PDA

Tüm Versiyonu Göster : ''realİst KÖy ÇocuĞu''...

BuTTeRflY
15-05-05, 15:07
Adana'da Köy özlemi nedeniyle marketinin adını "realist köy çocuğu baki" olarak değiştiren esnaf, doğal ürünlerni de "realist bal", "realist pekmez" adı ile satıyor.

ADANA (A.A) - 27.10.2003 - Adana'da köy özlemini aradan geçen uzun yıllara rağmen unutamayan küçük market işletmecisi, marketinin adını ''realist köy çocuğu Baki'' olarak değiştirdikten sonra, doğal ürünlerini ''realist bal'', ''realist pekmez'' gibi adlarla satmaya
başladı. İşletme sahibi Baki Ak AA muhabirine, Valiyolu üzerinde bulunan dükkanında isim değişikliği yapmasındaki en önemli nedenin, şehir hayatının yapaylığı ve kent yaşamına alışamamak olduğunu söyledi. Yıllar önce köylerinden Adana'ya göç ettiklerini, 13 yıldan beri market işlettiğini anlatan Ak, şunları söyledi: ''Çocukluğumdan beri köy hasreti çekiyorum. Ancak, çocuklarımın istikbali için şehirde yaşamaya mecbur kalıyorum. Şehirden kopamayınca, yaşadığım hasreti dükkanıma taşımak istedim. İki yıl önce köyden tamamen doğal ürünler getirmeye başladım. Bu ürünler çok beğenilince de marketin adı 'Realist Köy Çocuğu Baki' oldu.'' Ak, amacının müşterilerine tamamen doğal lezzetler sunmak olduğunu kaydederek, ''Bu ürünlerin farkını ortaya koymak için başlarına realist sözcüğünü getirdim. Realist bal, realist peynir, realist pekmez gibi ürünlerim görüntüsüyle bile farkını hissettiriyor'' dedi.