PDA

Tüm Versiyonu Göster : Herkes Mutlaka Okusun!!!!

Gölgecil
10-01-07, 15:07
NOT:AÇTIĞIM KONU BU BÖLÜMLE ALAKALI DEĞİL FAKAT BU BÖLÜME ÇOK FAZLA KONU AÇILMADIĞI İÇİN, KONUNUN ÜSTTE KALMASI VE HERKESİN OKUMASI GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİYLE BURADA AÇTIM KONUYU. O YÜZDEN YÖNETİCİLERİMİZDEN BU KONUNUN TAŞINMAMASINI RİCA EDİYORUM.

Bu yil yapilacak genel secimlerde oy kullanma esnasinda TC Kimlik Numarasi baz alinacaktir. Muhtarliklarda 1 Mart 2007 tarihine kadar asili olan secmen listelerinde de TC Kimlik Numaralarinin yazili oldugu gorulmektedir (Muhtarliklarda secmen listesinde isminizin oldugunu mutlaka kontrol edin). Ancak, cok fazla aciklanmayan, hatta biraz da sumen alti edilmeye calisilan bir konu var.

Nufus Kagitlarinda TC Kimlik Numaralari yazili olmayan secmenler secimlerde oy kullanamayacaklar !!!

Elle yazilmis veya internetten cikti olarak alinmis TC Kimlik Numaralari oy verme esnasinda gecerli olmayacaktir. Ehliyet, pasaport gibi kimlik yerine gecen diger belegeler de oy verme islemlerinde kullanilamayacaklar.

Maalesef siyasi partilerimiz bu konuda henuz herhangi bir calismaya baslamis degiller. Sadece AKP, kendi yandaslarini tek tek uyararak, Nufus Kagitlarini yeniletmelerini sagliyor. Basbakan RTE, bir konusma esnasinda secimlerde oy verme oraninin %50 - 60 seviyesinde kalacagini agzindan kacirdi.

TC Kimlik numaralari nufus kagitlarinda basili olmayanlarin yapacaklari sey, muhtarliklarindan "Nufus Kagidi Degisim" kagidi alarak, aldiklari kagitlarla bagli olduklari ilcenin "Nufus Mudurlugu"ne gitmeleri. Nufus Kagidi degisiminde cok fazla sira beklenmiyor.

Ulkenin gelecegine sahip cikin, oyunuzu mutlaka kullanin. "Bir oy neyi degistirecek" diye dusunmeyin. Evet, bir oy bir sey degistirmez ama sizin gibi dusunen 1000 kisinin oyu cok sey degistirir.

Lutfen bu bilgiyi tanidiklarinizla, yakinlarinizla paylasin.

Teknolog
10-01-07, 15:30
Öğrendiğim iyi oldu. Hemen Nüfus cüzdanlarını değiştireyim...

ImmoRtaL
10-01-07, 15:34
Ülkemizde Nüfus cüzdanlarının %50- %55 oranında TC Kimlik numarası yazmıyormuş. Dün haberlerde duydum sanirim. Yanlış hatırlamıyorsam :)

Yani bu bir FELAKET :(

Teknolog
10-01-07, 15:59
Ülkemizde Nüfus cüzdanlarının %50- %55 oranında TC Kimlik numarası yazmıyormuş. Dün haberlerde duydum sanirim. Yanlış hatırlamıyorsam :)

Yani bu bir FELAKET :(

bende o %50-55 in içindeyim. utandım valla en kısa zamanda değiştiriyorum...

Original
10-01-07, 21:08
Elbette zaten değiştirilmeli seçim olsun veya olmasın.

Bugün CNN Türk de bu habere rastladım, konuyla ilgili olduğu için burada paylaşıyorum. Bu haber yine de etkili olmasın, siz en kısa sürede Kimliğinize T.C.Kimlik numaranızı eklettirin.

"Oy için vatandaşlık numarası gereksiz"

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerde, seçmenlerin ilçe seçim kurullarına TC kimlik numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibraz etmelerine gerek bulunmadığını bildirdi.

YSK, ''seçimde üzerinde TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanı ile oy kullanılamayacağına ilişkin'' iddialar üzerine bugün bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından YSK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, TC kimlik numaralarının seçim iş ve işlemleri sırasında bildirilmesinin 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 47'inci maddesi hükmü nedeniyle zorunlu olduğu anımsatılarak, bu çerçevede seçmenlerin İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına yapacakları başvurularda nüfus müdürlüklerinden öğrendikleri TC kimlik numaralarını bildirmeleri gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Ancak TC kimlik numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibrazına gerek bulunmamaktadır'' denildi.

"Seçimler tartışmalı hale gelebilir"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, yasa çıkarılarak, nüfus cüzdanlarının seçime kadar ücretsiz değiştirilmesini önerdi. Nüfus cüzdanında TC kimlik numarası yazılı olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağını anımsatan Anadol, "Bu durum seçimleri tartışmalı hale getirebilir" dedi.

Kemal Anadol, YSK'nın resmi rakamlarına göre, 31 milyon seçmenden yüzde 7'sinin hala TC kimlik numarasının bulunmadığını söyledi ve "Nüfus cüzdanına TC kimlik numarası işlenmemiş seçmenlerin sayısının bu oranın da üzerinde olduğu kesindir" dedi.

Bu durumdaki seçmenlerin oy kulanamayacak olmasının ciddi bir sıkıntı olduğunu belirten Anadol, "Bu durum seçime katılım oranını düşürür. Sonuçları sakatlar" diye konuştu.

Nüfus cüzdanının yenilenmesi için yapılacak işlemlerin ücretli olduğunu anlatan Anadol, "Köyde yaşayan, beş kişilik bir aile nüfus cüzdanını değiştirmeye kalkışırsa asgari ücretin dörtte birini harcaması gerekir" dedi. Anadol, çıkarılacak bir yasa ile bu işlemin ücretsiz hale getirilmesini istedi.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Gölgecil
11-01-07, 03:49
Oy için yeni kimlik şart değil
Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerde, seçmenlerin ilçe seçim kurullarına TC Kimlik Numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibraz etmelerine gerek bulunmadığını bildirdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmenlerin, ilçe seçim kurullarına TC kimlik numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibraz etmesine gerek bulunmadığını bildirdi. YSK, ''seçimde üzerinde TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanı ile oy kullanılamayacağına ilişkin'' iddialar üzerine bugün bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından YSK Başkanlığından yapılan açıklamada, TC kimlik numaralarının seçim iş ve işlemleri sırasında bildirilmesinin 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 47. maddesi hükmü nedeniyle zorunlu olduğu anımsatılarak, bu çerçevede seçmenlerin İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına yapacakları başvurularda nüfus müdürlüklerinden öğrendikleri TC kimlik numaralarını bildirmeleri gerektiği kaydedildi. Açıklamada, ''Ancak TC kimlik numaraları işlenmiş nüfus cüzdanı ibrazına gerek bulunmamaktadır'' denildi

kaynak : Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.