PDA

Tüm Versiyonu Göster : Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye tanıtımı

Original
11-10-07, 07:35
Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye tanıtımı

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı, kapılarını 10 Ekim'de ziyaretçilere açıyor. Fuara 2008'de konuk ülke olarak katılacak olan Türkiye de tanıtım kampanyasına bu yıl başladı.

Bu amaçla Frankfurt kentindeki 2 tramvay ve 4 otobüs ile 100 pano Türkiye reklamlarıyla donatıldı.

Kampanyanın tanıtımına katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınlar Dairesi Başkanı Ümit Yaşar Gözüm, Türkiye'nin gelecek yıl konuk ülke olarak katılacağı Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarının tanıtım projesi kapsamında kültürel etkinliklerin yanı sıra fuar alanı dışındaki tanıtımlara da ağırlık verdiklerini söyledi.

Gözüm, tanıtımla özellikle Frankfurt merkezindeki kitleye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti:

"Fuarda gelecek yıl konuk ülke olmamız nedeniyle fuar dışı tanıtımlar için 2 tramvay 100 pano ve 4 otobüste Ayasofya, antik Efes kütüphanesi, Kız kulesi ve Nemrut dağı fotoğraflarından oluşan reklamlar verdik.

Bu fuara 12 bin gazeteci, 7 bin yayıncı ve 250 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. İlk kez bir konuk ülkenin böyle bir girişimi olmuştur. Bu kampanya, fuar içindeki tanıtım organizasyonuna, Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır."

Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın da katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı için bakanlık, 250 metrekare yer ayırttı. Alanın daha da genişletilmesi planlanıyor.

Frankfurt Kitap Fuarı yönetimi tarafından Türkiye'den fuara katılacak yayın evleri için Frankfurt Telif Hakları Kataloğu hazırlandı.

Kaynak (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

C!KoLaTa
21-10-07, 01:05
türkiye frankfuarta açılıyor flaş flaş flaş :D