Tüm Versiyonu Göster : Şu Anda Kullandığınız İşlemci
Evet arkadaşlar biraz merak birazda yeni trendin ne olduğunu görmek açısından böyle bir anket açmaya karar verdim.Kullandığınız işlemcinin özelliğini de yazarsak daha yararlı olur sanırım.
Saygılar...
Ben kendim intel kullanıyorum ama bu AMD ye karşı soğuk olduğum anlamına gelmez :cool: İntel tercih etmemin sebebi bundan 6-7 yıl önceki (PII400 işlemcim varda :D ) AMD lerin çok kötü oluşu...
uzun yıllar amd kulanmaktayım vede menunum
uzun yıllar amd kulanmaktayım vede menunum
abi peki amd tercih etme sebebin neydi?yani niye amd?
ben mesela intel alırken yaşım küçüktü zate başka işlemcide bilmezdik.ki fazla bi seçenek yoktuda.bunu verdiler bunu aldık...ha şimdi olsa yine intel alırım ayrı mevzu ya neyse...
konu intel vs amd haline gelmesin :D ben sadece merak ediyorum...yeni tercihler neler ve insanlar niye tercih ediyor?
benim tercihim athlon serisinden beri AMD
niyesine gelince
::D
2 makine var biri AMD 3000 digeri P4 3000
Üzeirine takılan tüm ürünler aynı markaların... aynı kalite ürünleri..
ikiside açıldı ikisinede aynı anda.. Windows Xp SP1 yüklenmeye başladı
SONUÇ ANI : Amd'de herşey bitmiş kullanıma hazır hale geldiğinde. P4'de hala %80 lerde idi... :eek:
varın siz karar verin hangisi daha iii... sp::
;)
abi peki amd tercih etme sebebin neydi?yani niye amd?
ben mesela intel alırken yaşım küçüktü zate başka işlemcide bilmezdik.ki fazla bi seçenek yoktuda.bunu verdiler bunu aldık...ha şimdi olsa yine intel alırım ayrı mevzu ya neyse...
konu intel vs amd haline gelmesin :D ben sadece merak ediyorum...yeni tercihler neler ve insanlar niye tercih ediyor?
biraz tecrübe birazda gözlem diyelim ;) amd mecburen ucuz vede kulanıcıya has işlemciler çıkatmakta intel ise iş amaçlı çıkarıyor genelde bu yüzdende teknoloji çok koyuyor işlemcilere fakat ev kulanıcılara has malesef pek çıkartmıyor. benim gördüğüm bu ben şimdi neden ekstara hiç kulanmadığım teknolijiye para vereyim hemde pahalı olsun ;)
Ben kendimi bildim bileli intel kullanıyorum ve halende çok memnunum...
benim tercihim athlon serisinden beri AMD
niyesine gelince
::D
2 makine var biri AMD 3000 digeri P4 3000
Üzeirine takılan tüm ürünler aynı markaların... aynı kalite ürünleri..
ikiside açıldı ikisinede aynı anda.. Windows Xp SP1 yüklenmeye başladı
SONUÇ ANI : Amd'de herşey bitmiş kullanıma hazır hale geldiğinde. P4'de hala %80 lerde idi... :eek:
varın siz karar verin hangisi daha iii... sp::
;)
bence buna bakarak karar verilemez gibi..yani bu bir ölçü değil.o zaman bende sana amd ve intel ile aynı render işlemini yapmanı öneririm.intel yarı yarıya daha hızlı çıkar ;)
bide mesela şöyle bir gerçek var winrar amd de winzip ise intelde hızlı garip ama böyle...
@yesghost bu düşüncene katılıyorum amd biraz daha esnek...
gencdesign
17-05-05, 18:36
ben amd kullanıyoruım vede şiddetle tavsiye ediyorum. size teknik serviste yaptığım bi testi anlatayım:
sistemin biri amd athlon xp 2500,diğeri intel P4 3GHZ,ikisinde de 256MB kingston ram vardı. sanırım diğer parçalarda aynıydı. Test yaptığım program ofis kurulumu idi:D
p4 işlemci tam olarak 4 dk geç kaldı amd ye göre. artık gerisine siz karar verin...
karaca dostum render işlemini hangi programla yaptığını sorayım diycem ama konuyu uzatmak istemiyorum
farklı render programları ile farklı sonuçlar alabilirsin...
biri p4 e bir amd ye optimize komut setleri kullanıyordur.. fark ordan çıkabiliri...
geçenlerde ekran kartlarında çıkan FPS savaşında( Halflife-Doom3 ve Nvidai-Ati) olduğu gibi
işletim sistemi kurmak standart ve rutin bir işlemdir... ve herkes test edebilir...
farkıda görbilir..
bende demiyorum kesinlikle bu test sonucında karar verdim diye ama bu sadewce bir örnekti kurulum süresi "gencdesign" arkadaşın testide aynı güzel AMd zafer kapısınıan çıkıyor...
ama sonuçta herkes çeşitli testler yapacaktır kendine ben kendi yaptığım testi söyledim sonuçç oydu
ama sen yada başkası bunu referans olarak görmek zorunda zaten değilsimiz..
olmanızıda istemem ... bu bir fikir çümbüşüdür.. ve sağlam bir orta yol bulunacak diyede düşünmüyorum..
herkesin kriteri farklıdır..
3dsmax de yaptığın bir 2dk lık animasyonun renderi de P4 de 15dakika sürerken AMd li Lightwave renderinde 8 dk sürüyor... başka sırf işi render olan başka bir programdada sonuç pek farklı çıkmadı ..
neyse konuyu uzatrmayalım ..
kiriter farklı sonuç farklı amaç aynı ..
saygılar...
karaca dostum render işlemini hangi programla yaptığını sorayım diycem ama konuyu uzatmak istemiyorum
farklı render programları ile farklı sonuçlar alabilirsin...
biri p4 e bir amd ye optimize komut setleri kullanıyordur.. fark ordan çıkabiliri...
geçenlerde ekran kartlarında çıkan FPS savaşında( Halflife-Doom3 ve Nvidai-Ati) olduğu gibi
işletim sistemi kurmak standart ve rutin bir işlemdir... ve herkes test edebilir...
farkıda görbilir..
bende demiyorum kesinlikle bu test sonucında karar verdim diye ama bu sadewce bir örnekti kurulum süresi "gencdesign" arkadaşın testide aynı güzel AMd zafer kapısınıan çıkıyor...
ama sonuçta herkes çeşitli testler yapacaktır kendine ben kendi yaptığım testi söyledim sonuçç oydu
ama sen yada başkası bunu referans olarak görmek zorunda zaten değilsimiz..
olmanızıda istemem ... bu bir fikir çümbüşüdür.. ve sağlam bir orta yol bulunacak diyede düşünmüyorum..
herkesin kriteri farklıdır..
3dsmax de yaptığın bir 2dk lık animasyonun renderi de P4 de 15dakika sürerken AMd li Lightwave renderinde 8 dk sürüyor... başka sırf işi render olan başka bir programdada sonuç pek farklı çıkmadı ..
neyse konuyu uzatrmayalım ..
kiriter farklı sonuç farklı amaç aynı ..
saygılar...
peki öyle olsun.... ;)
PcTeknikZone