PDA

Tüm Versiyonu Göster : Bakar körlüğünüz varmıdır?

yesghost
30-05-05, 10:28
Arkadaşlar bende çok oluyor bu sizlerdede oluyormu taze birtane hemen anlatayım :D seni_sevmiyorum nicki seni_seviyorum okuduğumu ve demin anladım böyle olmadığını :D

Darkfighter
30-05-05, 13:01
Arkadaşlar bende çok oluyor bu sizlerdede oluyormu taze birtane hemen anlatayım :D seni_sevmiyorum nicki seni_seviyorum okuduğumu ve demin anladım böyle olmadığını :D ğş7
puhahahahaahaaaaa alemsin vallaaa
banada oldu geçenlerde kadıköyde biyerde yolda yürüyorum bilgisayar parçası bakıcam. yol çift taraflı ve yolun ortasında yarım metrelik bir kaldırım var. kafamı kaldırdım ileri baktım yaklaşık 100 mt ilerde yolun ortasında sırtı bana dönük bi bayan var öylece dikiliyo. ortada öyle bir durmuşki üzerinde minidende mini bir etek, üzerinde sırtının yarısından fazlasını açıkta bırakan bişey var. bende hay Allah'ım bu kadarda teşhircilik olmazki kardeşim falan diye söylenerek yürüyorum bir taraftanda yol ortasında işemi çıkmış nedir diyorum. bir taraftanda arkadaşlar konuşuyoruz neyse kadına 10 mt kaldı kadın hala aynı yerde bir cm bile kıpırdamadan duruyo alalaaa dedim ne iş dondu falanmı derken birde baktım kadın ordaki mağazalardan birinin yol ortasına koyduğu cansız mankenmiş.
puhahahahaahaaaa ne gülmüştüm buna

yesghost
30-05-05, 13:22
senelerdir aynı yerden geçerim caminin yanında bir ağaç varmış işin aslı ben o ağacı hiçmi hiç farketmedim ve bu ağaçta baya büyük sonradan konma hiç değil ve yine o sokatan geçiyorum. bir baktım bence olmayan fakat aslen olan ağacı gördüm orda hafif bir şok geçirdim :D:D:D anlatıklarınız güzeldi :D

dapHne
30-05-05, 14:48
Arkadaşlar bende çok oluyor bu sizlerdede oluyormu taze birtane hemen anlatayım :D seni_sevmiyorum nicki seni_seviyorum okuduğumu ve demin anladım böyle olmadığını :D

:D eveeettt bende de aynısı oldu :p
ama bu olayın bakar körlükle alakası pek yok çünkü burada bir yazı eklemişti bir arkadaşım, söylediklerine göre bir üniversitenin araştırmasında kelimenin ortasında yazanlar çok önemli değilmiş algılamada yani ilk bakışta kelimenin başına ve sonuna bakaröış insan. bu yüzden ben ve sen ( başkası varmı bilmiyorum :p) böyle gördük dikkatsizlik de var tabi.

( çaktırmayın mazeret uyduruyorum, kıvırdım yani :p)

yesghost
30-05-05, 20:18
ama bu olayın bakar körlükle alakası pek yok çünkü burada bir yazı eklemişti bir arkadaşım, söylediklerine göre bir üniversitenin araştırmasında kelimenin ortasında yazanlar çok önemli değilmiş algılamada yani ilk bakışta kelimenin başına ve sonuna bakaröış insan. bu yüzden ben ve sen ( başkası varmı bilmiyorum :p) böyle gördük dikkatsizlik de var tabi.

al birtanede sen :p sanada söylemiştim geçenlerde bir konu açmış dapHne ben onu varyemez dostum açtı sanıyorum vede kızıyorumda diyorum kendime "ya bu mesele ile konuşmuştuk" :D bunun sebebi ise varyemezin eski avatrı olması idi:D:D:D

yesghost
30-05-05, 23:23
ğş6 ğş7 gş9 ğşj1 yğ2 yğ2 yğ2 yğ2 yğ2

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

karaca
30-05-05, 23:32
ğş6 ğş7 gş9 ğşj1 yğ2 yğ2 yğ2 yğ2 yğ2

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

allahım...alemsiniz yaaa :D :D :D

benim genelde eşyalarımı bıraktığım yerler bellidir..yani bir yeri vardır farklı bir yere koyarsam kafaya yazarım...ama bazen öyle anlar oluyor ki gözümün önünde olsa bile koyduğum yeri hatırlayamadığımdan bulamıyorum aradığımı :rolleyes:

dapHne
31-05-05, 00:20
immortal ------> number one ğş6 ğş1 ğj7 ;m)

Black_Cobra
31-05-05, 00:45
Hanı nerde???Neyı goremıyoruz Ben anlamadım sayfa neden bosss
:D :D :D

blade#
31-05-05, 00:54

valla ne yalan söylieyim bende de oldu aynısı hatta ben daha yeni öğrendim onu dediğin gibi hep dikkatsizlikten oluyor bunlar!!!! ;)

yesghost
31-05-05, 01:51
blade# dediğin olsa zaten böyle bir konu açılmaz yaw:D bırak birazda mutlu olalım anılarımızla yğ2

Darkfighter
31-05-05, 02:15
bir üniversitenin araştırmasında kelimenin ortasında yazanlar çok önemli değilmiş algılamada yani ilk bakışta kelimenin başına ve sonuna bakaröış insan.
öğretmen olan yada öğretmen adayı olan herkes bunu bilir, göz bakar ve beyin kelimenin tamamını algılar, harfler önemli degldir. benim zamanımda okuma yazmayı, harf>hece>kelime>cümle sırasında öğretiyolardı, bu kelimenin tamamını algılama olayı farkedildikten sonra okuma yazma öğretiminde sıralama tam tersine döndü, şimdiki sıralama cümle>kelime>hece>harf şeklindedir.
okuma yazmayı yeni öğrenenler varsa dikkat edin onlara önce fişler öğretilir, öğrenci birden fazla fiş içinden istenilenin seçmeye başladığında fişler kelimelere parçalanmaya başlar. aynı şekilde birden fazla kelime içinden istenilen kelimeyi ayırabilmeye başladıklarında kelimeler hecelere bölünür sonraki aşamada da heceler harflere bölünür ve öğrenci okumayı öğrenir.
size de oluyomu bilmiyorum ama bazen ben kitap okurken yoğunlaştığımda harflere dikkat etmeden 4-5 kelimeyi birden algılıyorum, hızlı okuma tekniklerini deneyenler varsa bu kelime sayısı daha da artıyo.

konuya dönecek olursak bir anım aklıma geldi, 3. sınıfta olduğumuz yıllar bizim sınıflar fizik,kimya,matematik kanadının 2. katında ve koridordaki camlar bitişikteki kantinin ana giriş kapısına bakıyo. kulakları çınlasın remzi diye bir arkadaşım var. bir gün biz sınıfın önünde hocayı beklerken remzi kantin tarafındaki merdivenlerden çıka geldi. sırıtarak biliyomusunuz bu gün bişey fark ettim dedi. bende ne oldu olm ne farkettin diye sordum.
eleman "yaaaa kantinin dış kapısının önünde iki tane direk varmış" dedi.
bende nası yani dedim.
eleman " olm kantinin orta kapısı yokmu işte onun iki tarafında direk varmış ben daha yeni fark ettim" dedi.
bende ne direği olm nerdeymiş bu ya dedim ve koridor camından kantini giriş kapısına baktık hakkattende kapının iki yanında aydınlatma direği varmış. bende haaa o direklermi dedim ve arkadaşa güldük ama arkadaş diyene kadar bende direklerin farkında değildim gş9
bizim dersler bazen geç bittiği için hava kararıyodu ve çıkmadan önce kantinden bişeyler atıştırıyoduk ve o direklerin aydınlattığı yerden geçerek otobüs duraklarına gidiyoduk ve biz bunu 3. sınıfta fark ediyoruz. düşünün artık hergün o direklerin önünden geçip duruyoruz.

yesghost
31-05-05, 04:52
okuma meselesi aslında konsantre meselesine giriyor genelde dikatli okuduğumda sorun olmuyorda okuduğum neyse orda bir cümleye takıldığımda iş raydan çıkıyor okuma benim için bir işgenceye dönüşüyor. :D

blade#
02-06-05, 00:43
yesghost'a katılıyorum okumak bazen işkenceye dönüşüyor.Bir de başka düşünceler varsa aklında tekrar tekrar okuman gerekiyor anlayabilmek için neden direkt beyne yerleştirilmiyor ki böle şeyler hem biz yorulmamış oluruz hem de istediğimizi anlamış oluruz daha kolay di mi?ya da biraz saçma mı oldu? amaaaaaannnnnnnnnnnn olsun maksat muhabbet değil mi?

cadı
03-06-05, 00:37
ya bu bakar körlük bendede çok oluyor.we kendime çok gülüyorum.bikere yolda babamla karşılaştık babamın dibimden geçmesine we ben ona bakmama rağmen onu görmedim :) (buda bi bakarkörlük işte)

yesghost
30-06-05, 23:19
geçen gün kültablasına çay bardağını koydum :D

Darkfighter
01-07-05, 00:09
abi bardak oraya yakıştımı bari yok yani yerini yadırgamasın sonra o bakımdan muhahahhahaaaaaaaaaaa

yesghost
01-07-05, 01:23
olurmu hemen geri aldım :D

yesghost
01-07-05, 01:30
aklıma gelmişken vereyim linki burdada bakar körlüğüm var :D

Darkfighter
01-07-05, 02:42
abi bu sonuncu tam bombaydı pr;

Trkgl
01-07-05, 03:04
bizim evin yaklaşık 50 metre ilerisine bina dikmişler içine işyerleri açılmış vs her gün geçtüğüm yer
geçende arkadaşla geçiyorduk arkadaşa bu da ne ya dedim daha önceden bu yoktu
meğersem bir sene dir oradaymış

kör müyüm yoksa algılama mı sorunu yaşadım yada ilgimi çekmediğinden görmedim mi

bazen yazıları farklı okuduğum olur ama o sanırım dikkat etmemek ve onu öyle algıladığımızdan olur
cümlenin anlam gidişi buna neden olur

BuTTeRflY
01-07-05, 03:51
kesinlikle süperdi yaaaa...
zuaahaahhahaaa, abi harikas1n yaaa;)

Trkgl
01-07-05, 04:37
aklıma gelmişken vereyim linki burdada bakar körlüğüm var :D

olur böyle vakalar ama fazlasına dikkatsakın erken bunama olmasın :D
Bir ignliiz üvnsertsinede ypalin arsaitramya gröe, kleimleirn
hrfalreiinn hnagi sridaa yzalidkilrai ömneli dgeliims.Öenlmi oaln brinci ve
snonucnu hrfain yrenide omlsaimyis.Ardakai hfraliren srisai kriaisk oslada
ouknyuorums.Çnükü kleimlrei hraf hraf dgeil bri btüün oalark oykuorumusz

bakın okuma konusunda size bir alıntı
sanırım hepiniz doğru okudunuz

yesghost
02-07-05, 01:32
abi bu sonuncu tam bombaydı pr;
velinin ofsaytını koyduk bizimkini koymazsak ayıp olurdu :D

BuTTeRflY
02-07-05, 01:45
bende yolda yürürkn kimseyi görmem.. genelde pat die biri kolumdan tutar, bende neye ugradigimi sasiririm..
bakiyorum ama göremiyorum red(

Darkfighter
02-07-05, 02:39
o bişey değil bizim bi arkdaşta elindeki cep telefonunu yarım saat aramıştı nerde bu telefon diye
haliyle telefonu bulamayınca çocuğa abi elindeki telefonla bi çaldırda sesinden nerde olduğunu bulalım demiştim eleman durumu çakozlayınca az daha dayak yiyodum dalgamı geçiyon diye üzerime yürümüştü
telefonu yeni almıştı da o bakımdan haliyle kayboldu diye aklı gitmişti :D
acaip kopmuştum yaa
bu da bakar kör değilde taşır kör sınıfına giriyo galiba

yesghost
02-07-05, 02:54
bu da bakar kör değilde taşır kör sınıfına giriyo galiba

:D galiba öyle

DiAnA
09-07-05, 18:04
bende birgun migrosa gittim baharatlar bölumunu arıyordum falan bulamadım bi görvliye sordum kadın yanımdaki reyonu göstererek işte burda dedi cok utanmıstım kğ5
mesela gözumun önundeki tuzluğu görmem böyle sacmalıklarımda var