PDA

Tüm Versiyonu Göster : ihtiyacın kadarını almak

Darkfighter
23-05-05, 18:29
Yaşlı bir adam göl kenarında balık tutuyormuş diğer insanlarla..Yaşlı
adam oltasını atmış, beklemiş ve kocaman bir balık çekmiş.. Adam balığı almış eline, nazikçe çıkarmış iğneyi balığın ağzından şöyle bir balığa iyice bakmış ve göle atmış.

Yaşlı adamdan başka kimse balık yakalayamıyormuş.Yaşlı adam tekrar
oltasını atmış daha kocaman bir balık, adam tekrar balığın ağzından ğneyi nazikçe çıkarmış ve balığa şöyle bir etraflıca bakmış ve tekrar göle atmış balığı. Her seferinde daha kocaman balıklar
yakalamış yine etraflıca baktıktan sonra balıkları atmış göle.Yanında balık tutanlar artık dayanamamışlar ve adamın yanına gelmişler.

Amcacığım napıyorsun sen demişler biz saatlerdir buradayız tek bir balık bile yakalayamadık.. Sen ise kocaman kocaman balıkları göle tekrar atıyorsun demişler.. Neden acaba diye sormuşlar?

Adam dönmüş kalabalığa ve şöyle demiş;

Benim tavam küçük evlatlarım...

hayattan ihtiyacımız kadarını almak, aç gözlü olmamak iyi güzel şeyler.
bu gün ihtiyacımı gördüm yarına Allah kerim mi demek lazım yoksa ilersini de düşünmek gerekirmi? fazla mal göz çıkarmaz mantığıyla hareket etsek ne olur? ihtiyacımızı karşılayana uzanmak yerine boyumuzun yettiği yere kadar uzansak ne olur ki? buna kimin itirazı olabilirki?

düşün düşün düşün ... sw3

kanunsuz
23-05-05, 21:13
öncelikle teşekkürle konu hoşuma gitti..
güzel bir muhabbet çıkar bundan
bii teşekkürü hak ettin ama gece olucak
hem yazıcam hem teşekkür edicem..
saolasın...pr;

ImmoRtaL
25-05-05, 15:53
Benimde hoşuma gitti :)

Gerçi Türk milletinin %80'i aç gözlüdür. Niye ??

Çünkü hiç bir zaman istedikleri şeye ulaşamamıştır. Neden mi ?

Armut piş, azıma düş. Yani kerizler varken
kendini ZEKİ sanan insanlar ( ki Türkiye'nin %80'i kendini zeki sanan insanlarla dolu) sayesinde hiç bi zaman 1 adım ileri gidemiyoruz.

Ne demek istediğimi anlayan olur belki.. ;)

Terazine tıklattım abi ;) pr;

blade#
31-05-05, 01:08
yapmayın abi millete bu kadar yüklenmeyin herkeste vardır açgözlülük!! (az veya çok) Olduğuyla yaşayabiliyorsan işte o zaman vazgeçersin daha vazlasını istemekten ama birşeyler eline geçtikce beklentilerde değişmiyor mu;?Ben de olan bu mesela elimde olanlarla yetinmektense hem bi üstünü istiyorum.Ama bunun için daha fazla çalışmam gerekiyor bunu da biliyorum.
Belki bizim insanlarımızın yapamadığı da bu:hep daha fazlasını isteyip bi şey yapmamak çalışınca olmuyo diyen varsa bi adım öne çıksın...

cadı
03-06-05, 00:40
bende türk milletinin çoğunun çok aç gözlü olduğuna inanıyorum.bide çok gösterişe meraklıyız biz türkler.tabi bu söylediklerim herkes için deil ama geneli böyle ya.