PDA

Tüm Versiyonu Göster : çook Acil Yardim!!!!

Gölgecil
19-01-07, 09:07
Arkadaşlarım, bugün bitirme tezini yetiştirip teslim edebilirsem eğer, okulu bitireceğim. Yetişmezse de okulum uzayacakğj5 Ve daha bi dünya eksiğim var :( Yapılacak bir dünya işim var yani. Elim ayağım birbirine karıştı valla. O yüzden küçük bi bölümünü de paylaşıma açtım. İngilizcem çok iyi değil, o sebeple çevirmekte zorlandım. Cümleler çok uzun çünkü. Sizden ricam eğer ingilizce biliyorsanız küçük bi zamanınızı bana ayırıp aşağıdaki yazıyı ingilizceye çevirebilir misiniz? Valla nasıl sevaba girersiniz bi bilseniz...
Utanmasam tezimi de paylaşıcam yardım için kğ5
Olumlu haberleriniz gelir inşallah. Şimdiden çoookk çok teşekkür ediyorum şç7

ÖZET

Bu çalışmada, farklı oranlarda elastan içeren dokuma kumaşların aşınma davranışı incelenmiştir. Çalışmada öncelikle elastan elyafının tanımı, önemi, elastan elyafının sahip olduğu fiziksel ve kimyasal özellikler, elastan elyafının ipliklerde kullanılması ve elastan ipliklerin dokuma kumaşlarda kullanımı açıklanmıştır. Bu bilgiler dışında yapılacak olan deneysel çalışmanın konusu olan aşınma ile ilgili teorik bilgiler verilmiş ve tekstil mamullerinin aşınma davranışı üzerine bilgiler verilmiştir. Çalışmanın deneysel kısmında ise, elastanın aşınma davranışı, polyester/viskon/elastan karışımı kumaşlar kullanılarak araştırılmıştır.

PaVeL_NeDVeD
19-01-07, 14:54
Mrb arkadaşım, çeviriyi yaptım ama hatalarım vardır diye ing hocama onaylattım, hocamın işi varmış ve çok hızlı olarak baktı, yani yine hata olabilir. Üzerinden bi de sen kontrol et istersen her ihtimale karşı, umarım işine yarar, tekrar söylüyorum, aceleyle yapıldı, muhakkak kontrol et..

Başarılar dilerim projende..

"SUMMARY

In this survey the wear behavior of textiles containing elastan at different proportions has been carried out. What is explained in the survey is initially the definition and significance of elastan fibre, the physical and chemical characteristics of elastan fibre, the use of elastan fibre in yarns, and the use of elastan yarns in textiles. Theoratical information concerning the "wearing" that is the topic of experimental studies to be carried out except for this information has been provided, and information concerning the wearing behaviors of textiles has been supplied. In the experimental section of the survey, the wearing behavior of elastan has been carried out by using polyster-viskon-elastan blended textiles." (her ihtimale karşı hocamın çevirisini koyuyorum, dediğim gibi yine bi kontrol et ;) )

Gölgecil
19-01-07, 19:58
Çok teşekkür ederim PaVeL_NeDVeD ;) Bu tezi bugün teslim etmem gerekiyordu. Bu forumdan başka bir kaç arkadaşa daha gönderdim. ilk geleni hafızaya aldım valla, zaman açısından :) hiç inceleme vaktim bile olmadı hatta. Yine de yardımın için teşekkür ederim ;)

PaVeL_NeDVeD
19-01-07, 23:05
Çok teşekkür ederim PaVeL_NeDVeD ;) Bu tezi bugün teslim etmem gerekiyordu. Bu forumdan başka bir kaç arkadaşa daha gönderdim. ilk geleni hafızaya aldım valla, zaman açısından :) hiç inceleme vaktim bile olmadı hatta. Yine de yardımın için teşekkür ederim ;)

Rica ederim, işine yaradıysa ne mutlu.. ;)