Tüm Versiyonu Göster : Minton MPOD 6002 İncelemesi....
Minton MPOD 6002 İncelemesi....
KISA NOT: Adı minton ama işlevi ve özellikleri HARİKA..
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Minton'un Tüm özellikleri bir araya getirdiği aleti MPOD 6001 in yeni versiyonu...
Farklı olarak dahili bir 128 MB hafızaya WEB Cam olarak kullanılabilme özelliğine , 6MP çözünürlüğe sahip Bir önceki modelim çözünürlüğü 4MP idi... VE 12X ZOOM var...
TEKNİK ÖZELLİKLER : • Mpeg4 desteği
• Şarjlı pil
• TV ye bağlanabilme
• Şarj adaptörü,taşıma kılıfı,usb kablosu,kull.klavuzu,sürücü cdsi
• 128 MB Hafıza
• Web Kamera özelliği
• MP3 Player
• Fotoğraf Makinesi
• 6 Megapixel 230 derece dönebilir lens
• 12x zoom
• 1/2000-1/8 aralığında 8 farklı perdeleme
• 100-400 iso ayarı
• Video Kayıt
• Ses kayıt,Fener
• 2 Yıl garanti
1-Digital Kamera :
6MP çözünürlüklü digital bir kamerası var...Üzerinde bulunan flaş ışığıyla çok karanlıkta bile iyi resimler çekilebiliyor...
Kameranın en güzel özelliği lensinin 230 derece dönebilmesi...Resim çekmek için kullanılan tuşun altındaki yuvarlağı döndürerek kamerayı kendinize doğru ya da tam karşınıza çevirebilirsiniz...
Kendinize çevirdiğinizde LCD ekrandaki görüntü ters gözüküyor...O zaman da bir tuşa basarak görüntüyü düz hale getirebiliyorsunuz...Işık da lensle birlikte döndüğü için her şekilde flaşlı çekim yapılabiliyor...
Kamera Menüsünde...
Temel ve Gelişmiş iki seçenek var...
Temel Seçeneğinin altında
Exposure
Light Meter
Shutter
White Balance
Size
ve Kalite bulunuyor
Gelişmişte ise:
Effect
ISO
Burst
Timer
Date Stamp
seçenekleri var...
Çözünürlükler: 2816*2112
2592*1944
2304*1728
2048*1536
1600*1200
1280*960
800*600
640*480
Resim kalitesi gayet iyi...
Güzel bir başka özellik de tek tuşla çekilen resimleri görebilmek...
12X digital zoom'u unutmayalım
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
2-Digital Video Recorder
Film çekmek en büyük hayalimdi..Cep telefonlarının kameraları yetse ne şaheserler çıkarırdım ama artık bundan sonra MPOD ile çekerim...Burda seyrederiz birlikte...
MPEG-4 formatında video kaydedilebiliyor.Kalan zamanı görebilmek mümkün.
Menüsünde fotoğraf menüsündeki
Exposure
Light Meter
Shutter
WB nin yanında
Audio Quality
Video Quality
Size bulunuyor...Büyüklük olarak 320*240 veya 640*480 video çekebiliyorsunuz. Kalite ayarında ayrıca en iyi ve en düşük seçenekleri de eklenmiş...
Gelişmişte
Effect
Special: Normal-Sport-HighSpeed-Dusk-Night Shot
ISO bulunuyor...
3 - MP3 Player
MPOD un göze çarpan ilk eksiği MP3 player kısmında EQ ayarlarının olmayışı...Daha fazla BASS almak için ayar yapamıyorsunuz ama belki yanındaki kulaklıklarla değil de farklı kulaklıklarla sonuç daha iyi olabilir...
Ona rağmen ses oldukça yüksek ve en sonda dinlerken bile net fakat en sonda dinlenmeyecek kadar yüksek...Ayrıca dahili hoparlöründen kulaklık kullanmadan da MP3 dinleyebilirsiniz...WMA da destekleyen bu alete Sürükle bırak yöntemiyle MP3 atarken iPOD'u özlemediğinizi farkedeceksiniz...
MP3 Menüsünde
Play Mode : Shuffle-Repeat-Repeat One-Normal
Delete
Delete All
Lock
File Copy
MP3 Language
bulunuyor...
radyosuda olsaydı güzel olurdu
4 - Voice Recorder
Ses kalitesini ayarlayabileceğiniz menüsüyle kullanması en kolay ve menüsü en basit özellik...MP3 player ekranıyla aynı.Tek fark arkadaki mikrofon resmi...Menülerin görüntüsü şık... Burada da kalan süreyi görmek mümkün
5 - PLAY
Play bölümüne girdiğinizde MPOD un içinde ne var ne yoksa Foto-Video-MP3 gibi başlıklar altında thumbnail'ler şeklinde görebiliyorsunuz.
6 - Set Up
Buradan MPOD un tarih saat ayarlarını, ekran ışığının parlaklığını, Tuş Sesi,Kullanılan Bellek gibi ayarları yapıyoruz.Slide Show zamanlaması, Otomatik kapanma, Format, Ayarları geri yükleme ve versiyon seçeneklerinin yanında TV bağlantısı için TV modu seçme ayarı da bulunuyor
7 - Fener
En komik özellik bu olsa gerek...Ama bazı durumlarda işe yarayabilir büyük konuşmamak gerek...Lensin yanındaki ışık gayet güçlü...Onlar yazmamış olsa biz bir gün mutlaka fener olarak kullanırdık...
MPOD un güzel özelliklerini sayarsak...
Web Cam olarak kullanabilme ayrıca web cam görüntüsüne efektler ekleyebilme...
Printer ve TV ye direk bağlanabilme...
Video çekimi sırasında aydınlatmanın açık tutulabilmesi...
Nokia Pili kullanması bu sayede pil bulma sorununun olmaması...
Dahili hoparlör ile MP3 dinleyebilme
Sesinin yüksek oluşu...
MPOD kutusundan...
MPOD
Deri Kılıf...(Kapaklı ajanda kılıflarına benzer ve MPOD u içine oturttuğunuzda LCD ekranını görebileceğiniz şekilde tasarlanmış güzel bir kılıf...Üstelik 4 adet SD-MMC kart koyma yeri mevcut)
Pil - Şarj Aleti
Kulaklık
USB Kablosu
TV ye bağlantı Kablosu
Kullanma Kılavuzu
Driver ve Program CD'si çıkıyor...
Program CD sinin içinde ULEADin programları var...
Ayrıca MPOD unuzu ilk açtığınızda içinde video fotoğraf ve MP3 ler bulabilirsiniz...Demo olarak...
FİZİKSEL ÖZELLİKLER
MPOD 6002 nin 128 lik iç hafızasına ek olarak bir kart yuvası bulunuyor...
Ağırlığı 104 gram.
MPOD'un 1.5inch lik 120K Pixel Renkli LTPS TFT LCD ekranı gayet net görüntüler sunuyor...Video seyretmek çok zevkli..İçinden çıkan oyun videosunu seyrederken iyi bir seçim yaptığıma gerçekten inandım...
Üzerindeki Navigasyon tuşu ve ortasındaki seçim tuşu kullanmak için alışmayı gerektiriyor ama çok rahat...Onun yanındaki Menü tuşu Menü'leri açmak/kapamak,Display tuşu ise ekranı açıp kapatmak ya da Fotoğraf ve Video çekimi sırasında ekrandaki ikonları kaldırmak veya ekranı yine tamamen kapatmak için kullanılıyor...
Sağ üstte lensi çeviren yuvarlak tuşun üzerinde çekim tuşu var...Bu tuş aynı zamanda MP3 playerda A-B seçimi yapmaya ve seçilen kısmı tekrar tekrar oynatmaya yarıyor...
Ayırca sol tarafta MODE ve ON/OFF tuşları var...
SONUÇ OLARAK...
Artılar: Kamera - Video çekip oynatma - Yeterli çözünürlük ve seçenekler - kart yuvası - Birlikte gelen yazılımlar - TV çıkışı - Printer çıkışı - Dahili Hoparlör
Eksiler - MP3 playerdaki EQ ayarlarının olmayışı - Kart Yuvasının açık olması - Türkçe desteğinin bulunmayışı- USB Kablo tanıma sorunu- Webcam tanıtma sorunu
dostum saolsin, güzel makine ama çok fazla özellik bi arada bulundugu için kalite çok da ii olmayabilior.. ben minton mpod6001 i incelemistim.. ama özelliklerine baktim, sanirim bu daha gelismis;)
FİYATTA BAYAĞI Bİ ÇEŞİTLİLİK MEVCUT..
16 tEMMUZ 2005 GECE:00:42 SSATİ İLE
SATILDIĞI YERLER VE FİYATI ŞÖYLE..
MPOD 6001 EN UCUZ YER..
NT MAĞAZALARI Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
2 RENK MEVCUT
BEYAZIN FİYATI
239.636.250,00 TL + KDV
178,50 USD + KDV
239,64 YTL + KDV
282.770.775 KDV DAHİL
SİYAHIN FİYATI
311.527.125,00 TL + KDV
232,05 USD + KDV
311,53 YTL + KDV
367.602.008 KDV DAHİL
mpod 6002'nin fiyatı
375.228.750,00 TL + KDV
279,50 USD + KDV
375,23 YTL + KDV
442.769.925 KDV DAHİL
EKSEN BİLGİSYAR (İST)
MPOD 6001İN FİYATI
219 DOLAR + KDV
346 MİLYON LDV DAHİL
MPOD 6002
241 DOLAR + KDV
381 MİLYON AYRICA BU BU FİYAT MPOD 6002 Yİ BULACAĞINIZ EN UCUZ FİYAT
dostum saolsin, güzel makine ama çok fazla özellik bi arada bulundugu için kalite çok da ii olmayabilior.. ben minton mpod6001 i incelemistim.. ama özelliklerine baktim, sanirim bu daha gelismis;)
aslında
böyle bir makine samsung da yaptı ve hayat şık
onu alacaktım ama tatile çıkacağımdan yetişmedi..
yurtdışı için.. türkiyede 1200 ytl
yurtdışında 600 ytl
çok fark onda o yüzden almadım ..
neyse tatil dönüşü bakarız..
all in one bir çok ürün kullandım..
ama hiçde sorun yaşamdım..
bende bir zamanllar senin gibi herkes kendi işini yapsıncılardandım ama..
artık devir teknoloji devri..
aletleri canavar gibi yapıyorlar..
ayrıca..
ayrı ayrı almak daha tuzluya patlıyor..
saygılar..
red_hacker
17-07-05, 20:48
sağolasın dostum...
Bu urunu 2 sene once aLmistim. Bu Topic'in aciLis tarihide 2 sene once :) Tabi aLetin sesinde sorun yok mukemmeL otesi. Ancak dugmeLeri dokunmatik oLdugu icin bozuLuyor istedigim sarkiyi caLamiyorum atLiyor fiLan. Arada Bir kiLitLeniyor piLi Cikarip takiyorum.. Resim cekme konusunda fena degiL Ancak bir dijitaL foto cekiyor diye Su an biLe Fiyatinin yuksek oLmasi sasirtici. Ben Bayagi dusmustur diyordum.. Acikcasi Crea 9+ aLmayi dusunuyorum.
Bu aLeti su an aLayimmi diye dusunenLere Benim memnun kaLmadigimi beLirtir Ayrica Teknosa'dan aLirken eLemanin 8-9 Saat piLi gider demesine ragmen piLinin mp3 dinLerken 4 saat gitmesi bu yonLeri onun kotu oLmasinda etken.. PiLi normaLde 4 Saat gidiyor ve aLette isinma probLemi Var. 2 Kere Garantiye goturdum.. Bu yuzden aLiciLara tavsiye etmem..
şuanda 6002 modeli alınmaz zaten tüm editleme ve firmware updatelerinden sonra
6005 modeli piyasada idi
hala güncellemedi iseler 6005 de dediği sorunlar halledilmiş
hatta mp3 bölümüne ekolayzer bilem eklenmiş
:-)
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. MODEL : MDC-6005 Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. TEKNİK ÖZELLİKLER : • MP3 Player
• Dijital fotoğraf makinesi
• Dijital video kaydedici
• Dijital ses kayıt olanağı
• Spot ışığı
• 230 derece döner lens
• 6 megapiksel çözünürlük
• 2" 153000 Renkli TFT LCD ekran
• 12x dijital zoom
• 128 MB dahili hafıza
• Web Cam özelliği
• MPEG4 formatlı video kaydetme ve izleme
• Karanlıkta çekim yapabilme
• Görüntü efektleri
• Direkt resim baskısı için DPOF desteği
• 1 GB SD kart okuma desteği
• Dahili hoparlör
• Dahili şarj edilebilir batarya
• Adaptör veya USB bağlantısı ile şarj edebilme
• TV/Video çıkışı
• İnce ve şık tasarım
• 2 Yıl garanti
Aksesuar:
• TV bağlantı kablosu
• Taşıma kılıfı
• Şarj adaptörü
• USB kablosu
• Kulanım kılavuzu
• Tanıtım CD’si
• Araç kiti hediyeli
PcTeknikZone