PDA

Tüm Versiyonu Göster : 13 ülke Karadeniz Tiyatro Festivali'nde

Original
02-05-07, 10:11
13 ülke Karadeniz Tiyatro Festivali'nde

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nca geleneksel olarak düzenlenen 'Sekizinci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' yarın başlıyor.

Festival Komitesi Başkanı Sinem Şahin, 2-15 Mayıs'ta gerçekleşecek fuara 13 ülke ve 15 grubun katılacağını belirtti.

Festivalde, Türkiye ve Romanya'dan iki grubun yanı sıra İran, Makedonya, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Slovenya, Fransa ve Çin yer alacak.

Şahin, festivalin, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Sersemler Evi' adlı oyunuyla yarın başlayacağını söyledi.

Şahin, "Festivalin ulusal ve uluslararası boyutta Trabzon'un kent imajına olumlu katkı sağlayacağı bir gerçektir. Festivalimiz Trabzon ilinin çağdaş, yeniliklere açık ve modern bir kent olması anlamında referans noktası olacaktır" dedi.

KAYNAk (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

Original
04-05-07, 09:57
Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun düzenlediği 'Sekizinci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' başladı.

Festivalin açılışında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Sersemler Evi' adlı oyunu sahnelendi.

Trabzon'da 15 Mayıs'a kadar sürecek festivalde, Türkiye ve Romanya'dan iki grubun yanı sıra İran, Makedonya, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Slovenya, Fransa ve Çin'den gelen tiyatro grupları oyunlarını sahneleyecek.

Fuara 13 ülke ve 15 grup katılacak.

Açılışta konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, "Hem sanat hem barış adına tiyatro festivalinin gelecek kuşaklara önemli mesaj taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

Okutan, Trabzon halkının festivali benimsediğini kaydetti:

"Bu festival, bizim için çok önemlidir. Çünkü Trabzon'u bir il, bir bölge ili olarak değerlendirmek yanlış. Trabzon'u komşularıyla havzasıyla değerlendirmenin doğru olduğunu düşünüyorum.

Festivalimize katılan ülkelerden güç aldığımızı belirtmek istiyorum. Yalnız bu birlikteliğin tiyatronun yanı sıra şiir, öykü, spor, başka faaliyetlere de taşınmasını ümit ediyorum."

Halk oyunları ekipleri açılışta gösteri sundu. Törene katılanlar, Trabzon Belediye bandosu eşliğinde Atatürk alanından Atapark Haluk Ongan Sahnesi önüne kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi.

KAYNAK (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)