PDA

Tüm Versiyonu Göster : Anakart ve SATA HDD sorunu?!

national
06-07-05, 23:37
Bir arkadasima yeni bir pc kurduk.Anakartı ASUS P4V8X-X (VIA Chipset VT8237) ve HDD SATA Samsung 80GB.Ama HDD ti görmüyor PC.Dosta Fdisk yapiyorum görüyor etkin bölüm atiyorum hersey normal.BIOS ta görmüyor sadece Boot sirasini belirleyen menude görülüyor boot sirasini degistirebiliyorum.(cdrom-floppy yada hdd sıralamasını degistirebiliyorum)ama onun disinda ne biosta ne de dosta hdd yok.işletim sistemi kurmaya calisiyorum hdd görmediginden kurmuyor.Bu anakart hdd yi otomatik görmüyor mu?ne yapmam lazim?tsk

varyemez
07-07-05, 04:04
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. bu sorunuzun yanıtı forumumuzda geçmişdi lütfen araştıralım...

alpertunga
12-09-05, 16:20
biosta HT desteğini etkinleştirirsen Hardiskini göreceksin.......

WhoppiX
11-10-05, 14:18
Bu konuyla ilgili bilgileri varyemez kardeşimle beraber açmıştık fakat link sorunlu genede kısaca geçeyim sata hdd ler anakartlar tarafından biosta görünsede xp kurmak yada işlem yapmak için sata driver denilen driver lar vardır bunlar her anakart firması tarafından o anakarta özel olarak üretilir Aradığın driverı Aşağıda işini görür tıkla indir
Saygılar...

DRİVERI TIKLA İNDİR NATİONAL :) (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

Driver win tabanlı ise , sacmalik baska bir sey demiyorum. Fakat boot sirasinda bir seyler olusuyor ise onu bilmiyorum.

Arkadasin sorununa gelince,

Senin anakart SATA'i destekliyorsa HDD'in uzerinde yazar ATA mi SATA mi diye ATA olursa SATA onu destekler SATA olmasi da onemli degil ki gormesi gerek. Ikinci sikka gelince soyle bi sey, Bios'un o bolumunde goruyor ise sistemin acilisinda yani Donanim ozellikleri ilk acilista gorununce sematik halde orada yazar. Eger gormuyorsa jack ayarlamalarindan iki+1-2 ile bagla yani

DS (Master Jack ->   )=j50,
CS Enabled (Jack ->   )
Cap Limit J46 ( Jack ->  )
.
.

J46 ile bagliyicaksin .. ceyda arkadasimizin dedigi gibi degil sp::

karaca
11-10-05, 16:28
niye kastınız ki bilgisayarlar hissiyatlı aletler...şimdi sen kafanda SATA disk driver gerekecek dersen drivera ihtiyacın olur :) halbuki tak çalışsın yaw ;)

bu arada şaka bir yana herkes SATA disk kurmakta zorlanıyor problem yaşıyor..bugüne kadar 50 tane makineye disk takmışımdır hiç problem yaşamadım o yüzden nasıl çözüldüğünüde bilmiyorum :D

WhoppiX
11-10-05, 16:32
niye kastınız ki bilgisayarlar hissiyatlı aletler...şimdi sen kafanda SATA disk driver gerekecek dersen drivera ihtiyacın olur :) halbuki tak çalışsın yaw ;)

bu arada şaka bir yana herkes SATA disk kurmakta zorlanıyor problem yaşıyor..bugüne kadar 50 tane makineye disk takmışımdır hiç problem yaşamadım o yüzden nasıl çözüldüğünüde bilmiyorum :D

comez isen kasarsin makinayi tabii :D ama su var SATA da ATA gibi dubol sistemler orenilir, zor degil fakat nicin uzatiyosun sen bakim :eek:

yesghost
11-10-05, 21:11
yanlış hatırlamıyorsam ilk önce sata tanıması için format gereklidir buda
ilk önce sata hdd takarsan jumper ayarlarınıda slav yaparsan xp den
başlat/ayarlar/denetim masası/Yönetimsel Araçlar/Bilgisayar yönetiminden disk yönetimine geçtiğinizde format atarsanız işlemi tamalamış olursunuz bundansonrada sata drivere gerek kalmaması lazım

WhoppiX
11-10-05, 21:37
ya zaten gormese harddiski sen sistemi yuklemedikten sonra control panele nasil giricen ki yesghost :) dedigim sekilde jack baglarsan gorur sorunsuz olarak.

yesghost
11-10-05, 21:44
ya zaten gormese harddiski sen sistemi yuklemedikten sonra control panele nasil giricen ki yesghost :) dedigim sekilde jack baglarsan gorur sorunsuz olarak.
hdd almış arkadaş ama demekki bir hddsi daha var ayarlaması zor değil;)

WhoppiX
11-10-05, 21:46
oole ya bende sifir makina almis zannetmistim :mad:

ya sorunlari tam sooleseler nolur sanki

karaca
12-10-05, 03:10
oole ya bende sifir makina almis zannetmistim :mad:

ya sorunlari tam sooleseler nolur sanki

bize vahi mi geldi de biz yeni disk diye biliyoruz? yazıyor işte :rolleyes: