PDA

Tüm Versiyonu Göster : ilginç geldi

Darkfighter
27-01-05, 20:40
nette turlarken bu yazıyı buldum bana ilgnç geldi

"Uyku beynimizde bulunan hipotalamus tarafından kontrol edilmektedir. Hipotalamus uyku süresince bize iki aşamalı bir uyku öngörür. Bu aşamalar Rem ve NRem uykusu olarak adlandırılmaktadır.
Rem uykusu rüya gördüğümüz uykumuzdur; NRem uykusu sırasında ise fizyolojik yorgunluklarımız giderilir. Toplam uykumuz (100 birim kabul edelim) dağılımı yeni doğan bebeklerde Rem ve NRem 50+50 şeklindedir. Büyüdeükçe Rem uykusu azalır ve yerini NRem almaya başlar (25+75 veya 30+70 gibi).

Uykuda önce NRem ile fizyolojik yorgunluk atılır daha sonra Rem uykusu ile rahatlanır sonra uyku süresi bu ikisi arasında dönüşümlü olarak devam eder. Asıl çalışma ilk 3.5 - 4 saatte tamamlanır. Geriye kalan 1 - 1.5 saatlik zamanda son kontroller yapılır. Yani uyku 5 - 5.5 saatte biter bizim sonradan alışkanlıkla eklediğimiz fazladan 3 saat ömrümüzden çaldığımız zamanın parçasından başka birşey değil. Halbuki o 3 saatte seçtiğin bir konuda kitap okuyarak geçirsen bir sene sonra ilgili konuda Alim olurusun bir dene oluşan zamanı hayal etmen bu konuda sana daha somut bir fikir verebilir.
Yazar: Erdal Demirkıran

geçenlerde rus bilimadamlarıda en az 7-8 saat uyku gereklidir falan diyolardı bende rusları pek sevmediğim için onların dediklerini takmamıştım demekki doğru yapmışım :D

akin_bera
01-07-07, 07:38
hmm ilginç....

Savaşçı
30-07-07, 15:26
Erdal demirkıran adlı bir yazarın kitabi var adi;"sadeceaptallar 8 saat uyur" burada yazdıkların aynı onun kitabında yazanlara benziyor. bu arada herkese tavsiye ederim.. ;)

modafinil
17-09-07, 01:46
ne alaka sadece aptallar sekiz saat uyurmuşş .peh peh peh