Gölgecil
19-01-07, 09:07
Arkadaşlarım, bugün bitirme tezini yetiştirip teslim edebilirsem eğer, okulu bitireceğim. Yetişmezse de okulum uzayacakğj5 Ve daha bi dünya eksiğim var :( Yapılacak bir dünya işim var yani. Elim ayağım birbirine karıştı valla. O yüzden küçük bi bölümünü de paylaşıma açtım. İngilizcem çok iyi değil, o sebeple çevirmekte zorlandım. Cümleler çok uzun çünkü. Sizden ricam eğer ingilizce biliyorsanız küçük bi zamanınızı bana ayırıp aşağıdaki yazıyı ingilizceye çevirebilir misiniz? Valla nasıl sevaba girersiniz bi bilseniz...
Utanmasam tezimi de paylaşıcam yardım için kğ5
Olumlu haberleriniz gelir inşallah. Şimdiden çoookk çok teşekkür ediyorum şç7
ÖZET
Bu çalışmada, farklı oranlarda elastan içeren dokuma kumaşların aşınma davranışı incelenmiştir. Çalışmada öncelikle elastan elyafının tanımı, önemi, elastan elyafının sahip olduğu fiziksel ve kimyasal özellikler, elastan elyafının ipliklerde kullanılması ve elastan ipliklerin dokuma kumaşlarda kullanımı açıklanmıştır. Bu bilgiler dışında yapılacak olan deneysel çalışmanın konusu olan aşınma ile ilgili teorik bilgiler verilmiş ve tekstil mamullerinin aşınma davranışı üzerine bilgiler verilmiştir. Çalışmanın deneysel kısmında ise, elastanın aşınma davranışı, polyester/viskon/elastan karışımı kumaşlar kullanılarak araştırılmıştır.
Utanmasam tezimi de paylaşıcam yardım için kğ5
Olumlu haberleriniz gelir inşallah. Şimdiden çoookk çok teşekkür ediyorum şç7
ÖZET
Bu çalışmada, farklı oranlarda elastan içeren dokuma kumaşların aşınma davranışı incelenmiştir. Çalışmada öncelikle elastan elyafının tanımı, önemi, elastan elyafının sahip olduğu fiziksel ve kimyasal özellikler, elastan elyafının ipliklerde kullanılması ve elastan ipliklerin dokuma kumaşlarda kullanımı açıklanmıştır. Bu bilgiler dışında yapılacak olan deneysel çalışmanın konusu olan aşınma ile ilgili teorik bilgiler verilmiş ve tekstil mamullerinin aşınma davranışı üzerine bilgiler verilmiştir. Çalışmanın deneysel kısmında ise, elastanın aşınma davranışı, polyester/viskon/elastan karışımı kumaşlar kullanılarak araştırılmıştır.