çıkışına başladı,ben kağıdı .56 dan alıp 1,69 dan satmıştım kısa süre içerisinde tam bir cevherdi.Yaklaşık 2 ay önce tekrar girdim 1.11 den kağıdı aldım tabi bu sefer yön aşağıya döndü, kara kara düşünürken geçen hafta dip nokta 0.79dan tekrar çıkışı aldı. bugün seansı geçen hafta sonu ki istikrarını artırmış olarak 1.05 den kapadı. Ben şuanda satma kanaatindeyim.

Açıkçası firmanın hiç bir artısı yok sadece kağıdın sağı solu belli olmuyor.Senin bu konuda bir düşüncen varsa paylaşırsan sevinirim.

genc_ekonomist
13-11-07, 23:33
Öncelikle belirtmek isterim ki değer yatırımına önem biri olarak kesinlikle bahsettiğiniz hisselerle ilgilenmiyor size de tavsiye ederim böyle hisseler insan pskolojisini kullanarak yapılmış spekülatif hareketllerdir.Şu zamana kada spekülatif hareketlere katılıp borsada yatırım yapan demiyorum oyun oynayan kişilerin çok zarar ettiğini söylemekteyim.İnsanlar bugün o tip hisselerden kazanır almış olduğu bu güven ve hırs başka spekülatif hisselere yönlendirmekte ve sonuçta başka bir hissede kayıp yaşanmaktadır.

Bu yüzden dolayı Memsa hakkında yorum yapmayacağım.Kusura bakmayın.

genc_ekonomist
30-11-07, 00:39
Eczacıbaşı ilaçda 5.00 ve 5.30 aralıgında aldıgımız pozisyonumuzu korumaya devam ediyoruz.