PDA

Tüm Versiyonu Göster : evlilik için aşk şartmıdır?

deoksi
02-07-05, 19:41
sizce mutlu bir evlilik için ilk ve en önemli şart aşkmıdır yoksa sevgi saygı yeterlimidir........?

varyemez
02-07-05, 19:43
Bence aşk gerekli değildir.Aşkdan da nefret ederim.Aşık olmadan ewlenecem ..:mad:

deoksi
02-07-05, 19:45
kim seni bu kadar üzdü arkadaşım ya üzüldüm vallla

varyemez
02-07-05, 19:46
Boşver arkadaşım içimde kalan bişi saol ;)

Xemci
02-07-05, 21:28
bana sorarsanız saygı ve sevgi karşılıklı olursa bence çok mükemmel bir evlilik olacaktır
sp::

Trkgl
02-07-05, 23:14
aşk denilen şey saçmalıktır

eğer amacınız mutlu bir evlilikse saygı önemlidir
bu evlilik sağlam olur sevgi de çiftler arasında zamanla gelişir

ama aşk sadecehikaye dir
aklı olan aşık olduğu biriryle evlenmez

onun çirkin yüzünü görmek istiyorsanız deneyin isterseniz

NIGHTMARE
02-07-05, 23:58
bana sorarsanız saygı ve sevgi karşılıklı olursa bence çok mükemmel bir evlilik olacaktır
sp::

Bencede ama o aşk denen şey çok garip bişi...
Aşık olunca 1 kişiye öle 1 bağlanıyorsunki sonunda canın yanıyor garip bişi

mıcky
03-07-05, 00:07
aşk kadar güzel bişey yoktur. aşık olmadan kimse ewlenmemeli hatta aşık olduğunu eminse ewlenmeli
aşk yok ewlilik yok sp::

NIGHTMARE
03-07-05, 00:16
aşk kadar güzel bişey yoktur. aşık olmadan kimse ewlenmemeli hatta aşık olduğunu eminse ewlenmeli

Buda güzel 1 yaklaşım pr; pr; :rolleyes: :rolleyes:

jedi_1983
03-07-05, 00:19
ben de aşığım ben de seviyorum o da tabiki, ama karşı taraf bi türlü evliliğe gidecek yol için adım atmıyor. bu nedenle benimde elim kolum bağlı kalıyor. Sonunda olan olacak ve evlilik tamamen mantığa dayancak işte bundan KORKUYORUM ... ((: :(
Ama şunuda söyleyeyim mantık olmadan (biraz olcak)da evlilik ne olur ne de yürür!!! :s:

BuTTeRflY
03-07-05, 01:50
ask die birsey yooooooookk.. ben inanmiorum böyle seylere..

dapHne
03-07-05, 02:07
evlilikte tabiki saygı çok önemlidir, ama bu olayı evlilikle sınırlandırmak yanlış olur. hayatının tamamını zaten saygı kaplamak zorunda , saygısız bir insan ne evlilikte nede sosyal vede iş yaşamında mutlu olamaz, olsa bile başkalarının tepesini attırır. onları mutsuz eder. saygı insanlık için şart!

gelelim sevgiye... sevginin de kademeleri vardır. anlık seversiniz. yüzünü seversiniz, giyimini seversiniz, yürüyüşünü seversiniz,bakışını seversiniz yada konuşmalarını yani ruhen seversiniz..

bu zaten hayatın bir parçası mutlaka çevrenizdekilerin bir çoğu bu kategoridedir.

ama aşk apayrı bir kavram. aşk insanı mutlu eden en büyük olaylardan biri (tabiki karşılıklıysa ki konu evlilikse zaten karşılıklıdır).aşık olursun, onunlayken hayat mükemmeldir, çirkin şeylere bile gülüp geçebilirsin, onunla evlenirsin.. aşkınızı herzaman beslemenzi gerekir

bir gösterge düşünün beslenen aşk 100 beslenmeyen se 0 bunu herzaman 100 de tutmak kolay değil, hayatın inişleri ve çıkışları var fakat 60-100 arası bir beraberlik iin çok iiidir ;)

aşk kavramını hiçe sayanlar bence birkez daha düşünmeliler.
zaten insanlara insan olduğu için saygı duyan bir insan insanları seviyor ve de seviliyordur. ee bunların olduğu bir ortam da da aşk tükenmez 60-100 arası gelir gider hepsi bu :cool:

yani bence 100 aşk gerekli. evlilik için gerisi sizin sosyal duygularınıza kalıyor. bir evliliği mutlu heyecanlı yapmak kişinin kendi elindedir.

şimdi sen nereden biliyorsun hiç evlenmedinki diyenleri duyabiliyorum.

onlara da cevabım şu: bunu anlamak zor değil;) etrafında okadar evli çift var onları gözlem altı al kısa bir süre, ne demek istediğimi anlayacaksın(ama aynı modelleme olan çiftleri değil, farklı farklı örnekleri dene)

varyemez
03-07-05, 02:35
Sahsen aşkın varlığını inkar etmiyorum ama benim için olmasını istemediğim bir durum olarak belirtiyorum.Aşksızda ewlilik olur ve bunun gibi bir çok ewlilğe şahidim kimisi çocukları nedeniyle birbirlerine saygı duyuyorlar ve dewam ediyorlar kimisinde ise aşk yerini bağımlılığa bırakıyor yani kommensalizm gibi yaşamak için birbirine muhtac iki yaratık olayı ... Neyse uzatmayayım aşk uzak dursun mümkünse uğramasın hiç ;)

Trkgl
03-07-05, 03:04
aşk denilen şeyin saçmalığını aşkınızla evlendiğinizin 3. ayından sonra anlayacaksınız ve diyeceksiniz ki ah aptal kafam neden Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. da yazan varyemez ve trkgl dinlemedim diyeceksiniz ama iş işten geçmiş olacak
akılsız başın cezasını nufus cüzdanı çekermiş (medeni hali..dul) :D

benden uzak ol aşk :s: evleneceğim kızla arama girme :mad2:

cadı
03-07-05, 14:54
aşk die bişey mutlaka wardır.ama ben aşk ewliliğnden çok sewgi we saygı ewliliğini tercih ederim.

BuTTeRflY
03-07-05, 14:55
ben hiçbirini tercih etmem yafs.. zmnla mutlaka yok oluyor bisiler evet:: evet::

Xemci
03-07-05, 15:58
ben hiçbirini tercih etmem yafs.. zmnla mutlaka yok oluyor bisiler evet:: evet::
çok haklısın butterfly

dapHne
03-07-05, 16:42
aman beee...

ozaman evliliğin ne anlamı var red( sadece birlikte bir evi paylaşırsın, aynı masada yemek yersin, bide çoğalmış olursun bide ünvan kazanırsın (eş & anne/baba).

bence bunların hiçbiri evlilik demek değildir. bence flört insana ne kadar heyecan ve mutluluk veriyorsa evlilik bunları katbekart artırmalıdır.paylaşımlar bu noktadan sonra başlar zaten. evlilik dediğin budur. kağıt üzerindeki imza değil..

Xemci
03-07-05, 17:16

ee o zaman ben şimdiye kadar 10 hayır 100 defa evlenmeliydim? eee benim sonum ne olacak aşk karın doyurmuyor kareşim parası varmı varsa aşk budur iştePARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA hail5xd

Trkgl
03-07-05, 17:53
aman beee...

ozaman evliliğin ne anlamı var red( sadece birlikte bir evi paylaşırsın, aynı masada yemek yersin, bide çoğalmış olursun bide ünvan kazanırsın (eş & anne/baba).

bence bunların hiçbiri evlilik demek değildir. bence flört insana ne kadar heyecan ve mutluluk veriyorsa evlilik bunları katbekart artırmalıdır.paylaşımlar bu noktadan sonra başlar zaten. evlilik dediğin budur. kağıt üzerindeki imza değil..

dapHne'nin daha öğreneceği çok şeyler var

vah vah hali kötü desenize hüsran yaşayacak :D

deoksi
04-07-05, 14:32
düşünceleriniz için teşekkür edyorum arkadaşlar görüyorum büyük çoğunluk evlilikte aşkı önemsemiyor. bi kere bunu söyleyenlerin bunu içten söylediklerine inanmıyorum. siz aşkı önemsemiyorsanız ozaman evlenirken mutklaka karşınızdakinin sosyal konumuna bakıyorsunuzdur zaten aşk dediğin şey iki kişinin birbirini sevmesinin bir üst kademesidir yani siz aşık olmayalım ama birbirimizi sevelim diyorsunuz bence bu tanımlama doğru değil.
maddiyatın egemen olduğu bi zaman da yaşıyoruz ve herkes geleceğini düşünüyor bence. kendilerine göre haksız da sayılmaz insanlar sonuç da çocuğu olduktan sonra eşler çocuklarının gelecekleri için yaşıoyorlar kendilerini ikinci plana atıyorlar.

dapHne
04-07-05, 15:01
dapHne'nin daha öğreneceği çok şeyler var

vah vah hali kötü desenize hüsran yaşayacak :D

sen müneccimmisin :D hüsran yaşayacağımı nasıl bilebilirsin ki. ben aşk olmadan evlenenlerin hüsran yaşayacaklarına inanıyorum - Sadece inanıyorum-
tamam belki evlilikleri hiç boşanmayla nihayete ermeyebilir fakat heyecan olmadan bir evliliğe ben başarısızlık gözüyle bakarım. evet birde çocuk olur. bu da sadece yasal çoğalmaktır gözümde. evlenmek için evlenmiş olmak.

her ilişkide olması gereken şey gibi evliliktede heyecan olmalı.. şç4

mıcky
04-07-05, 19:22
çok haklısın tüm söylediklerine katılıyorum. yemek hazırlarken weya ewe koştura koştura eşimi görcem diye gelmekten daha güzel bişey war mı?
saygı güzel bişey aşık olduğun birine aygı duyarsın zaten ama saygı duyduğun birini sewemezsin red(

mıcky
04-07-05, 19:31
sen ozaman gerçek aşkı tatmamışsın senin ki gelip geçici tabi bilemem gerçeği ama öle görünüyo aşık olduğun kişiyi herşeyiyle kabul edip bütün hayatını geçirmeyi düşündün mü? herşeye rağmen onu kendinden çok düşündün mü düşünmemişsin ki 10 tane weya 100 tane hayatından aşk geçmiş düşünmüş olsaydın zaten o 1 tanede takılıp kalırdı :mad2:

blade#
04-07-05, 23:58
şu ana okuduğum kadarıyla hiç kimse burda evlenmemiş ve evliliğin ne olduğunu bilmiyor.Bazıları da kolay yolu seçip aşk yoktur ,ben evlenmem falan filan diye ölesine yazı yazıyor.
Bence gerçekten aşkla yapılmalı ben öle yapmayı düşnüyorum ama şunu da bilmek gerek bazen aşk evliliğe gitmez o zaman mantık evliliği denen olay girer araya ve bunu başarmaya çalışır insanlar ama aşkın ne olduğunu biraz olsun anlayanlar için bu gerçekten zordur!!! :confused: :rolleyes:
ve yaşam insanlar için ne kadar kısa görünürse görünsün yalnız çekilecek kadar kısa değil bunu unutmayın :eek: :eek: :eek:
bence evliliğin başlangıcı ne kadar önemliymiş gibi görünsede ne kadar sürdürülebildiğidir önemli olan aşkla başlayan ama aşk bitince geriye hiç birşeyin kalmadığını gören ve ayrılan insanlar var etrafta ama 40 yıldır aynı yastığa baş koymuş insanlar da var yani evliliği yürütmek insanların elinde olan birşey bizim yaptığımızsa aşk bitti gibi mazeretler yeter ki isteyelim 60 yıllık evliliklerde oluyor 3günlük bu bizim elimide bunu unutmamak önemli olan :rolleyes: :rolleyes: :cool:
amma yazdım yahu hail5xd hail5xd :D :D

cadı
05-07-05, 01:54
bencede yaf bu konuyla ilgili baya bi dolmuşsun heralde sen :D

frenchkiss
08-07-05, 18:55
aşkın olmadığı yerde mutluluk olmaz

dapHne
08-07-05, 19:04
aşkın olmadığı yerde mutluluk olmaz

işte cvp bu pr;

DiAnA
09-07-05, 18:21
bence aşk da guzel sevgide asktan nefret eden ve ben asık olmam diyen insanlar bana antipatik geliyo yane ekranda görduğunuz cok yakışıklı bir erkeğe veya guzel bi kadına bile asık olabilir sizin bahsettiğiniz sevgi oluyor biraz

yesghost
15-07-05, 03:05
ekonomik özgürlüğünüz yoksa hikaye kalacaktır bu aşk vede sevgi meselsi

Trkgl
15-07-05, 04:18
vah vah gerçekten halleri kötü kardeşlerimin

acil şifalar dilerim

evlenince ne dediğimi anlarsınız

%5 yalnızca mutlu olacak diğerleri 3.14 kere hüsran yaşayacak

sonradan kismetse dinleriz sizlerden

dapHne
15-07-05, 12:48
vah vah gerçekten halleri kötü kardeşlerimin

acil şifalar dilerim

evlenince ne dediğimi anlarsınız

%5 yalnızca mutlu olacak diğerleri 3.14 kere hüsran yaşayacak

sonradan kismetse dinleriz sizlerden

valla bukadar emin konuşan birisin ve ben açıkçası seniin evlenip boşandığından süpheliyim :D onun için bunca çabaa dimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

nesiaa
15-07-05, 13:42
bişi sölicem:
insanlar ergenliği atlatana kadar hayatı tozpembe görürler yada çok karamsar bakarlar herşeye.işte bunların hepsi vücudumuzda+ruhumuzda meydana gelecek tüm kimyasal+fiziksel gelişmelerin tamamlanmasıyla son bulur ve insanlar daha mantıklı daha akılcı düşünmeye başlarlar.
bence doğru olan
KARŞILIKLI SEVGİ + KARŞILIKLI SAYGI + KARŞILIKLI GÜVENle yoğrulmuş
AŞKLA beslenmiş olandır.
eşlerden biri bunların bir tekini bile diğerine sağlayamıyorsa o evlilik yalan olur ve yürümez..
şunu da unutmayalım;
para tabiki önemli ama YETERLİ MİKTARDA..fazlası da azı da yukarıdakilerin etkisini yitirmesine neden olup mükemmel bir evliliği yok edebilir.
hiç evlenmedim, o duyguyu yaşamadım ama söylediklerimin doğruluğundan eminim ve bunları sağlayamadan evlenmeye kalkanların mutsuz olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
bişey daha;
geçmişte yaşananların bugün yaşayacaklarınıza engel olmasına izin vermeyin çünkü her insan aynı değildir.çok mutlu olacağınız belki de hayatınıza yeni bir yön verecek fırsatları kaçırmayın,belki de son şansınızdır..
son olarak;
nasıl bir evlilik yapacağınıza kendiniz karar vereceksiniz tabiki ama LÜTFEN çocuklarınıza AŞKI,SEVGİYİ,SAYGIYI ve GÜVENİ + küçük şeylerle mutlu olabileceğini öğretin.çünkü bunlar çocuklarınızın hayata daha sıkı tutunmasını,yere daha sağlam basmasını,karşısına çıkan zorluklarda daha dik durmasını ve acılara daha kolay direnip daha kolay atlatmasını sağlayacaktır..

benden bu kadar.. :rolleyes: :p

nesiaa
15-07-05, 13:45
bişi sölicem:
insanlar ergenliği atlatana kadar hayatı tozpembe görürler yada çok karamsar bakarlar herşeye.işte bunların hepsi vücudumuzda+ruhumuzda meydana gelecek tüm kimyasal+fiziksel gelişmelerin tamamlanmasıyla son bulur ve insanlar daha mantıklı daha akılcı düşünmeye başlarlar.
bence doğru olan
KARŞILIKLI SEVGİ + KARŞILIKLI SAYGI + KARŞILIKLI GÜVENle yoğrulmuş
AŞKLA beslenmiş olandır.
eşlerden biri bunların bir tekini bile diğerine sağlayamıyorsa o evlilik yalan olur ve yürümez..
şunu da unutmayalım;
para tabiki önemli ama YETERLİ MİKTARDA..fazlası da azı da yukarıdakilerin etkisini yitirmesine neden olup mükemmel bir evliliği yok edebilir.
hiç evlenmedim, o duyguyu yaşamadım ama söylediklerimin doğruluğundan eminim ve bunları sağlayamadan evlenmeye kalkanların mutsuz olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
bişey daha;
geçmişte yaşananların bugün yaşayacaklarınıza engel olmasına izin vermeyin çünkü her insan aynı değildir.çok mutlu olacağınız belki de hayatınıza yeni bir yön verecek fırsatları kaçırmayın,belki de son şansınızdır..
son olarak;
nasıl bir evlilik yapacağınıza kendiniz karar vereceksiniz tabiki ama LÜTFEN çocuklarınıza AŞKI,SEVGİYİ,SAYGIYI ve GÜVENİ + küçük şeylerle mutlu olabileceğini öğretin.çünkü bunlar çocuklarınızın hayata daha sıkı tutunmasını,yere daha sağlam basmasını,karşısına çıkan zorluklarda daha dik durmasını ve acılara daha kolay direnip daha kolay atlatmasını sağlayacaktır..

benden bu kadar.. :rolleyes: :p

Trkgl
15-07-05, 14:20
valla bukadar emin konuşan birisin ve ben açıkçası seniin evlenip boşandığından süpheliyim :D onun için bunca çabaa dimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

yok evlenip boşanmadım yanlış tahmin ama insanları gözlemlemek gibi bir huyum var ve önsezilerime güvenirim

öyleki ben bile bazen şaşırırım 13 yaşındaki bir kızın bile evlenmek için kaçaçağını tahmin ettim yanlız zamanda beni yanılttı bir kaç ay farkla
arkadaşlar nerden bildin ya dediler ya

insanları izleyin davranışlarını kafanıza not edin

1-ve çıkarımlar yapın
2-sonuç süprizle karşılaşmazsınız

hani derler ya gözler yalan konuşmaz diye vucud da öyledir vucud düşündüğü şeyin yansımasını bir şekilde verir

bazen bir söz bir hareket

siz en iyisi belgesel izleyin dediğimi anlarsınız

sizin dediklerinizi tümden red etmiyorum

ama dünya aşk tarihine bir bekın bakalım hangisi mutlu bitmiş

siz bırakın gökten üç alma işini

nesiaa
15-07-05, 14:30
bence sen şimdie kadar ciddi bişi yaşamamışın bu yüzden de ben şöyle düşüneyim demişin ve ona takılıp kalmışın.

önce aşkı yaşa, ondan sonra karar ver; haybeye atıp tutma.. :mad:

Trkgl
15-07-05, 14:43
bence sen şimdie kadar ciddi bişi yaşamamışın bu yüzden de ben şöyle düşüneyim demişin ve ona takılıp kalmışın.

önce aşkı yaşa, ondan sonra karar ver; haybeye atıp tutma.. :mad:

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
ne diyeyim bilmeden pr; pr; konuşan nessia tebrik ederim

neyse anlaşıldı bunu kızlaya anlatamayız

zaten sonradan ağlamalarından belli oluyor

ama aşkdan mı ağlıyorlar gurrurdan mı

ok sizin dediğiniz gibi olsun

siz pembe panjurlu ev ve romantik filmler izleyin

belki bir gün yaw doğru demiş dersiniz

dapHne
15-07-05, 16:11
:mad2: :mad2: :mad2: :mad2:
ne diyeyim bilmeden pr; pr; konuşan nessia tebrik ederim

neyse anlaşıldı bunu kızlaya anlatamayız

zaten sonradan ağlamalarından belli oluyor

ama aşkdan mı ağlıyorlar gurrurdan mı

ok sizin dediğiniz gibi olsun

siz pembe panjurlu ev ve romantik filmler izleyin

belki bir gün yaw doğru demiş dersiniz

arkadaşım biz süzmeler gibi sadece aşık olduğun insanla evlen demiyoruz. aşk olmadan evlilikte mutluluk olmaz diyoruz. sadece aşık olduğum bir insanla bende evlenmem %55 aşk %45 diğer etkenler diyeyim sana.

aşık olmadan karun olsa / aşık olduğum insan gelecek vaadetmiyorsa EV-LEN-MEM bu kadar basit. umarım anlatabilmişimdir bu aşk hikayesini..

Trkgl
15-07-05, 17:36
arkadaşım biz süzmeler gibi sadece aşık olduğun insanla evlen demiyoruz. aşk olmadan evlilikte mutluluk olmaz diyoruz. sadece aşık olduğum bir insanla bende evlenmem %55 aşk %45 diğer etkenler diyeyim sana.

aşık olmadan karun olsa / aşık olduğum insan gelecek vaadetmiyorsa EV-LEN-MEM bu kadar basit. umarım anlatabilmişimdir bu aşk hikayesini..
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
evet:: evet:: evet:: evet:: evet:: evet:: evet::
;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;(( ;((

karaca
28-07-05, 19:20
bişey var belirtmek istediğim.nerde aşk konusu olsa aramızdan ısrarla inanmayanlar oluyor ve benim kendilerine iletmek istediğim bişey var (herkese tutar :D )

"Karşınıza birgün öyle birisini çıkartsın Allah ne bırakabilmeyi düşünün ne de onsuz birtek günü"

ben olsam bu bedduaya amin derim hail5xd hail5xd hail5xd

:D :D :D

mıcky
28-07-05, 23:58
aminnnnnnnnnnnn :D

NIGHTMARE
29-07-05, 00:00
Hepsi derdim ama imkansız bunlardan ya 1i yada hepsi eksik oluyor ben hepsinin tam olduğu 1 ilişki görmedim ya siz??

mıcky
29-07-05, 13:18
tabi ki her insan da istediğin her şeyi bulamazsın bunları sen tamamlican
ilk önce aşık olcan sonra ona saygı duycan bence aşkla saygı bir arada muhteşem ikili :)

red_hacker
29-07-05, 13:40
aşk olmadan evlilik olmas sp::

mıcky
29-07-05, 18:37
ewet olmaz sp:: sp::

dapHne
29-07-05, 19:33
olmaz olmaz onsuz olmaz evet::

Xemci
29-07-05, 21:34
yaa herşey aşk değildir saygı bence olayı bitirir

ne olursa olsun saygı yoksa bu evliliğin sonu b......

NIGHTMARE
29-07-05, 22:21
Bunların içinde 1de bağlılık olmalı.Kişiler 1 1inden hemen ayrılamamalı :D

Xemci
29-07-05, 22:22
hemen değil hiç ayrılmamalı demek istedin heralde evlilik dediğin ömür boyu olmalıdır bence

deoksi
30-07-05, 12:49
bişey var belirtmek istediğim.nerde aşk konusu olsa aramızdan ısrarla inanmayanlar oluyor ve benim kendilerine iletmek istediğim bişey var (herkese tutar :D )

"Karşınıza birgün öyle birisini çıkartsın Allah ne bırakabilmeyi düşünün ne de onsuz birtek günü"

ben olsam bu bedduaya amin derim hail5xd hail5xd hail5xd

:D :D :D
amin drimde başka bişey dememmm

dapHne
30-07-05, 12:56
yaa herşey aşk değildir saygı bence olayı bitirir

ne olursa olsun saygı yoksa bu evliliğin sonu b......

kolay gelsin dostum sana :) aşık olmadığın, saygı duyduğun biriyle evlen ;)

bence aşk olmazsa olmazıdır evliliğin evet::

Xemci
30-07-05, 13:47
sende sevdiğin ama saygı duymadığın kişyle evlende sende gör oda ssana saygı duymasın ve sonuç benim evliliğim iyi kötü devam eder ama seninkini bilemiyorum

dapHne
30-07-05, 14:12
hehehe ben saygı duymadığım birini sevemem ki :D

;)

bu yüzden diyorum ki benim evliliğim çok sıcak ve eğlenceli olacak seninki mesafeli :rolleyes:

Xemci
30-07-05, 15:15
nerden biliyorsun mesafeli bir evlilik olacağını ama mesafeli olsa bile değişen bişey olmaz önemli olan saygıdır.

dapHne
30-07-05, 15:31
aşk olmazsa mesafe olur kardeşim ister inaaannn ister inanmaaa.. bu ikili ilişkilerde hep böyledir çevrene bak. aşıklara bak bide mantık ilişkilerine bak.

neyse yaaa uzatmak istemiyorum siz saygı ile yetinerek evlenin bende çılgınlık yapim aşk evliliği olsun ;) siz benim izimden gelmemiş olursunuz sağlam evliliğiniz olur :rolleyes:

Xemci
30-07-05, 16:10
inşallah.............

ayshiinn
08-08-05, 17:07
ekonomik özgürlüğünüz yoksa hikaye kalacaktır bu aşk vede sevgi meselsi

aynı annem gibi konuştun be yesghost!!Annemle bu konuda hep çakışıyoruz zatenn..Benimde bi erkek arkadaşım var ve ilkokul mezunu bu benim için hiçç sorun değil önemli olan akıll ve onu kullanabilmektir bencee..Nice üniversite mezunları var ama işleri yok veyaaaa nice ilkokul ortaokul mezunları var köşeyi dönennn .Ne bileyim belkide şans bu işler... :p

cezasi
08-08-05, 21:52
evlilikte sadece aşk olmaz tabiki
evleneceğin kişiyede aşık olacaksın saygı da duyucaksın
yoksa evlenmeyin kardeşimmm pr;

düsümdeki3
12-10-05, 17:20
ben hiç aşık olmadımki ;(( ((: hail5xd

ebruli_1905
12-10-05, 18:26
ben hiç aşık olmadımki ;(( ((: hail5xd
olursun bi günsende daha yaşın ne başın ne :) sorada keşke olmasaydım dersinn red(

WhoppiX
12-10-05, 18:35
evlilikte ask gereklimidir, ne bicim konu yau bu simdi ne demeliyim bilmiom cunku ya sen evleniosun aska ne gerek var kardesim evlen nefsinden arin tamamdir napcan aski :mad:

WhoppiX
12-10-05, 18:36
bide ankete hicbiri ekleseydiniz :confused:

ebruli_1905
12-10-05, 18:38
WhoppiX bişe dicem nekadar gıcık birisin ya forma girdiginden beri uyuz oldum valla sana herkonuya bişe diyosun ama hiçbişedende aşağı kalmıyon maşallahh :mad:

WhoppiX
12-10-05, 18:40
kusura kalma bacım, bundan sonra yazmayız

dapHne
12-10-05, 19:00
ne biçim bir cevap bu "nefsini öldür" allaahh allahhh yaaa hiçmi düşünce yok sadece evlenmek için mi evlenir insan. demekki öylesine yaşayan birisin sen sp:: ömür geçireceksin karşındakine de saygı duy biraz :mad:

arsenik
12-10-05, 19:50
ask insanın normal dusunmesini engelleyen evlilik ise askın sana attıgı som kazık ;m)

WhoppiX
12-10-05, 19:54
ne biçim bir cevap bu "nefsini öldür" allaahh allahhh yaaa hiçmi düşünce yok sadece evlenmek için mi evlenir insan. demekki öylesine yaşayan birisin sen sp:: ömür geçireceksin karşındakine de saygı duy biraz :mad:

cevabim bu, fikir ve dusunce ozgurlugume saygi duy; ben elimden geldigince saygi duyuyorum

arsenik
12-10-05, 20:02
asksız hayat bir izdırap
izdırapsız hayat olüm
olumsuz ask
biziz pr;

karaca
13-10-05, 04:53
cevabim bu, fikir ve dusunce ozgurlugume saygi duy; ben elimden geldigince saygi duyuyorum

saygı?

karşılıklı olan birşey değil mi?senden saygı duyman isteniyor ama sende saygı duyulmasını istiyorsun...

demekki neymiş ılımlı olunduğunda herşey çözülebilirmiş..kapış? ;)

Saygılar sunarım...

dapHne
13-10-05, 10:59

güldürme beni :) attığın tüm mesajları ortaya dökerim nekadar saygı duymuşsun bütün millet şaşırır :D zuhahaha

WhoppiX
13-10-05, 11:17
atıyosanız atın forumdan ikide bir uyarı mesajı gondermeyin ok?

dapHne
13-10-05, 11:36
sana yapılan özelleri forum içinde paylaşman yersiz. sana uyarı atıldıysa bu seni ilgilendirir :mad:

WhoppiX
13-10-05, 11:39
Beni ilgilendirir evet, ilgilendirdigine gore yersiz uyarilarinizi gondermeyin o zaman bende forum icinde yansitmayim dok yazdigim postlari ne demisim ben sana kufur mu konustum? birini sozlerimden dolayi rencidemi ettim, adam gelmis ne dio siz tripleniyosunuz ben degil. Atiyosaniz atin kardesim, ablacim, bacim abicim birseyi yapmak istiyosaniz yapin ok?

dapHne
13-10-05, 11:44
ozaman sana güle güle :)

düsümdeki3
14-10-05, 11:00
Güzelliğin on para etmez
Bu bendeki aşk olmasa
Eğlenecek yer bulaman
Gönlümdeki köşk olmasa.

Kim okurdu kim yazardı
Bu düğümü kim çözerdi
Koyun kurt ile gezerdi
Fikir başka başk'olmasa.

Güzel yüzün görülmezdi
Bu aşk bende dirilmezdi
Güle kıymet verilmezdi
Aşık ve maşuk olmasa.

Senden aldım bu feryadı
Bu imiş dünyanın tadı
Anılmazdı Veysel adı
O sana aşık olmasa

dapHne
14-10-05, 12:13
dostum şiirler buraya (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

buzadam.2
16-10-05, 22:08
evet evlilik için şart olan saygıdır,saygının olduğu her yerde sevgide olur o zaman zaten kendisi gelir siz isteseniz de istemesenizde önce sempati sonra hayranlık ve sevgi gelir ğş6