PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kendin İçin Birini Yarat

The Kraél
09-07-05, 01:33
kendin için birini yarat" denseydi ne yapardiniz, nasil birini yaratirdiniz? Sanirim, hemen kusursuz birini yaratmak için ise koyulurdunuz.Çok güzel bir kadin ya da çok yakisikli bir erkek. Gerçekten bu kadar güzel birini ister miydiniz? kusursuzlugun bir tekdüzelige dönüsmesi çok kolaydir çünkü. Kusurlar bize daima kesfedilecek esrarli bir alan saglarlar, sarildigimiz kusurlu bir vücutta yalnizca bize ait, çekiciligi baskalari tarafindan farkedilemeyecek, yalnizca bizim tarafimizdan sevilebilecek, benimseyip kendimizden bir parça haline getirebilecegimiz birçok ayrinti bulabiliriz.Güzel ve kusursuz bir vücut ise, sadece o vücutla övünen sahibinindir ve bize kesfedilecek özel hiçbir sey birakmaz. Kusursuz bir güzellik bana kalabaliklara açik düzenli bir parki animsatir hep, kusurlarda ise bir ormanin los bir gölgelikle saklanmis esrarengiz cazibesinin bulundugunu sanirim.
Yarattiginiza bir heykelin kusursuz güzelligini verdiniz, peki kisiligini nasil yapardiniz, nasil bir karakter verirdiniz ona?
Herhalde, eksikleri olmasina tahammül edemez, onu her kosulda davranmasi gerektigi gibi davranan, bilgili, zeki, zarif biri yapardiniz. Böylesine mükemmel olmasinin onun dogalligini bozabilecegini düsünmez miydiniz? Hiç aglamayan, hiç kavga etmeyen, biraz önce söylediginden arsiz bir çocuk gülümsemesiyle vazgeçip tersini söylemeyen, resmi bir davetten çikista sizi bir kuytuluga çekip "öpsene beni" demeyen, "bugün ise gitme kirlara gidelim," diye tutturmayan,kiskançlik krizleri geçirmeyen bir kadin ister miydiniz gerçekten? Hiçbir çeliskisi olmayan, düz, akilli, ani çoskulara ya da ani üzüntülere kapilmayan, sizi birdenbire boynunuzdan öpmeyen bir kadinla geçirmek ister miydiniz hayatinizi? Ya da çok akilli, çok kibar, her öneriyi "simdi sirasi degil" diye mantikli bir biçimde cevaplayan, her kaprisinizi hep ayni olgun gülümseyisle karsilayan, öfkelenmeyen, siz manasiz bir kavga çikarmak için istahla kivranirken size o kavgayi bagislamayan, düzeltebileceginiz, elestirebileceginiz hiçbir yani olmayan, hiç tembellik etmeyen, asla annesini özlemis bir çocuk gibi bakmayan bir erkekle olmak ister miydiniz?
Ruhunu nasil yapardiniz? Iyi biri olmasini isterdiniz herhalde.Kimse için kötülük düsünmeyen, kiskanmayan, övünmeyen, böbürlenmeyen, simariklik etmeyen, siddet belirtisi göstermeyen, bencillik yapmayan, sizi aldatma ihtimali olmayan, sadik, vefali, yalan söylemeyen, dürüst, saygili, sevgi dolu, masum, bir su gibi berrak ve temiz birini mi isterdiniz?
Ister miydiniz gerçekten? Sizi güven ve huzur içinde yasatacak birini mi yaratirdiniz?
Eger böyle birini istediginizi, böyle birini yaratacaginizi söylüyorsaniz, size, bugüne dek asik oldugunuz insanlari bir düsünmenizi ,önerebilirim. Asik olduklarinizdan kaçi masumdu, kaçinin aldatmayacagindan emindiniz, ,kaçi tam anlamiyla dürüsttü, kaçi bencil degildi, kaçi baskalarina bakmiyordu, kaçinin yaninda huzur kadar huzursuzluk da hissetmediniz?
Kötülügü olmayan bir iyilik sıkıcıdır bence. Iyiligi olmayan bir kötülügün sıkıcı olmasi gibi. Sanirim, tanriyi muhtesem kılan, onun iyilik ve kötülük arasinda ,tarafsiz kalmasi, iyiligi yarattigi gibi kötülügü de, kusursuzlugu yaratabildigi gibi kusuru da yaratabilmesidir. Ahmet ALTAN

blackwitch
09-07-05, 04:31
bu yazıyı daha öncede okumuş ve yine çokkkkkkkkk beğenmiştim.... sevdiğinin kusurlarında sadece senin görebildiğin güzellikleri keşfetmek ....aşk bu sanırım evet::

The Kraél
10-07-05, 21:54
aşk? bak bununla ilgili bi yazı da var elimde umarım beğenirsn. tek kelimeyle gerçekçi...
Sesini duydugunuz anda avuclariniz terlemeye kalbiniz deli gibi
carpmaya
>ba$liyorsa... Bu a$k degil HO$LANMAKtir
>
>
>
>
>Ellerinizi ondan cekemiyor surekli dokunmak sarilmak istiyorsaniz..
>
>Bu a$k degil ARZULAMAKtir
>
>
>
>Yaninizda bir tek o oldugu icin onu istiyorsaniz....
>
>Bu a$k degil YALNIZLIKtir
>
>
>
>Herkes onunla olmanizi bekledigi icin onunlaysaniz...
>
>Bu a$k degil SADAKATtir
>
>
>
>Size sicak, yakin davrandigi icin onunlaysaniz...
>
>Bu a$k degil KENDINE GUVENSIZLIKtir
>
>
>
>Uzulmesini istemediginiz icin onunlaysaniz...
>
>Bu a$k degil ACIMAKtir
>
>
>
>Ona deger verdiginiz icin hatalarini ho$goruyorsaniz..
>
>Bu a$k degil ARKADA$LIKtir
>
>
>
>Butun gun ondan ba$ka hicbir$ey du$unmediginizi soyluyorsaniz..
>
>Bu a$k degil KOCA BIR YALANdir
>
>
>
>Onun iyiligi icin kendinizden cok $ey feda edebiliyorsaniz...
>
>Bu a$k degil YARDIMSEVERLIKtir
>
>
>
>O uzgunken sizin de kalbiniz aciyorsa...
>
>I$te bu A$Ktir
>
>
>
>Tarif edemediginiz bir cekim yuzunden ondan bir turlu kopamadiginizi
>du$unuyorsaniz..>
>I$te bu A$Ktir
>
>
>
>O herkese guclu gorunmesine ragmen icindeki zayifligi
hissedebiliyorsaniz..
>
>I$te bu A$Ktir
>
>
>
>Ba$kalarini da cekici bulmaniza ragmen hic pi$manlik duymadan onunla
>kalmaya devam edebiliyorsaniz..>
>I$te bu A$Ktir

blackwitch
11-07-05, 00:57
buda iyiydi arkadaşım.. pr; aşk pek çok durumla karıştırılır ya genelde...o yüzden herkese göre tarifi farklıdır..

Ba$kalarini da cekici bulmaniza ragmen hic pi$manlik duymadan onunla
>kalmaya devam edebiliyorsaniz..>
>I$te bu A$Ktir

bu bakış açısıda ayrıca hoşuma gitti :D

DiAnA
12-07-05, 02:01
Butun gun ondan ba$ka hicbir$ey du$unmediginizi soyluyorsaniz..
>
>Bu a$k degil KOCA BIR YALANdir
>
değildir butungun baska bişey dusunemiyorum dusunemediğim icin o aramayınca uzuluyor onunla olmayınca rahatsızlık duyuyorum onun hep gözumun önunde olmasını istiyorum o dersteyken bile canım sıkılıyor.değişik bişey bunları bugune kadar hissetmediğim icin belki o en özel geliyor

The Kraél
13-07-05, 01:08
evet:: ben de sürekli sevdiğim kızı düşünüyorum. ama bu yazı sen ve benim gibilere "istesen de her an onu düşünemezsin" "abartmayın canım daha neler" demek istiyor olabilir. yada böyle olmamalı demek de istio olabilir metnin yazarı. ben bana uyanları altını çizerek belirttim. yorumlar için saolun.

mıcky
01-09-05, 21:36
bunu okuyunca aklına gelip için acıyosa nedir peki????????

mıcky
01-09-05, 21:37
çok güzeldi hepside bunu atlamayayım pr; pr;

karaca
26-01-06, 02:42
peki onunla hiç konuşmadıysan ve bir yıldır onu görmemene rağmen üç yıldır hala radyoda eurythmics in bir parçası çıktığı zaman şak diye onu hatırlayıp dakikalarca ağlayabiliyorsan bu nedir zira birçok kişi aşk olmadığını düşünüyor

ben kısaca tutku diyorum hastalık diyorum..tedavisi ise şu :
*varsa fotoları imha edilir(yak yırt hatta önce yırt sonra yak :D ) içimiz el vermiyorsa gözönünden kaldırılır.
*malum şarkı çıkınca o an hatırlanıp ağlamamak için tam ayrılış anı hatırlanır ve okkalı bir küfür edilir
*şahıs vefat sebebiyle aramızdan ayrılmışsa bu son iki madde yapılmaz sp:: saygıyla anılır.

her ne şekilde olursa olsun yaşamaya çalışılır :cool:

xmavix
26-01-06, 12:16
bencede yaşamaya çalışmak en önemlisi çünkü ondan öncede yaşıordun ondan sonada yaşayabilrsin ama böle acılar yaşamamk dileğiyle herkes mutlu olduğu insanı yanıbaşında görsün inşallah

bigbek
28-01-06, 15:40
küçük bir sır ...sevdiğniz kişiyi hayatınızın her noktasına koymayın..