Tüm Versiyonu Göster : network sorunu
arkadaslar beni işyerim le evimdeki bilgisayarı bagalamyı duşünüyorum vede adls olan işyerimden evede hat cekmek istiyorum nasıl yapabilirim simdiden teşekkürler
arkadaslar beni işyerim le evimdeki bilgisayarı bagalamyı duşünüyorum vede adls olan işyerimden evede hat cekmek istiyorum nasıl yapabilirim simdiden teşekkürler
Ev ile şirket arası ne kadar uzak?
yaklasık olarak 400 metre civarında ve binalar var arasında
dostum bu kabloyu senmi çekeceksin :D yoksa elektrikçilerden birinemi çektireceksin ..
Neyse 400 metre kablo varmı bilmiyorum ama 305 metre var zaten bundan sonrasıda internet ne halde olur onu bilemem :)
Eğer bağlantın düşükse hiç deneme bile çünkü yaptığın masrafa yazık olur..
Cat5 kablo ve soket alacaksın. iki ucunada aynı şekilde soketleri bağlayacaksın.(soketlerin ismi aklıma gelmiyor elektrikçiye veya elektronikçilerden birindan kablo alırken cat5 kablonun ucuna göre alırsın zaten)
Neyse bu kablonun ucunu varsa çıkışı modemine yoksa bir tane daha ethernet kartı alıp ana bilgisayarına tak orayada bu kabloyu bağla..diğer ucunuda kendi bilgisayarına bağlarsın ;)
cat5 'in ucuna bağlanacak soketi renklerine göre bağlayacaksın sokette tam olarak hatırlamıyorum 7 tane farklı renk olması lazım bir ucna nasıl bağladıysan diğer ucuna da aynı şekilde bağla ;)
yaklasık olarak 400 metre civarında ve binalar var arasında
şimdi dostum sana bunun maliyetini söylediğimde eve adsl almanın daha mantıklı olacağını anlayacaksın.
öncelikle 400 metre mesafe tek parça kabloyla imkansız.çünkü kablonun üzerinde sinyal 80 metreden sonra çok düşüyor ve 100 metre üzerinde veri iletimi imkansız gibi.
yaklaşık her 80 metrede bir araya güçlendiriciler koyman (tanesi yaklaşık 20 $) ayrıca bunlara elektrik vermen gerek...400 metre cat5 ise akıllara zarar para tutar.toptan alsan dahi metresi 0,15 YTL ye denk gelir toplam 60 ytl.eve kadar en az 4 tane pointer (güçlendirici) koyacaksınki 100$ olur KDV siyle...Ayrıca 2048k bağlantı bile olsa iş yerinizde veri iletim hızı çok fazla düşecektir.en güzeli 25 $ a bir tane USB modem alın (markada verebilirim ;) ) ve adsl ye evdeki hattınız için başvurun kullanın.Hem sokakta bu kadar cihazı ve kabloyu koruyabilmek ise çok zor :cool:
Olmaz demiyorum ama mantıksız kalıyor....
Saygılar...
400 metrelik mesafe olmaz tek mantıklı yolu Wireless ağ sistemini kurman lazım. çatıya anten koymalısın bunları yaprsan 1,5 sene tahmini parasını çıkarısın karacanın dediği gibi Cat 6 kabloda alsan 4 tane hub koyman lazım elektiriğide düşünürsek imkansız olur
Cat 5 => 85 M Normalde - Tavsiye Edilen 60 M
Cat 5e => 105 M Normalde - Tavsiye Edilen 85 M
Cat 6 => 130 M Normalde - Tavsiye Edilen 120 M
bunlar eski fiyatlar
Cat 5e => 350.000 TL/Metre
Cat 5 => 250.000 TL/Metre
Cat 6 => 600.000 TL/Metre
300 metreye yakın cat5 kablo var şuanda bizim balkondan geçiyor.Hızı iyi durumda 1mbit bağlantı ortalama yarı yarıya düşüyor. yani 300 metre sonra güçlendirici felan olmadan yarı yarıya düşüyor.. Aslında sanıldığı gibi pekte düşüş yaşanmıyor... (Örneği var var şuanda 512k yaklaşık 300 metre kablo ile diğer taraftan kullanılıyor ..hemde hat internet cafeden çekilmiş durumda )
Yanlız mesafe 200 metre civarında binaların arasından dolaştırırken 300 metreye çıkmış durumda..Bunuda göz önüne al derim. Mesafeyi sadece yol olarak değil kabloyu çekeceğin yerleri hesaplayarak ölç..
Ama kabloyu muhafaza etmek okadar kolay olmuyor. 2kere kablo değiştirdiler kopan kablo yama veya birleştirme olmadığından dolayı . Komple hattı yenilemek zorunda kaldılar..bu da işin kötü tarafı ;)
@karaca işin bir de diğer tarafından bakmak lazım .
şimdi arkadaş eve ADSL modem alsa birde abone olsa 256k aylık 49 + ilk açılış ücreti verecek. Ve her ay 49 milyon bence onun yerine şirkette hız iyidir tahminen. 512k bile olsa yeter diyorum..
adsl şu anda 41,5 ytl.hadi onu geçtim o mesafeye tek parça kabloyla çıkılsa bile çok fazla kayıp olacak 256 bağlantının dial-up tan farkı kalmaz walla :D
hepsini geçtim siz o kabloyu sokaktan geçirdiğinizde göz kulak olmak lazım.belkide en mantıklısı wireless tır.onun güvenliğide ayrıca başa bela :D hani kazara belli noktalarda sinyal kendiliğinden güçlense 1km nin üzerine çıktığını farzedin çat telsiz vergisi :D :D :D (fantezi sadece)
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. konuyla alakalı bir bilgi
PcTeknikZone