PDA

Tüm Versiyonu Göster : Failure + Google + George W. Bush -> ve google de bitti...(GOOGLE'ye GÜVENMEYİN...)

kanunsuz
10-06-05, 00:31
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Pek sevgili arama motorumuz Google (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)'a girin ve failure (başarısızlık) kelimesini aratın (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.). İlk sırada Biography of President George W. Bush (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.) sayfası mı çıkıyor?

İçinde failure kelimesi bile geçmeyen bir sayfa neden sizce google'ın arama sonuçlarında ilk sırada çıkıyor?

Normal bir arama sonucunun altında ön bellek bağlantısına tıkladığınızda, aradığınız kelimeleri; söz konusu sitenin google hafızasındaki hali üzerinde, size işaretleyerek gösterir. Ancak failure kelimesi için böyle birşey söz konusu bile değil.

Bush'un sayfasının ön bellek haline buradan (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)bakabilirsiniz. Sayfanın hiçbir yerinde failure kelimesi geçmiyor.

Söyleyeceğim o'dur ki Google eğer arama sonuçlarına bu şekilde müdahale edebiliyorsa bunun etiği nerede? Yani kâr amacı güden bir siteyi de bu şekilde birinci sırada çıkartmadığından nasıl emin olabiliriz, nasıl güvenebiliriz Google'a?

ugur4you
19-06-05, 08:04
Google benim bildigim amerikan hukumetinin mali onun icin ben hic mi mi hic sasirmadim