PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aşk kırgınları;

The Kraél
08-07-05, 00:07
Aşk kırgınları;

Bütün kalbinizle aşık olsanız bile, hayatınızın anlamını tek bir kişiye bağlamayın, sevda sınırlamasın sizi...
Bir insanı sevmek, sonuçta karşılık görmeseniz bile ruhunuzu zenginleştirmeli ve duygularınızı sağlamlaştırmalı. Sevdiğiniz insanın farkına varmaması, o duyguların güzelliğini yok etmeye yetmez. Bu bir sevgi mücadelesidir, elinizden geleni yaptıktan sonra yıkılmamayı ve kendinizle barışık olmayı başarmalısınız.
Aşkta zafer ya da yenilgi yoktur, bütün o süreç boyunca ürettiğiniz sevgi sizi daha da insanlaştırmıştır, farkında olmasanız da...
İnsan sevdiği için herşeyi göze alır ve her türlü özveriyi yapar, fakat duygularınızın çarpıp da geri döndüğü bir duvar haline gelmişse karşınızdaki, bırakın istediği gibi yaşasın. Çünkü siz sevmeyi biliyorsunuz, asıl önemli olan da bu.

Sevmek olmazsa, sevilmek de olmaz... evet::

(Yıllar öncesinden, tozlu günlük sayfalarından bir Vedat Özdemiroğlu yazısı...)

BuTTeRflY
08-07-05, 00:52
saol saol saol saol pr; pr; pr;

cadı
09-07-05, 01:00
çok teşekkürler

The Kraél
09-07-05, 01:21
((: sisler saolun ağlatcksnz beni ;m)

cadı
09-07-05, 01:25
ağlama ağlama
hehehe :p

The Kraél
09-07-05, 01:37
tamam tamam saol :D

sotiris131
17-05-06, 11:48
aşk, varlıklar âleminin hayat kaynağı, güneşidir. Kâinat olsun, gönül olsun küçük büyük bütün âlemler huzuru, mutluluğu, bereketi, refâhı ve kendilerini yaşanır kılan her türlü özelliklerini aşka borçludurlar:

“Âşığa Bir ve Tek olanı birlemek yeter”

Hallâc-ı Mansur

İnsanların gönüllerindeki sırları pamuk gibi atıp alt üst ettiğinden “ Hallâc-ı Esrâr “ unvanını alan, büyük mutasavvıf Hallâc-ı Mansur’da bir olana ulaşmanın tek koşulunun “aşk” olduğunu savunur ve “Ene-l – Hak” ( Ben Mutlak Hakikatim) dediği içinde zamanın âlimleri tarafından ölüme mahkûm edilir. Son sözleri “Âşığa Bir ve Tek olanı birlemek yeter” yani “Âşığın kendi varlığını aşk yoluyla temizlemesi gerektiği” olmuştur.