PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yedi Kapılı Kırk Oda- Murathan Mungan

Original
20-10-07, 11:11
Yedi Kapılı Kırk Oda

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Murathan Mungan'ın Kırk Oda kitabı ilk kez 1987'de yayımlanmıştı. Yazar daha o sıralar, zaman içinde kırk öyküden oluşacak bir büyük toplama çalıştığını söylüyordu.1999'da Üç Aynalı Kırk Oda, ilk kitaptan tam yirmi yıl sonra şimdi de Yedi Kapılı Kırk Oda geldi.

Kitapta yedi öykü yer alıyor: 'Dumrul ile Azrail', 'Kan Kalesi', 'Robenson ile Cruose', 'Mavisakal', 'Hamlet ile Hitler', 'Wagner Körfezi', 'Güvercin Gömleği'.

Varoluşun, kendini var etmenin yedi kapısına işaret etmeyi, giz düşürmeyi amaçlayan bu öyküler, Murathan Mungan'ın sadık okurlarını sevindirecek izlerle dolu.

Ben hikayelerimin Şehrazat’ıyım

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Murathan Mungan, yeni kitabı “Yedi Kapılı Kırk Oda”nın tanıtım gecesinde, “Bu kitap benim binbir gece masalım. Ben de bu hikayelerin Şehrazatıyım” dedi.

İSTANBUL - Murathan Mungan’ın son kitabı “Yedi Kapalı Kırk Oda” Metis etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yedi farklı öyküden oluşan kitabının tanıtımı Garage İstanbul’da yapıldı.

“Yedi Kapılı Kırk Oda”nın tanıtım gecesine Ayfer Tunç, Cem Özer, Yüksel Aksu, Barış Pirhasan Tuğrul Eryılmaz gibi kültür sanat dünyasının ünlü isimleri de katıldı.

Nurgul Yeşilçay, Mungan’ın kitapları için, “Onun kitabını okuduğumda bir sanat eseri okuyormuş hissi uyandırıyor bende. Ama kitabını anlattığımda sanki yıllardır yaşadığım şeyleri anlatıyormuşum gibi hissediyorum” dedi.

Demet Akbağ ise “Biz Murathan Mungan’ın kitaplarıyla büyüdük diyemeyiz de olgunlaştık” diye konuştu.

Mehmet Ali Alabora, “Onun kitapları hem halk edebiyatına hem de şehir ebediyatına yakınlaşabiliyor” derken, Kenan Işık da, Mungan’ın eserleri için “Sanki bir edebiyat arkeolojisi” benzetmesini yaptı.

Murathan Mungan ise kendisi ve eseri için şunları söyledi:

“Ben tekrarları sevmem. Yaptığım bir şeyi bir daha yapmam çünkü kendimin taklidini yapmaktan pek hoşlanmam. Bunu başkaları yapıyor zaten. Yedi Kapılı Kırk Oda benim binbir gece masallarım. Ben bu hikayelerin Şehrazat’ıyım.”

KAYNAK (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)