PDA

Tüm Versiyonu Göster : Osmanlı Kılıçları

neserose
13-03-07, 14:53
2 ADET.................OSMANLI SAVAŞ KILICI
1 ADAT..................KARADENİZ KAMA.....40 CM(kınsız hali)
1 ADAT..................ÇERKEZ KAMA.......54 CM (kınsız hali)
1 ADET................. AFYON KAMA...DEV..52.5 CM (kınsız hali)
1 ADET................. RUM PALA.......63 CM.1885

1 ADET................. YATAĞAN.......75.5 CM(kınsız hali)
1 ADET................. KAFKAS SALDIRMA..60.5 CM(kınsız hali)
3 ADET................. OSMANLI KAMA SALDIRMA
1 ADET.................OSMANLI SÜVARİ KILICI
1 ADET.................ALMAN SÜVARİ KILICI
2 ADET................. ALTIN YAZILI BIÇAK

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Teknolog
13-03-07, 15:45
Kimbilir ne savaşlarda ne canlar almış o kılıçlar kamalar...bende de 1. dünya savaşı yıllarından kalma bir kasatura var bayaa eski...

lutfubey
13-03-07, 16:58
Osmanlı kılıçlarını müzeler dında şahsen görmedim ama bir arkadaşımda Japon Katana kulıcı ve 2 tane Harakiri kaması var. Uçları da öyle çok keskin değil. Çünkü kesikin olarak satınca silah kapsamına giriyormuş. Sen alıp bileyletiyorsun. İnanın arkadaşlar bir çok şey üzerinde denedik, ağaç dalı, mısır koçanı, patates vs. Kodu mu oturtuyor tarzında bişey. Keskin olsa ne olur bilmem, kemik falan dinlemez. Alır götürür.

SadrazaM
22-03-07, 07:27
Hele ben de diyorum "Osmanlı neden bu kadar güçlü bir devletmiş" diye :) En üstte ki kılıçlar hakikaten çok feci duruyor. O kılıçlar, bırakın insan kesmeyi, miğfer bile keser ya.