PDA

Tüm Versiyonu Göster : Biraz da bilgimizi sınayalım..

PaVeL_NeDVeD
24-12-06, 15:14
Arkadaşlar, eskiden forumda mevcut olan fakat sorumsuzluklar nedeniyle kapanmış olan bir bölümün yeni versiyonu gibi bişey olacak.. Aynen şöyle:

İlk olarak ben bir soru soracağım ve çoktan şeçmeli bir soru olacak. Cevabı ilk bilen arkadaşımız da yeni soru sorma hakkına sahip olacak. Hepsi bu..

Kurallar:

1.Soru sorulduktan sonra ilk 3 gün içinde cevap gelmez yada cevap bulunamaz ise soru iptal olacaktır ve o soruyu soran arkadaş 1 gün içinde yeni soruyu sormak zorundadır.

2.Soruyu doğru yanıtlayan arkadaş da yine en geç 1 gün içinde soru sormak zorundadır, aksi takdirde soru sorma hakkını kaybedecektir.

3.Soruyu bir kişi bir kez yanıtlayabilecek ve cevabını değiştiremeyecektir.

4.Soru çoktan seçmeli olduğundan bir şıkkı birkaç kişi verebileceğinden, ilk kişinin verdiği cevap kabul edilecektir, dolayısıyla hızlı olmak gerekmektedir.

5.Sorunun doğru cevabı verildikten sonra en kısa zamanda soruyu soran arkadaş cevabın doğru olduğunu ve soru sorma hakkının cevabı söyleyen arkadaşa geçtiğini söylemek zorundadır.

PS. : Heyecan verici ve bilgilendirici olması dileğiyle ilk soruyu sorarak başlıyorum.. ;);)

Bilgisayarın işlemesi için gerekli temel kuralların kayıt edildiği ve işlemci tarafından okunabilen, buna karşılık değişiklik yapılamayan verilerin bulunduğu bellek aşağıdakilerden hangisidir?

A) İşlemci
B) Ram
C) Disket
D) Rom
E) Kartuş

şeker
24-12-06, 15:33
Bende dün bu konuyu aramıştım demek kapanmış, zaten kaybedince bu konuyu zor buluyordum :p hayırlı olsun yani yarışmamız.

Neyse soruya cevap vereyim;
Pek anlamam bu işlerden ama cevabı Rom mi? :)

PaVeL_NeDVeD
24-12-06, 15:44
tebrikler mira, sıra sende.. ;););)

şeker
24-12-06, 15:52
Biri bir şey yaptı sanki :D :D
Teşekkürler ;) geliyor soru biraz sonra :)

PaVeL_NeDVeD
24-12-06, 15:53
dört gözle bekliyoruz mira.. ama sakın kuralları unutma max 1 gün süren var.. ;);)

Teknolog
24-12-06, 15:58
Geç kalmışım :)
ROM (Read only memory) sadece okunabilir hafıza

Tebrikler mira....

PaVeL_NeDVeD
24-12-06, 16:00
Geç kalmışım :)
ROM (Read only memory) sadece okunabilir hafıza

Tebrikler mira....

bir dahaki sefere abi.. ;) sorular harika olacak, soruları hazırlamaya ben başladım bilee... :D

;);)

şeker
24-12-06, 16:25
işte soru ;) kolay gelsin.

LABİRENT + EKONOMİ = 11
BUNALTICI + GÜZELLİK = 56
GÜÇLÜ + KABİNE = ?

Meinkampf
24-12-06, 16:55
Cevap 0 mı ?

şeker
24-12-06, 16:57
Maalesef "0" değil Burak :(

NIGHTMARE
24-12-06, 17:12
LABİRENT + EKONOMİ = 11
GÜÇLÜ + KABİNE = ? 101mi

şeker
24-12-06, 17:17
Maalesef 101 değil :(

ipucu vereyim; kelimeleri dikkatli okuyun ;)

Teknolog
24-12-06, 17:39
Bu ne !! insan biraz kolay sorar dimi :D
ben bilemiyorum dolayısıyla bu sorunun cevabı verilene kadar yarışmadan çekiliyorum :)

Teknolog
24-12-06, 17:40
buldum üç bin

betus_y
24-12-06, 17:54
sanırım 1003 oluyor. çünkü ilk önce, ikinci kelimede bulunan sayı alınıyor.

Teknolog
24-12-06, 17:59
sanırım 1003 oluyor. çünkü ilk önce, ikinci kelimede bulunan sayı alınıyor.

haklısın galiba ben acle ettim ilk önce ben yazayım diye...dikkat etmemişim:)

betus_y
24-12-06, 18:05
haklısın galiba ben acle ettim ilk önce ben yazayım diye...dikkat etmemişim:)

doğru yanıt mira'da :) ;)

Teknolog
24-12-06, 18:07
Evet bekliyoruz yeni soru için mazbatayı vermesini :D

NIGHTMARE
24-12-06, 18:09
Nasıl çözdüğünüzüde anlatsanız :D Bizde öğrensek

betus_y
24-12-06, 18:13
LABİRENT + EKONOMİ = 11
GÜÇLÜ + KABİNE = ?

kelimeler arasına sayılar gizli.. eğer yanılmıyorsam tabi. :)

Teknolog
24-12-06, 18:14
LABİRENT + EKONOMİ = 11
GÜÇLÜ + KABİNE = ?

NIGHTMARE
24-12-06, 18:15
:) way be bende 101 yazdım alakası yok :D

Meinkampf
24-12-06, 18:15

Bide Bana Sor 0 Yazdım :D

Teknolog
24-12-06, 18:16

üzülme Aykan bende aceleden ters söyledim. Artık önümüzdeki maçlara bakacaz :D

şeker
24-12-06, 18:19
LABİRENT + EKONOMİ = 11

GÜÇLÜ + KABİNE = ? 1003

Sonuç kelimeler içinde gizli olan sayıların toplamı oluyor ;)

cevap veren herkese teşekkürler
Bu durumda Betül sen bildin tebrikler ;)

Soru sorma hakkı senin kolay gelsin :p

betus_y
24-12-06, 18:20
LABİRENT + EKONOMİ = 11

GÜÇLÜ + KABİNE = ? 1003

Sonuç kelimeler içinde içinde gizli olan sayıların toplamı oluyor ;)

cevap veren herkese teşekkürler
Bu durumda Betül sen bildin

Soru sorma hakkı senin kolay gelsin :p

teşekkür ederim. Soru birazdan geliyor. ;) :)

şeker
24-12-06, 18:21
Bekliyorum merakla soruyu zor olmasın ama ;)

NIGHTMARE
24-12-06, 18:24
Sabır sabır :D

betus_y
24-12-06, 18:54
RESİME 4-5 SN BAKIN 12 KİŞİ NASIL OLUYOR DA 13 KİŞİ OLUYOR?

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

şeker
24-12-06, 18:57
Ben bunu biliyorum yada öyle sanıyorum :p bilmeyen biri cevabını bulsun ;)

PaVeL_NeDVeD
24-12-06, 19:12
ama bu zaten 12 kişi.. dikkatli bakınca yer değiştirme olduğunda en sol en öndeki elemanın kafasının üstü boşta, arkadaki sağdan ikinci elemanın ayagının altı da boşta kalıyor, iki yarım arttığından bir tam kişi artmış gibi oluyor, yane 12 kişi oluyor, göz yanılması oluyor, oluyor da oluyor, siz anladınız beni :D:D:D

yani yer değiştirme esnasında iki elemanın çok az kısmı kesindiğinden pek farkedilmiyor gibi olsa da ayrı ayrı iki kişi durumuna geliyor, dolayısıyla bir kişi artmış gibi oluyor, ama 12 kişi var.. :D (iyice karıştı :D:D)

NIGHTMARE
24-12-06, 19:27
Anladın sen :D

betus_y
24-12-06, 19:30
Anladın sen :D

evet anLamışsın sen. tebrik ederim. :D soru sırası sende.

buyrun ;) :D

Meinkampf
24-12-06, 20:06
Ark.lar Ali Soru Bulamamış Yerine Soru Sormamı İstedi :)

iki araba birbirine zıt istikamette yola çıkıyorlar ama aynı doğrultuda sonra her ikisi de 4 m gittikten sonra sağa dönüyorlar 3m de öyle gidip duruyorlar yeni konumda aralarındaki en kısa mesafe kaç m dir?

şeker
24-12-06, 20:13
Aralarıdaki en kısa mesafe 8 metre mi acaba?

Meinkampf
24-12-06, 20:14
Aralarıdaki en kısa mesafe 8 metre mi acaba?

Hayır :) Ama Biraz Daha Dikkatli Ol :) Yaklaşmışsın :)

SadrazaM
24-12-06, 20:17
14 olabilirmi ?

Meinkampf
24-12-06, 20:18
14 olabilirmi ?

Hayır :)

SadrazaM
24-12-06, 20:20
pardon, 10m sanırım

Meinkampf
24-12-06, 20:21
pardon, 10m sanırım

Bencede 10m :) Soru Hakkı Sende ;)

şeker
24-12-06, 20:24
Peki 10 metre ama nasıl 10 metre onu da açıklayın lütfen ;) :p

SadrazaM
24-12-06, 21:37
hay-hay mira hanım...

iki araba birbirine zıt istikamette yola çıkıyorlar ama aynı doğrultuda sonra her ikisi de 4 m gittikten sonra sağa dönüyorlar 3m de öyle gidip duruyorlar yeni konumda aralarındaki en kısa mesafe kaç m dir?

2 araba kalkış yaptığı zaman birbirlerine zıt gittikleri için, dönmeden önce zaten toplam olarak 4 metre gidiyorlar ve 3m sonra her iki arabada sağa döndüğü zaman birlerinden toplam olarak 6m uzaklaşmış oluyorlar... yani sonuç 4+6=10

--------------------------------------------

Soru: Türkiye'de kurulan ilk siyasi partinin adı nedir ? Kaç yılında ve kime karşı kurulup, hangi tarihte, hangi ayaklanmanın başlamasına sebep olmuştur ? (ayrıca o partinin 3 tane üyesi ?)

valla tam bir tarih sorusu oldu, kopya çekeyin lütfen :)

şeker
24-12-06, 22:24
Türkiye' nin ilk siyasi partisi Halk Partisi 1923 sonradan 1945 de Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı ;)

Teşekkürler SadrazaM cevabın için ;)

Benim önceki soruda hala kafama takılan bir şey var , eğer aralarındaki en kısa mesafe soruluyorsa cevabı 8 m olması gerekmez miydi? :p Yanlış mı anladım ki soruyu?

Çizmeye çalıştım bir bakın bakalım ;

SadrazaM
24-12-06, 22:32
cevabın malesef yanlış mira...

ayrıca bir önceki soruda sen, soruya 2 kere 4 koyarak hesaplıyorsun ama aslında 2 arabanında ilk aşamada toplam uzaklıkları zaten 4m oluyor. devamıda zaten belli...
bende ilk 14 dediğim zaman 2 tane 4 koyarak hesaplamıştım ama aslında öyle değil :)

şeker
24-12-06, 22:41
Tamam 4 m olsun o zaman aralarındaki en kısa mesafe 4 m olmaz mı?
Soruda amaç en kısa mesafe değil mİ?

Neyse yeni soruda devam
İkinci kez cevap verme hakkımız yok ben yinede söyleyim mi?

SadrazaM
25-12-06, 00:16
bana göre sorun yok mira verebilirsin tabiki...
ayrıca dikkat edin sorduğum sorunun içinde 4-5 tane cevap var , yani tek kelimelik cevap değil.

bu arada, ilk etapda kuralları görmemiştim, yeni gördüm ve bir önceki soruda da 2 kere cevap vermişim kusura bakmayın.

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 01:16
arkadaşlar 1 dk olaya müdahale etmek istiyorum. cevap 10 metre ama çözüm yolu yanlış. Ayrıca Selim arkadaşım 2. kez yanıtlamış, dolayısıyla Burak'ın sorusunun çözümünü yapan arkadaş soru sorma hakkına sahip olacak, bu arada Selim arkadaşımın sorduğu soru sayılmıyor. Kusura Bakma Selim, bi dahaki sefere artık.. ;);)

SadrazaM
25-12-06, 01:37
sorun değil kardeşim ne demek.
ya ayrıca çözüm yolu yanlış olmaz ama değişik olabilir, sonuçta yanlış çözülen işlemde (soruda) doğru sonucu çıkartmak imkansızdır.
ama tabi kural ihlali yaptığım için sayılmaya bilir cevap...

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 01:39
sorun değil kardeşim ne demek.
ya ayrıca çözüm yolu yanlış olmaz ama değişik olabilir, sonuçta yanlış çözülen işlemde (soruda) doğru sonucu çıkartmak imkansızdır.
ama tabi kural ihlali yaptığım için sayılmaya bilir cevap...

haklısın, çözüm yolu hakkında katılıyorum.. ;);)

NIGHTMARE
25-12-06, 01:41
Banada 14 gibi geldi ama çözümü kimden öğrencez ?

Meinkampf
25-12-06, 01:42
Doğru Çözümü Bulana Kadar Bişi Öğrenemicen Aykan ;) Kimse Bulamazsa 3 Gün Sonra Soruyu Değiştircem ;)

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 01:42
Banada 14 gibi geldi ama çözümü kimden öğrencez ?

tabi ki soruyu soran Burak'tan, ben biliyorum ama ben söyleyemem yani.. :D

ufak bi tiyo veriyim o zaman, soruyu dikkatli okuyun, önce bi arabayı son noktaya ulaştırın, sonra diğer arabayı son noktaya ulaştırın, yani ayrı ayrı düşünün, biraz dikkat.. ;);)

SadrazaM
25-12-06, 01:46
ben farklı bir yoldan daha buldum ama söyleme şansım yok değilmi ? :)

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 01:49
ben farklı bir yoldan daha buldum ama söyleme şansım yok değilmi ? :)

Malesef kardeşim, doğru olsa bile kabul edilmeyecek.. ğş4 ;);)

SadrazaM
25-12-06, 01:53
ali baba, saddamın bile bu kadar katı kuralları yoktu ya :)

cevaplıcak arkadaşı bende merak ettim
ayrıca çok iyi bir başlık olmuş, tebrik ederim kardeşimi.

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 01:54
ali baba, saddamın bile bu kadar katı kuralları yoktu ya :)

cevaplıcak arkadaşı bende merak ettim
ayrıca çok iyi bir başlık olmuş, tebrik ederim kardeşimi.

teşekkür ederim kardeşim, kuralları sadece cezbedici bir yönün olması için koydum ama bilmiyorum ne kadar amacına ulaşıyor.. ;);)

umittuncel
25-12-06, 02:13
10 m yanıtı doğrudur arkadaşlar. Her iki araba da 4'er m gittikten sonra kendi sağlarına dönüp 3'er m ilerliyorlar. Arabaların son konumu birleştirildiğinde, başlangıç noktalarından birbirine değen 2 dik üçgen elde edersiniz. Dik kenarları 3 ve 4 m olan dik üçgenin hipotenüsü 5 olacağından ve iki dik üçgenimiz olduğundan birbirlerinden toplam 10 m uzaklıkta olurlar.

NIGHTMARE
25-12-06, 02:18
10 m yanıtı doğrudur arkadaşlar. Her iki araba da 4'er m gittikten sonra kendi sağlarına dönüp 3'er m ilerliyorlar. Arabaların son konumu birleştirildiğinde, başlangıç noktalarından birbirine değen 2 dik üçgen elde edersiniz. Dik kenarları 3 ve 4 m olan dik üçgenin hipotenüsü 5 olacağından ve iki dik üçgenimiz olduğundan birbirlerinden toplam 10 m uzaklıkta olurlar.

Tebrik ederim ;)

PaVeL_NeDVeD
25-12-06, 02:19

Cevap doğru arkadaşım, tebrikler, Burak dışarda olduğu için ben yanıt vereyim, sıra sende, sorunu bekliyoruz, unutma ki 1 gün süren var.. ;);)

umittuncel
25-12-06, 02:37
İşte yeni sorunuz arkadaşlar:

Hapishaneden kaçıyorsunuz, arkanızda sizi izleyen gardiyanlar var. Aralarında bir kulübenin bulunduğu bir yol ayrımına geliyorsunuz. Kaçışınızı planlarken bu yollardan birinin kurtulmanızı sağlayacağını, diğerinin ise sizi bataklığa yönlendireceğini öğrenmiştiniz. Ayrıca önceden edindiğiniz bilgilerden, bu evde, biri hep doğru, diğeri ise hep yalan söyleyen ikiz kardeşlerin yaşadığını anımsıyorsunuz. Şimdi kulübenin kapısını çalacak ve karşınıza kim çıkarsa çıksın bir tek soru soracaksınız. Hangi yolun doğru olduğunu kesinlikle saptamak için sormanız gereken soru nedir?

SadrazaM
25-12-06, 05:00
hangi yolun bataklığa (yani kötü yola) çıktığını sorardım. çünkü kapıya, ikizlerden doğrucu olanı çıkarsa, zaten bana iyi yolu gösterecektir. eğer yalancı olanı çıkarsada haliyle tam tersi olacaktır. ve böyleliklle herhalukarda hangi yolun iyi olduğunu bulmuş olacağım ...

umittuncel
25-12-06, 05:04
@sadrazam, doğrucu kardeş çıkarsa, sorunuza doğru yanıt verip (siz bataklığı sormuştunuz) size bataklığı gösterecektir. Yalancı çıkarsa, bataklığın tersini önerecektir. Bu durumda %50 şansınız olur. Yazı tura atmakla aynı. Kesinlikle doğruyu bulacağınız bir seçenek olmalı.
Bir kez daha anımsatayım, bunlardan biri iyi diğeri kötü niyetli demedim. Biri hep doğru, diğeri hep yalan söylüyor.

SadrazaM
25-12-06, 05:28
iyide ümit abi, diyelimki kapıya yalancı olanı çıktı ve sen, 'hangi yolun bataklığa çıktığını' sordun. e kapıya çıkan ikiz yalancı olduğu için haliyle sana tam tersini (yani iyi yolu) gösterecektir...

umittuncel
25-12-06, 05:34
İyi ama güzel kardeşim, bunlar ikiz ve sen kapıya çıkanın doğrucu mu yoksa yalancı mı olduğunu bilmiyorsun. Sen bataklığı sorduğunda doğrucu ise bataklığı, yalancı ise şehri gösterecektir. Öyle bir soru sormalısın ki, hangisi çıkarsa çıksın farketmemeli.

PaVeL_NeDVeD
28-12-06, 13:25
İşte yeni sorunuz arkadaşlar:

Hapishaneden kaçıyorsunuz, arkanızda sizi izleyen gardiyanlar var. Aralarında bir kulübenin bulunduğu bir yol ayrımına geliyorsunuz. Kaçışınızı planlarken bu yollardan birinin kurtulmanızı sağlayacağını, diğerinin ise sizi bataklığa yönlendireceğini öğrenmiştiniz. Ayrıca önceden edindiğiniz bilgilerden, bu evde, biri hep doğru, diğeri ise hep yalan söyleyen ikiz kardeşlerin yaşadığını anımsıyorsunuz. Şimdi kulübenin kapısını çalacak ve karşınıza kim çıkarsa çıksın bir tek soru soracaksınız. Hangi yolun doğru olduğunu kesinlikle saptamak için sormanız gereken soru nedir?

Soru sorulalı 3 gün olmuş ve doğru cevap gelmediği için soru, kurallar gereği iptal edilmiştir, umittuncel arkadaşımızdan sorunun cevabıyla birlikte yeni sorusunu bekliyoruz. Çoktan seçmeli ve genel kültüre yönelik sorular olursa daha ilgi çekici olacağını düşünüyorum.. ;)

Saygılarımla..

umittuncel
28-12-06, 14:54
Karşınıza çıkan kim olursa olsun ona "Kardeşin olsaydı hangi yolun şehre gittiğini söylerdi?" diye sormalısınız.
Şimdi durumu her iki kardeş için de irdeleyelim:
A) Doğrucu kardeşle karşı karşıya olduğumuzu varsayarsak: Doğrucu, kardeşinin yalancı olduğunu ve ona şehre giden yolu sormamız halinde onun bize bataklığı göstereceğini bildiğinden, kardeşinin bizi yönlendireceği yol olarak bataklığı işaret edecektir.
B) Yalancı kardeşle karşı karşıya olduğumuzu varsayarsak: Yalancı, kardeşinin bize şehri göstereceğini bilir ancak yalan söyleyerek kardeşinin göstereceği yönün tersini, yani bataklığı gösterir.
Sonuç olarak, bu soruya karşılık her iki kardeşin de göstereceği yol bataklık yolu olacağından, onların gösterdiği yolun tersini seçer ve kurtuluruz.
Bu soru matematiksel modellemeyle de çözümlenebilir. (Doğru önermenin tersi = Yanlış önermenin kendisi = Yanlış Önerme) Bir başka deyişle istenilmeyen sonuç, yani bataklık..:)

Bu sorunun ilgi uyandırmadığına üzüldüm. Yeni soru sorma hakkımdan vazgeçiyorum.ğj5

PaVeL_NeDVeD
28-12-06, 17:50
O zaman, soru sormak isteyen arkadaşlardan ilk kim girip sorusunu yazarsa oradan devam edeceğiz, soru sormak isteyen arkadaşı bekliyoruz.. ;)

ImmoRtaL
28-12-06, 18:02
ben sorarım. ama cevabını 15 gün sora sölerim :D

PaVeL_NeDVeD
28-12-06, 18:05
ben sorarım. ama cevabını 15 gün sora sölerim :D

olmazzzzzz... :D:D sor ama doğru cevap gelmezse max. 3 gün.. :D ;)

SadrazaM
28-12-06, 20:41
Bu başlık ölmesin arkadaşlar. Gerçekten çok iyi ve faydalı bir başlık, en azından 'magazinsel değer taşıyan ve hiçbir anlam taşımayan' diğer başlıklardan daha iyi. Hatta daha da iyi olabilir ama biraz aktif olması lazım...
Şimdi soruyu ben sorardım ama Ali onada itiraz eder eminim, onun için ben sormayım :) (tabiki şaka)

Hakikaten birisi sorsunda devam edelim...

PaVeL_NeDVeD
28-12-06, 20:48
o zaman, hem biraz kağıt kalemle uğraşın, hem de yanlış işlem yapmayın, kolay bi soru ama umarım yanlış işlem yapmazsınız.. ;)

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Başarılar.. ;)

slayer
28-12-06, 21:55
Cevap b yani -1 ! :)

PaVeL_NeDVeD
28-12-06, 22:07
Cevap b yani -1 ! :)

şç7 yeni soruyu senden bekliyoruz arkadaşım.. ;)

slayer
29-12-06, 00:14
Buyrun Sorunuz!
purosuyla meşhur ülke aşağıdakilerden hangisidir?
a) Venezuela
b) Küba
c) Vietnam
d) Kostarika

Buyrun bakalım çok basit ama ilginç;)

Meinkampf
29-12-06, 00:18
B-) Küba Desem ? :)

PaVeL_NeDVeD
29-12-06, 00:49
Buyrun Sorunuz!
purosuyla meşhur ülke aşağıdakilerden hangisidir?
a) Venezuela
b) Küba
c) Vietnam
d) Kostarika

Buyrun bakalım çok basit ama ilginç;)

Tebrik ederim arkadaşım, çok harika bir soruydu, insanın genel kültür yeteneğini ölçecek türden olması çok hoşuma gitti, bu tür soruları yanıtlarken arama motorlarından yardım almadan insanın kendi bilgisi dahilinde yanıtlaması çok güzel bi olay. Bu konuyu açmamın da asıl sebebi buydu diyebilirim.. ;);)

adnankiraz
29-12-06, 04:29
Aslında arama motorunu da kullanmalıyız bu şekilde de öğrenir insan ...

PaVeL_NeDVeD
30-12-06, 00:28
Aslında arama motorunu da kullanmalıyız bu şekilde de öğrenir insan ...

Haklısın dostum, sana katılıyorum, ama, arama motoruyla aratmadan önce cevabın ne olacağını bilgimiz dahilinde tahmin edip aramayla bulduğumuz sonuç karşısında bildiğimizin doğru olup olmadığını karşılaştırmak daha iyi olur gibime geliyor, ne dersin.. ;)

Ayrıca Burak, soruyu soran arkadaş pek uğramayacak gibi görünüyor, cevabın da zaten doğru, sen sorunu sor istersen.. ;)

SadrazaM
30-12-06, 00:30
Burak'ın aklına soru gelmediği için benden sormamı rica etti. Ve burdan devam ediyoruz...

* * *

Soru: Türkiye'de ilk hangi futbol takımı, hangi tarihte tescil edilerek 'ilk olma' ünvanını almıştır ?

Teknolog
30-12-06, 00:32
1903 Beşiktaş :)

SadrazaM
30-12-06, 00:33
hayır malesef yanlış ahmet abi :)

Teknolog
30-12-06, 00:34
Futbolla pek ilgili biri değilim doğru olsaydı şaşırırdım :)

SadrazaM
30-12-06, 00:40
Olsun abi bilemedin ama çok yaklaştın, oda yeter.

Feridun Bey
30-12-06, 01:06
Galatasaray olabilir mi ?

NIGHTMARE
30-12-06, 01:16
İlk Türk Futbol takımı Siyah Çoraplılardır 1901 yılında ortaya çıkmışlardır.Daha sonra 1905 te Galatasaray kurulmuştur. 1903 kuruluş olarak bilinen Bjk ise 1903 tarihinde zamanın ileri gelen kişileri tarafından Jimnastik Klubü olarak kurulmuştur. İstanbul Futbol Ligine Rumlar İngilizler we Galatasaraydan sonra Beşiktaş we Fenerbahçede katılmıştır

SadrazaM
30-12-06, 02:04
Maalesef kimseden şu ana kadar doğru cevap gelmedi..
Ayrıca arkadaşlar dikkat edin! soruda ilk kurulan futbol takmı değilde, ilk tescil edilen takımı ve tarihini soruyor. ;)

Teknolog
30-12-06, 02:19
1910 ilk tescil edilen spor klübü beşiktaş

SadrazaM
30-12-06, 02:22
Evet Ahmet abi bildin. Buyur soru sırası sende.

Teknolog
30-12-06, 02:27
madem soru sırası bende o zaman şöyle yakın tarihimizden bir soru sorayım.

Soru: 1974 Kıbrıs barış harekatı sırasında kaç Askerimiz şehit olmuştur?
Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun...

Meinkampf
30-12-06, 02:28
70 Kıbrıslı Mücahit ve 270 Kıbrıs Türk’ü şehit olmuştur...?

Teknolog
30-12-06, 02:31
Çıkarma yapan askerleri soruyorum

Bu arada ben çıkıyorum yarın sabah iş var. sabah işyerinden cevaplara bakarım...

Meinkampf
30-12-06, 02:33
madem soru sırası bende o zaman şöyle yakın tarihimizden bir soru sorayım.

Soru: 1974 Kıbrıs barış harekatı sırasında kaç Askerimiz şehit olmuştur?
Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun...

Soruyu Benmi Yanlış Anladım ?

CoRai
30-12-06, 02:36
Sorular bitti mi?

Teknolog
30-12-06, 09:48
Soruyu Benmi Yanlış Anladım ?

evet Burak malesef sen yanlış anladın :)
1974 Kıbrıs barış harekatında kaç tane askerimiz şehit olmuştur?

Teknolog
30-12-06, 14:38
Bu soruyu kimse bilmiyormu arkadaşlar. Hayretler içindeyim dolaylı olarak forumda verilmişti zaten.

SadrazaM
30-12-06, 19:23
Tam emin olmamakla birlikte, 495 gibi hatırlıyorum.

Teknolog
30-12-06, 23:14
Hayır selim kardeş 495 değil malesef

Teknolog
31-12-06, 11:04
İnanın bu soruya cevap gelmemesine çok üzüldüm. Forumda bir çok kere verilen kan uykusu belgeselini hiç biriniz indirip izlemediniz mi?
başlangıcında kocaman puntolarla İstiklal savaşında korede Kıbrıs'ta ne kadar kayıp verdiğimiz yazıyordu. Size tavsiyem o belgeseli mutlaka ama mutlaka indirip izleyin....

Bu başlığın hareketli olması için cevabı ben veriyorum ve buraya ilk bakan arkadaşa veriyorum soru sorma hakkını.
Doğru cevap: 486 olacaktı...

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 18:53
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Good Luck!..

CoRai
02-01-07, 19:36
A) Kabotaj Kanunu

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 19:38
A) Kabotaj Kanunu

şç7 Tebrikler, sorunu bekliyoruz.. ;)

CoRai
02-01-07, 19:44
Aklıma gelmiyor... :s

Sıramı sana versem kurallara aykırı gelmiş olur muyum?

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 20:01
Aklıma gelmiyor... :s

Sıramı sana versem kurallara aykırı gelmiş olur muyum?

1 gün süren var, güzel bir genel kültür sorusu bulacağına eminim.. ;)

CoRai
02-01-07, 21:09
I. Türkiye İş Bankası'nın kurulması
II. Yabancıların elindeki işletmelerin satın alınması
III. Demir yolların yapımına hı verilmesi

hangisi veya hangileri devletçilik politikaları uygulamaları arasındadır?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

SadrazaM
02-01-07, 21:15
C) Yalnız III

CoRai
02-01-07, 21:24
C) Yalnız III

TEBRİKLER DOĞRU ;)

SadrazaM
02-01-07, 22:08
Adolf Hitler'in ideallerinin, teorilerinin ve hayatından kesitler sunarak tasarladığı kitabının adı nedir ?

A-Almanya'da 1 Gün
B-Yalnız efe
C-Kavgam
D-Sindirella

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 22:11
yoksa kavgam mı?

SadrazaM
02-01-07, 22:17
Maalesef Ali, Sindirella olacaktı. :)
Tebrikler soruyu bildin ve soru sırasını aldın. ;)

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 22:21
Maalesef Ali, Sindirella olacaktı. :)
Tebrikler soruyu bildin ve soru sırasını aldın. ;)

Kitabı baya bi önce okumuştum.. ;) Aslında burak yanıtlasın isterdim soruyu, nicki münasebetiyle.. ;)

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 22:25

;)

Meinkampf
02-01-07, 22:38
Kitabı baya bi önce okumuştum.. ;) Aslında burak yanıtlasın isterdim soruyu, nicki münasebetiyle.. ;)

Meinkampf Diyim Bende O Zaman ;)

Meinkampf
02-01-07, 22:57
B-) 1919 - 1927 mi ?

PaVeL_NeDVeD
02-01-07, 23:02
B-) 1919 - 1927 mi ?

Doğrudur kardeşim, sorunu bekliyoruz.. ;)

Meinkampf
02-01-07, 23:07
Aşağıdaki İllerden Hangisinde Maden Endüstrisi Bulunmaktadır ?

A-) Sakarya B-) Antalya C-) Elazığ D-) Manisa E-)Şanlıurfa

PaVeL_NeDVeD
06-01-07, 00:35
Burak, gerçi soru iptal olmuş, 3 günü geçmiş ama ben yine de cevaplamak istedim. Yeni soru sorma hakkı sende, sorunu sorabilirsin.. ;)

Cevap Elazığ mı?

Meinkampf
06-01-07, 00:36
Burak, gerçi soru iptal olmuş, 3 günü geçmiş ama ben yine de cevaplamak istedim. Yeni soru sorma hakkı sende, sorunu sorabilirsin.. ;)

Cevap Elazığ mı?

Olmaz Öyle Şey Cevabı Geçde Olsan Bildin Soru Sormak Senin Hakkın :)

PaVeL_NeDVeD
06-01-07, 00:42
Olmaz Öyle Şey Cevabı Geçde Olsan Bildin Soru Sormak Senin Hakkın :)

Hoopppsss, kuralları ezmek yok.. Anlaşılan sorcak sorun yok, bu seferlik soruyu ben sorayım.. :D

1) "Kuş olup uçsam sevgilimin diyarına" diyen kadın bestecimiz kimdir ?

2) Dünyanın en güçlü adamı olarak ün yapan ve 1980 olimpiyatlarında spor yaşamına son veren Rus halterci kimdir ?

3) 1896'da uranyum elementinde radyoaktifliği bulup nükleer fiziğe geçişi sağlamış Fransız bilim adamı kimdir ?

İstediğiniz bir soruyu yanıtlayabilirsiniz, sadece birini yanıtlamanız yeterlidir, cevap seçenekleri yoktur. Başarılar.. ;)

SadrazaM
06-01-07, 07:44
Hep aynı kişiler soru sorup, yine aynı kişiler yanıt veriyor. Keşke magazinsel değeri yüksek olan bir başlık açsaymışsın Ali, baksana bu başlık kimseyi sarmadı.

ImmoRtaL
06-01-07, 10:08
1- sezen aksu
2- Naimus suleymanov
3- Therry Henry (veya Nightmare)

PaVeL_NeDVeD
06-01-07, 11:49
Hep aynı kişiler soru sorup, yine aynı kişiler yanıt veriyor. Keşke magazinsel değeri yüksek olan bir başlık açsaymışsın Ali, baksana bu başlık kimseyi sarmadı.

Farkındayım kardeşim, düşünüyorum bişeyler.. ;)

PaVeL_NeDVeD
07-01-07, 00:58
1- sezen aksu
2- Naimus suleymanov
3- Therry Henry (veya Nightmare)

Malesef Veli :( 3 de 0 :( :D

Danzel
07-01-07, 01:10
1)Neveser KÖKDEŞ (Segah Makamı)
2)Vasili Alexejev
3)Antoine Henri Becquerel ve asistanı Marie Sklodowska Curie

PaVeL_NeDVeD
07-01-07, 01:22
1)Neveser KÖKDEŞ (Segah Makamı)
2)Vasili Alexejev
3)Antoine Henri Becquerel ve asistanı Marie Sklodowska Curie

Tebrikler.. ğş1 3 de 3..

Sorunu bekliyoruz.. ;)

Danzel
07-01-07, 01:28
Bir inek, hayatı boyunca kaç bardak süt üretir?

Meinkampf
07-01-07, 01:29
yaklaşık 200 bin ?

Danzel
07-01-07, 01:31
evet doğru kuzi

Meinkampf
07-01-07, 01:34
17. yüzyılda logaritmayı bulan İskoç matematikçi kimdir ?

Danzel
07-01-07, 01:38
Harzem’li Mahmud’dur.Ama İskoç değil herhalde

yada John Neper mi?

Meinkampf
07-01-07, 01:40
John Neper ;)

Sorunu Beklioz Kusen ;)

Danzel
07-01-07, 01:42
Nobel barış ödüllerinin kurucusu kimdir ve aslında ne işle uğraşıyordu?

ProfessoR_X
07-01-07, 03:06
dinamitin mucidi olan alfred nobeldi kendi yaptığı buluşun yararlı olmasını istemiş ama zararlı etkiler gösterdiği için vicdan azabı çekmiş ve sonucunda nobel vakfını kurarak her yıl bu ödülleri vermeye başlamıştır.

PaVeL_NeDVeD
09-01-07, 16:29
Danzel, cevabı onayla arkadaşım, unuttun galiba..

delikanlı
09-01-07, 21:38
Cevap 500 Mü

Danzel
09-01-07, 21:51
evet ProfessoR_X in cevabı doğru k.bkmayın untmuşm:D

şeker
10-01-07, 21:47
ProfessoR_X sorunu bekliyoruz ;) fazla zor olmasın :p

PaVeL_NeDVeD
13-01-07, 11:57
Soru sorma hakkını Prof_X kardeşim kaybetti.. :(:D

Konuya ilk giren ve soruyu yazan arkadaşın sorusundan devam edilecek.. ;)

ImmoRtaL
13-01-07, 12:09
Hadi biri soru sorsun ama :D

PaVeL_NeDVeD
13-01-07, 20:24
Ankara'dan kalkan tren İstanbul'a 9 saatte geliyor, İstanbul'dan kalkan tren Ankara'ya 7 saatte gidiyor.

SORU:Ankara'dan kalkan trene aynı anda bir kuş konup ve İstanbul'dan gelen trenle karşılaştığında kuş diğer trene atlayıp tekrar geri Ankara'ya dönüyor.
Kuş kaç saat yolculuk yapmıştır?

;)

Danzel
13-01-07, 20:37
7 saat mi?

SadrazaM
13-01-07, 21:46
9 saat olabilir mi?

mues
13-01-07, 21:50
bende 7 saat buldum

delikanlı
13-01-07, 22:02
8 saat olması lazım

PaVeL_NeDVeD
14-01-07, 11:22
7 saat doğru cevaptı arkadaşlar.. İlk doğru cevabı veren danzel soru sorma hakkını kazanmıştır.. ;)

ImmoRtaL
15-01-07, 15:06
Zeki kuşmuş :D

şeker
19-01-07, 23:13
Danzel soru nerde ? ;) :p :D

PaVeL_NeDVeD
19-01-07, 23:38
Zaman çoktan dolmuş ya :D ilk soruyu soran arkadaşın sorusundan devam edelim.. ;)

dirk_nowitzki
20-01-07, 20:29
Basketbolda neden sporcuların forma numaraları 4'den başlar?

dirk_nowitzki
20-01-07, 20:38
Malesef yanlış

dirk_nowitzki
20-01-07, 20:40
1 - 2 ve 3 ü rahat işaret edemiyorlar mıdır sence?

dirk_nowitzki
20-01-07, 20:47
yanlış tahmindi, ama yaklaştın

dirk_nowitzki
20-01-07, 21:19
O zaman ben yanlış algılamışım, çok pardon ;)

dirk_nowitzki
20-01-07, 21:21
Ben de diğer türlü anladığımda neden böyle davrandın diye tepki gösterdim. Neyse şimdi konu anlaşıldı, gereksizleri sildim ;)

PaVeL_NeDVeD
21-01-07, 00:14
Yeni soru ve bu da tarihten genel kültüre dayalı gelsin.. ;)

Aşağıdakilerden hangisi en önce gerçekleşmiştir?

A)Saltanatın kaldırılması
B)Şapka İnkılabı'nın yapılması
C)Türk Dil Kurumu'nun açılması
D)Türk Tarih Kurumu'nun açılması
E)Tekke ve türbelerin kapatılması

SadrazaM
21-01-07, 00:20
A)Saltanatın kaldırılması

PaVeL_NeDVeD
21-01-07, 00:35
Sorunu bekliyoruz kardeşim.. ;)

SadrazaM
21-01-07, 00:46
Deniz Gezmiş, THOK örgütünü kurduktan sonra, örgütün ilk eylemi aşşağidakilerden hangisi oldu ?

A- İstanbul Üniversitesini işgal ettiler
B- Ankara Balgat üssünden 4 Amerikalıyı kaçırdılar
C- İşbankasını soydular
D- O gün felekten bir gece çaldılar

milenady
21-01-07, 00:49
D şıkkı bencee:D

PaVeL_NeDVeD
24-01-07, 00:26
Örgütü kurmadan önce a şıkkını, örgütü kurduktan sonra da önce c şıkkını sonra da b şıkkını yaptılar. Dolayısıyla cevap c midir? (itiraf, arama yaptım ğj5 :D )

şeker
24-01-07, 00:28
Örgütü kurmadan önce a şıkkını, örgütü kurduktan sonra da önce c şıkkını sonra da b şıkkını yaptılar. Dolayısıyla cevap c midir? (itiraf, arama yaptım ğj5 :D )

:D :D :p

PaVeL_NeDVeD
24-01-07, 16:59
Sadrazam'ın cevabı:

Hmmm, Ali kardeşim, soru sorma hakkını hileylede olsa elde ettin :)
Evet, cevap 'c şıkkı' olmalıydı.

Benim yeni sorum:
Hangisi Dünya'nın en büyük yanardağıdır?

A) Etna Sicilya
B) Tambora Endonezya
C) Asama Japonya
D) Momotombo Nikaragua
E) Pinatubo Filipinler

Ebruli_1905'in cevabı:
B) Tambora Endonezya

Mira'nın cevabı:
Endonezya da olduğuna eminim, Ebru bence sen sorunu hazırlamaya başla ;) :p

Arkadaşlar, server taşınımı nedeniyle aktarılmayan mesajları topladım.

Sorunun cevabı da doğru Ebru, tebrikler, sorunu bekliyoruz.. ;)

PaVeL_NeDVeD
27-01-07, 13:12
:mad2: niye soru sorma hakkı kazananlar soru sormuyor ya.. :mad2: :D

Yeni soruyu soracak arkadaş bekleniyor.. :p :D ;)

SadrazaM
29-01-07, 00:46
Dünya tarihine 'ilk faşist' olarak geçen devletin adı nedir ?

bbetull
29-01-07, 01:09
İlk faşist devlet İtalya ?

SadrazaM
29-01-07, 01:16
Hayır, İtalya değil...
*Adı duyulmamış bir devlet. (alın bu da size en baba tüyo)

bbetull
29-01-07, 01:22
Bu zamana kadar italya biliyorduk Allah Allah:hihihi Sparta ya kadar dayanıyormuş faşizm .Öğrenmiş olduk.

SadrazaM
29-01-07, 01:27
Betül, sorunu sorabilirsin.
Kopya çekilmezse daha güzel olur kanaatindeyim. ;)

PaVeL_NeDVeD
29-01-07, 12:33
Betül, sorunu sorabilirsin.
Kopya çekilmezse daha güzel olur kanaatindeyim. ;)

yaw bu kopya olayını ilk ben başlattım, konuyu açan da kopya çekerse, diğer arkadaşlar ne yapsın.. :p

genel kültüre dayalı sorularda önce bildiğimiz şeyi söyleyelim, sonra doğru olup olmadığını anlamak için arama yaparak kontrol edelim, ama bir bilgimiz yok ve cevap verilmemişse, o zaman kopya çekelim (dermişim :p)

Neyse, geyik yapmayalım, tebrikler bbetüll, sorunu bekliyoruz.. ;)

bbetull
29-01-07, 22:11
Evvet sorumuz şu:)

Mukaddime adlı eseriyle ünlü, İslam (tarihçi ) bilgini kimdir?

dedeefendi
30-01-07, 03:30
Evvet sorumuz şu:)

Mukaddime adlı eseriyle ünlü, İslam (tarihçi ) bilgini kimdir?

Bildiğim kadarı ile Değerli ve Büyük Alim İbn-i Haldun'un en meşhur eserlerinden birisidir ;) Yine benim bildiğim kadarı ile kitap daha çok felsefe ve tarih ile alakalıdır.

bbetull
30-01-07, 22:29
Bildiğim kadarı ile Değerli ve Büyük Alim İbn-i Haldun'un en meşhur eserlerinden birisidir ;) Yine benim bildiğim kadarı ile kitap daha çok felsefe ve tarih ile alakalıdır.

Evvet ...Doğru bildiniz dedeefendi...
Ayrıca yeri gelmişken herkeze tavsiye ederim ben henüz bitiremedim ama:p
Eeee yeni sorumuz gelsin madem

PaVeL_NeDVeD
04-02-07, 21:00
Tebrikler dedem.. ;) Yeni soruyu sormayı unutmadın değil mi? :p :)

şeker
04-02-07, 21:02
Soru bekliyoruz hani sorumuz nerde :p ;)

PaVeL_NeDVeD
07-02-07, 23:37
Anlaşılan dedem unuttu burayı, ilk yazılan sorudan devam edeceğiz arkadaşlar, soruyu sizden bekliyoruz.. ;)

dedeefendi
07-02-07, 23:53
Ben unutmuşum ne soruyorduk :)
Benim yerime siz sorabilirmisiniz biraz yoğundum görmemişim...

PaVeL_NeDVeD
10-02-07, 19:23
Operada perde açılmadan önce orkestranın çaldığı parçaya ne denir?

A) Resital
B) Vals
C) Uvertür
D) Libretto

Başarılar.. ;)

dedeefendi
10-02-07, 20:38
Ben artık cevap vermeyeyim sonra unutuyorum oyun bozan oluyorum :)
Hadi bakalım kim ilk doğru cevabı verecek..?

Teknolog
10-02-07, 20:44
cevabı bilmiyorum ama sanırım atmak serbest ben D seçeneği libretto diyorum. bakalım iyi atabilmişmiyim :)

PaVeL_NeDVeD
10-02-07, 20:52
Ben artık cevap vermeyeyim sonra unutuyorum oyun bozan oluyorum :)
Hadi bakalım kim ilk doğru cevabı verecek..?

olur mu dedem, ben hatırlatan mesaj atardım sana.. :) ;)

cevabı bilmiyorum ama sanırım atmak serbest ben D seçeneği libretto diyorum. bakalım iyi atabilmişmiyim :)

malesef abi, olmadı.. :)

şeker
10-02-07, 20:52
Bende tam bilmiyorum ama "c-) Uvertür" mü acaba ;)

PaVeL_NeDVeD
10-02-07, 20:54
Bende tam bilmiyorum ama "c-) Uvertür" mü acaba ;)

ğş1 Tebrikler mira.. :):)

şeker
10-02-07, 20:55
Teşekkür ederim ;) En kısa zamanda soru ekleyeceğim :)

ImmoRtaL
12-02-07, 12:22
E nerde soru ? :D

şeker
12-02-07, 18:55
İşte yeni sorumuz ;)

İnsanoğlunun yerin derinlerine doğru inebildiği en derin nokta kaç metredir?

a-) 1200 m
b-) 12000 m
c-) 1000 m
d-) 10000 m
e-) 30000 m

güzelim
12-02-07, 23:23
10000 m

olabilir mi acaba _?

şeker
12-02-07, 23:42
Teşekkürler cevabına arkadaşım ;) ama maalesef cevap 10000 m değil ;)

Şıklar dörde indi daha kolaylaştı başka cevap veren yok mu?

SadrazaM
13-02-07, 03:36
Valla mira, ben, 12'li bişey hatırlıyorum ama bakıyorum 12000 m. cok uzak gibi geliyor, sonra 1200 m.ye bakıyorum diğerlerine nazaran çok hafif kalıyor ama ben yine de 1200m. diyorum.

şeker
13-02-07, 22:33
Maalesef SadrazaM 1200 m değil ;)

malatyalı
13-02-07, 23:43
Valla mira, ben, 12'li bişey hatırlıyorum ama bakıyorum 12000 m. cok uzak gibi geliyor, sonra 1200 m.ye bakıyorum diğerlerine nazaran çok hafif kalıyor ama ben yine de 1200m. diyorum.

doğru 12 li birşeydi.coğrafya dersinde görmüstük.1200m olmadığına göre 12000 m diyorum.

doğru mu acaba??

şeker
14-02-07, 00:17
Tebrikler malatyalı ;)

Soru sorma sırası sende, yeni sorunu bekliyoruz ;)

SadrazaM
14-02-07, 01:08
Kahretsin ya. "Direkten dönmek" diye buna diyorlar galiba :)

malatyalı
14-02-07, 22:07
aşağıdaki dizide soru işareti yerine hangi sayı gelebilir??

1 2 20 21 22 ?

SadrazaM
14-02-07, 22:24
hmmm, 40 mı ?

malatyalı
14-02-07, 23:53
hayır sadrazam doğru cvp bu değil..yinede saol

bbetull
15-02-07, 00:08
Şöyle bir sıralama olabilir mi?
1 2 20 21 22 30 31 32 33 ...
yani cevap 30 mu :rolleyes:

kadir54
15-02-07, 00:33
cevap 45 mi???????

PaVeL_NeDVeD
15-02-07, 17:56
Ben de 220 diyorum.. Yada 2200, ikisinden biri olmalı.. Son kararım 2200.. Doğru mu acaba?

malatyalı
15-02-07, 21:10
maalesef arkadaslar henüz doğru yanıt veren olmadı.

şeker
16-02-07, 18:58
PaVeL_NeDVeD' den kopya çekeyim biraz :p cevap 220 mi acaba?

blade#
16-02-07, 19:11
cevap 440 mı acaba?

lutfubey
16-02-07, 19:52
1000 (bin) mi?

karagozlum
16-02-07, 19:58
Ben cok alakasiz bi cevap vererek 20 diyorum:)

|CaRP3'Diem|
16-02-07, 19:59
39........

|CaRP3'Diem|
16-02-07, 20:05
Sorunun Doğru Yanıtı :

1000.
Yazı ile yazarken sesli harflerden sadece "i" kullanılan sayıların dizisi.

alıntıdır.. :) ve bunu tahmin etmek imkansız :)

blade#
16-02-07, 20:18
dediğin gibi bir şeyse tahmin etmeye çalışmakla kafa yormuşuz sadece...:(

PaVeL_NeDVeD
16-02-07, 20:54
Sorunun Doğru Yanıtı :

1000.
Yazı ile yazarken sesli harflerden sadece "i" kullanılan sayıların dizisi.

alıntıdır.. :) ve bunu tahmin etmek imkansız :)

o zaman doğru cevabı lütfü bey vermiş.. :)

1000 (bin) mi?

lutfubey
17-02-07, 12:24
bunu bir keresinde bana sormuşlardı, ordan biliyorum. Tahmin etmek cidden zor, hatta imkansız gibi bişey. Matematikle alaksı yok

PaVeL_NeDVeD
17-02-07, 21:13
bunu bir keresinde bana sormuşlardı, ordan biliyorum. Tahmin etmek cidden zor, hatta imkansız gibi bişey. Matematikle alaksı yok

Sorunu bekliyoruz lütfübey :) ;)

lutfubey
18-02-07, 02:40
Cevap verenin soru soracağı kuralını bilmiyordum arkadaşlar. Gecikme için kusura bakmayın. İşte soru... p

Beş farklı renkte beş ev var. Her evde beş farklı ülkeden birer kişi oturuyor. Bu evlerde yasayan kişiler; farklı marka içki ve sigara içiyor, farklı cins hayvan besliyor. Bu arada, sigara içki ve hayvanların hiçbiri aynı cins değil.

VERILEN BILGILER :
1) İngiliz kırmizı evde yaşıyor
2) İsveçli köpek besliyor
3) Danimarkalı çay içiyor
4) Beyaz evin solunda yeşil ev var
5) Yeşil evin sahibi kahve içiyor
6) Kuş besleyen kişi pall mall marka sigara içiyor
7) Sarı evin sahibi dunhill marka sigara içiyor
8) Tam merkezdeki evde yasayan kişi süt içiyor
9) Norveçli ilk evde oturuyor
10) Kedi besleyen kişinin evinin yanındaki evde oturan kişi blend marka sigara içiyor
11) Dunhill marka sigara içen kişinin evinin yanındaki evde oturan kisi at besliyor.
12) Blue master marka sigara içen kisi aynı zamanda bira içiyor
13) Alman, prince marka sigara içiyor
14) Mavi evin yanında oturan kişi Norveçli
15) Su içen kisinin komşusu ise blend marka sigara içiyor.

Soru şu: Balığı besleyen kim?

Teknolog
18-02-07, 02:46
geçen yıl bu soruya epey kafa patlatmıştım. Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum ;). Yanlış hatırlamıyorsam balık Almanındı :D

Güneşin Kızı
18-02-07, 02:47
Alman besliyor Alman..:) Yeter artık başkası beslesin..;)

karagozlum
18-02-07, 02:48
Bu soruyu biliyorum: Alman besliyor

Ohoo ben yazincaya kadar abim ve ablam yazmis bile :D

SadrazaM
18-02-07, 08:30
'Prince' bir balık türümü arkadaşlar ?
Eğer öyleyse anladım ama, değilse hiç bişey anlamadım valla :)

Teknolog
18-02-07, 10:28
'Prince' bir balık türümü arkadaşlar ?
Eğer öyleyse anladım ama, değilse hiç bişey anlamadım valla :)

;) o sigaranın markası

lutfubey
18-02-07, 12:49
Kurallara göre yeni sorumuz Teknolog'dan mı gelecek :)

PaVeL_NeDVeD
18-02-07, 12:55
Tebrikler abi, sorunu bekliyoruz, ilk cevap senden gelmiş.. :)

bbetull
26-02-07, 23:18
Neden Soru yok:rolleyes:

PaVeL_NeDVeD
27-02-07, 23:08
Tegnolog abi, soru sormayı unuttun galiba, neyse, ilk sorulan sorudan devam edelim, soru bekliyoruz.. :)

Teknolog
28-02-07, 00:10
Evet arkadaşlar sıranın bende olduğunu unutmuşum, hepinizden özür dilerim.
Soruyu soruyorum

Tarihte kurulmuş ilk Türk şehrinin adı nedir?

DeSpOiNa
28-02-07, 17:50
Kutluk Bilge Kül Kağan Türklerin şehir kuran ilk hükümdarıdır. İlk Türk şehri Ordubalıkdır.

bilmiyodum açıkcası..istihbaratım doğrumu :)

lutfubey
01-03-07, 13:06
"Ordubalık" doğrudur. Soruyu soranın onayını alalım.

DeSpOiNa
01-03-07, 13:07
hıhı bekliyorus :)

Teknolog
01-03-07, 14:31
malesef ordubalık değil arkadaşlar.

EDİT: Ordubalık doğru cevap ben yanlış biliyormuşum ;) bu aksaklıktan dolayı hepinizden özür diliyorum...

DeSpOiNa
01-03-07, 14:38
Hadi ya :) çalışmıştım emindim hihihi :P neyse doğruyu bekleyelim

Teknolog
01-03-07, 14:52
Özür dilerim arkadaşlar küçük bir yanlışlık oldu ve DeSpOiNa arkadaşımızın verdiği cevap doğrudur. Kendisini tebrik ediyorum. soru sorma sırası DeSpOiNa arkadaşımızda...

DeSpOiNa
01-03-07, 14:55
eed biliyordum :) dedim ya çalışıp geldim hihihi sorun deil..ne demek..

peki sorayım bir soru..

Avusturya kraliçesi Sisi(Elisabeth)'in Macaristan Kraliçesi olurken taç giyme töreni hangi klisede yapıldı ?

Teknolog
05-03-07, 15:12
dört gündür kimse cevap vermemiş bari ben cevap vereyim ;)
Matthias Kilisesi

DeSpOiNa
05-03-07, 15:14
evet :) sonunda :) sıra sizin :)

PaVeL_NeDVeD
10-03-07, 22:52
abi, soru sormayı yine unuttun.. :( :D

lutfubey
10-03-07, 23:15
Soru bekleriz!!!!! Soru bekleriz!!!!! :)

Teknolog
10-03-07, 23:42
unutmuşum arkadaşlar kusura bakmayın soru geliyor;
Pasifik ve Atlantik okyanuslarında yaşayan ve saatte 109 km. hız yapabilen , yaşayan en hızlı balık türünün adı nedir?

Sürgün
10-03-07, 23:44
trans atlantik mi?

Teknolog
10-03-07, 23:49
hayır arkadaşım, ben balık cinsi soruyorum

şeker
10-03-07, 23:51
Bu kadar olur Teknolog abi bende o balıkla ilgili bir konu hazırlıyordum artık cevabı bekliyorum foruma eklemek için ;)

Teknolog
10-03-07, 23:55
Tam isabet desene mira;)

lutfubey
11-03-07, 04:40
Benim bildiğim kadarıyla en hızlı balık yelken balığı diye bir balık. Tabi yanlış hatırlamıyorsam. Ama nerelerd yaşar ne yapar bilmiyorum.

Doğru mudur acaba????

Teknolog
11-03-07, 04:47
Üstüne bastın;) ayağını kaldır balık ezilmesin :D
cevap doğrudur ve yeni soru sorma hakkını büyük bir zevkle size devrediyorum...

lutfubey
11-03-07, 14:55
Peki o zaman işte soru...

Hangi iki ülke arasındaki sınır en uzun sınırdır?

kumtel
11-03-07, 21:55
rusya ve çin olması gerekiyor...

OЗГУР
11-03-07, 22:06
Peki o zaman işte soru...

Hangi iki ülke arasındaki sınır en uzun sınırdır?

ABD - Kanada

Teknolog
11-03-07, 22:56
bende abd-kanada biliyorum. doğruysa zaten cevabı özgür vermiş...

Sürgün
11-03-07, 23:17
Demek arkadaşlar trans atlantik;e güidüler.Ne mutlu bana o zaman bu zamanda gülmeye çok ihtiyacımız var bence......

Teknolog
11-03-07, 23:25
Evet, Sürgün dün gece işteyken baktık bu sayfaya bütün vardiya nasıl transatlantiği balık türü mü samıyor diye güldüler, ama aslında senin onlara güldüğünden haberleri yoktu :D

lutfubey
12-03-07, 01:57
ABD - Kanada

Evet doğru cevap. Soru sorma sırası sende ozg86 ;)

OЗГУР
12-03-07, 23:12
transfer edilmek istenen ilk amigo kimdir, hangi takımın amigosudur?

SadrazaM
13-03-07, 03:17
Orhan ve Eskişehirspor

lutfubey
13-03-07, 09:58
100. Yılın da şampiyon olamayacak takımlar: Fenerbahçe, Pendik, Mersin İdman Yurdu, Çanakkale Dardanel, Eskişehir, Keçiören, Kasımpaşa...

Sadrazam kardeş, gerçekten merak ettim. Kendinizi nasıl görüyorsunuz da, bu kadar kesin konuşabiliyorsunuz. Yani dinime küfreden müslüman olsa. :)

SadrazaM
13-03-07, 20:46
1903 yılın da kurulan ve 100 sene sonra 2003 de şampiyon olan takımı bilmiyorsun galiba Lütfü abi. Yani bu kapsamda başkalarının dinine küfür ederken vicdanım rahat :) ;)

lutfubey
13-03-07, 22:23
Ben şu anki futboldan bahsediyorum yahu. Hani göyya biz bikaç puan öndeyiz ya, bizden aşağı kalır bir futbol oynamadığınız için bizi nasıl geçeceksiniz de şampiyon olacaksınız demek istedim. Yoksa biliyorum kardeşim tebrik ederim 100.yıl şampiyonluğunuzu. Darası başımıza :)

OЗГУР
13-03-07, 22:42
Orhan ve Eskişehirspor

cvp doğru. sıra sende...

SadrazaM
14-03-07, 01:16
Eyvallah Lütfü abi. ;)
Soru biraz sonra geliyor arkadaşlar...

SadrazaM
14-03-07, 01:58
"Her akşam fırtına kar yağmur
Gezdiğimiz yerlerde
Her akşam uğruna ağlıyorum
Sen hiç bilmesen bile..."

Erhan Güleryüz'ün yazdığı bu dizeleri hangi Pop Sanatçımız seslendirmiştir ?

karagozlum
14-03-07, 01:59
Goktan benim bildigim?

SadrazaM
14-03-07, 02:02
Evet, doğru bildin. Sorunu sorabilirsin.

karagozlum
14-03-07, 02:39
Buyurun size cok kolay bir soru

Asagidaki hangi sayi grubu, digerlerinden farklidir?

a) 300-20-6
b) 300-100-26
c) 3-100-26
d) 3-120-6

Kolay bi soru oldu ama idare edin artik :)

Teknolog
14-03-07, 02:43
bumu kolay soru gecenin bu saatinde hemde :D

karagozlum
14-03-07, 02:46
Abi valla cok kolay bi soru :D iki dakika baksan cozersin :)

Teknolog
14-03-07, 02:47
bu saatte hiç uğraşamam valla bakmam gereken bir sürü konu var çok çalışmam lazım çok:D

karagozlum
14-03-07, 02:52
Iyi abi sen calismaya devam et :)

lutfubey
14-03-07, 02:56
Buyurun size cok kolay bir soru

Asagidaki hangi sayi grubu, digerlerinden farklidir?

a) 300-20-6
b) 300-100-26
c) 3-100-26
d) 3-120-6

Kolay bi soru oldu ama idare edin artik :)

Dur bakalı tahmin yürütelim.

B şıkkı hariç diğer 3 şık da üçyüz yirmi altı olarak söyleniyor ama B şıkkı üçyüz yüz yirmi altı olarak.

Yani Karagözlüm, gece gece bununla uğraştırdın ya beni helal olsun sana. :p ;) Doğru mu bari ?? :D

Teknolog
14-03-07, 02:59
uğraşamam dedim ama bir taraftan da kontrol ediyorum burayı, helal sana lutfubey valla işi çözdün. tebrik ederim...

karagozlum
14-03-07, 03:00
Dur bakalı tahmin yürütelim.

B şıkkı hariç diğer 3 şık da üçyüz yirmi altı olarak söyleniyor ama B şıkkı üçyüz yüz yirmi altı olarak.

Yani Karagözlüm, gece gece bununla uğraştırdın ya beni helal olsun sana. :p ;) Doğru mu bari ?? :D
Evet bak ugrastigina degdi abi, cevap dogru ben kolay demistim ama :)
Sira sende abi

lutfubey
14-03-07, 10:10
Arkadaşlarım işte sorumuz...

Bir şarkı ki, herkes tarafından melodisi bilinir, herkes tarafından farklı dillerde hemen hergün söylenir. Söyleyen ve söylenme sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu şarkının adı nedir?

şeker
14-03-07, 16:55
Doğum günü şarkısı olabilir mi acaba ?

lutfubey
14-03-07, 17:10
olabilir heralde neden olmasın :)

PaVeL_NeDVeD
21-03-07, 22:45
Mira, sıra sende sanırım, soru sormamışsın.. :( Yeni soruyu bekliyoruzz.. :)

şeker
22-03-07, 01:10
Sıra bende mi? olabilir diye bir cevap gelince bende kesin sonucu beklemiştim ama sorarım tabi hemen bir soru ;)

şeker
22-03-07, 01:18
İşte yeni sorumuz ;)

Yüzgeçleri üstünde yürüyen balığın adı nedir?

OЗГУР
22-03-07, 01:29
kırmızı dudaklı yarasa balığıymış yeni öğrendim:)doğru mu

şeker
22-03-07, 01:32
Doğru cevap tebrikler ozg86 ;) Yeni soruyu bekliyoruz :)

OЗГУР
22-03-07, 01:35
bekliyosunuz da ben ne sorcam orası sorun:) neyse biraz düşünüyüm ben...

şeker
22-03-07, 01:37
Bulursun bir soru ama fazla düşünme zor bir soru olur sonra :p ;)

OЗГУР
22-03-07, 01:38
tamam soruyu buldum...bilimsel bi cevabı yok ama cevabı biraz düşünen bulur gibi...
soru şöyle: yatayın dikey hali olan dans hangisidir?

OЗГУР
22-03-07, 01:40
Bulursun bir soru ama fazla düşünme zor bir soru olur sonra :p ;)

yok fazla düşünmedim ama kolay mı oldu zor mu bilmiyorum:)belli olacak birazdan:)

şeker
22-03-07, 02:10
Saatten midir, bilmem sanırım cevabı bulamayacağım ;) ama elbet bir bilen vardır :)

karagozlum
22-03-07, 02:14
tamam soruyu buldum...bilimsel bi cevabı yok ama cevabı biraz düşünen bulur gibi...
soru şöyle: yatayın dikey hali olan dans hangisidir?
Massallah nekadar kolay bi soru olmus :D

OЗГУР
22-03-07, 02:16
çok da zor değil aslında:D geçenlerde hocamız sormuştu biz bilememiştik ama belki burda bilen çıkar şansımı deneyim dedim sadece:D

şeker
22-03-07, 02:34
Tekrar baktımda zormuş.(Bir kere googleda cevabı yok :p :D)

karagozlum
22-03-07, 02:36
Tekrar baktımda zormuş.(Bir kere googleda cevabı yok :p :D)
Kopya cekmek cok ayip. (Ben coktan bakmistim zaten, ama cikmiyor :D)

şeker
22-03-07, 02:40
Kopya cekmek cok ayip. (Ben coktan bakmistim zaten, ama cikmiyor :D)

kğ4 :D

Atıyorum cevap Tango mu acaba?

OЗГУР
22-03-07, 02:49
bildin valla tebrik ederim...

şeker
22-03-07, 15:02
bildin valla tebrik ederim...

Valla hiç umudum yoktu ;)
------------------

İşte yeni sorumuz ;)

Tetis Denizi' nin kalıntısı
aşağıdakilerden hangisidir ?

a-Amundsen Denizi
b-Akdeniz
c-Salton Denizi
d-Solomon Denizi

lutfubey
22-03-07, 15:06
Bir dakika !!! Bu soruda bir şaşırtmaca var :) Yoksa bir "e" şıkkı eklesek mi???

şeker
22-03-07, 15:10
Bir şaşırtmaca yapmadım ;) bunlardan sadece biri doğru cevap en azından benim bildiğim kadarıyla. Eğer bir bilgi yanlışlığım varsa soruyu değiştireyim lutfubey ;)

aslan_232
22-03-07, 15:12
45 olab ilirmi

lutfubey
22-03-07, 18:14
Yok Mira değiştirme, ben de yanlış olabilirim. Doğru cevabı tam olarak ben de bilmiyorum çünkü. Sadece Marmara denizi, büyük tufandan sonra Tetis denizinin çekilmesiyle doğmuş diye hatırlıyorum. O yüzden şıklarda göremeyince, Mira bize şaşırtmaca mı yaptı diye düşündüm :)

SadrazaM
22-03-07, 19:40
a-Amundsen Denizi olabilir mi mira ?

şeker
22-03-07, 20:15
Marmara Denizi doğru yanıt evet ancak iki doğru yanıt olmasın diye şıklara eklemedim lutfubey ;)

Maalesef SadrazaM yanlış cevap ;)

PaVeL_NeDVeD
31-03-07, 22:56
Akdeniz ?

şeker
12-04-07, 19:55
Yeni farkettim doğru cevap Akdeniz PaVeL_NeDVeD, soru sırası sende yada ilk soru sormak isteyen de sorabilir ;)

PaVeL_NeDVeD
12-04-07, 22:18
Teşekkür ederim, yeni soruyu soruyorum o zaman.. :)

Aşağıdaki filmlerden hangisi Oscar kazanamamıştır?

a) Kuzuların Sessizliği
b) Casablanca
c) Demir Maskeli Adam
d) Son İmparator

bbetull
12-04-07, 23:21
Demir Maskeli Adam ;)

PaVeL_NeDVeD
12-04-07, 23:27
Tebrikler bbetull, sorunu bekliyoruz.. ;)

PaVeL_NeDVeD
20-04-07, 19:13
Madem soru sorulmadı, bendekini soruyorum izninizle :)

Amerika kıtası hangi tarihte keşfedilmiştir?

A) 1453
B) 1492
C) 1444
D) 1400

;)

SadrazaM
20-04-07, 23:18
Ali baba "B) 1492" olabilir mi ?

PaVeL_NeDVeD
20-04-07, 23:28
Doğrudur Selim kardeşim, sorunu bekliyoruz.. ;)

SadrazaM
24-04-07, 23:44
'Mahiyet' ne demektir ?

- Aşk
- Öz
- Amaç
- Gülümsemek

lutfubey
24-04-07, 23:52
öz olabilir mi

SadrazaM
25-04-07, 00:02
Doğrudur abi. Buyur, sorunu sorabilirsin.

PaVeL_NeDVeD
28-04-07, 23:20
Sorunu hala beklemekteyiz abi :)

lutfubey
30-04-07, 09:36
Kusura bakmayın, tamamiyle unutmuşum... biraz geç oldu ama... Neyse işte sorumuz

Şu an için dünya üzerinde kaç adet ülke yer almaktadır?

Güneşin Kızı
30-04-07, 22:25
Yanlış anımsamıyorsam Karadağ'ın Sırbistan'dan ayrılması ile 192 ülke..

ProfessoR_X
30-04-07, 22:31
ülkeden ülkeye değişir sanırım bu çünkü bir ülkenin tanıdığını başka birisi tanımayabiliyor bu durumda 190 195 arası ülke var dünyada...

Güneşin Kızı
30-04-07, 22:35
Dışişleri Bakanlığı'na göre resmi sayı 192..

lutfubey
02-05-07, 16:08
Aslına bakarsanız Tayvan ve KKTC gibi özerk veya yarı özerk bölge veya ülkleri dahil ederseniz 200'ün üzerinde bir rakama ulaşılıyor ama buralar BM dahil ileri gelen ülkeler tarafından tanınmadıkları için resmi rakam 192.

UmutG doğru yanıtı verdi.

mirza
09-05-07, 08:39
müdahele ediyorum 1 hafta oldu hala soru yok soru iptal oldu.

lutfubey
09-05-07, 09:35
Sor bakalım o zaman :D

PaVeL_NeDVeD
09-05-07, 19:51
Madem soru soran yok, ben soruyorum o zaman.. :)

"Üstün Uzay ve Üstün Çekim, Evrenin İlk Dönemi" adlı kitapların yazarı olan İngiliz bilim adamının adı nedir?

A) Timothy Hunt
B) Fred Hoyle
C) Charles Darwin
D) Stephen Hawking

;)

lutfubey
09-05-07, 22:29
Sanki Hawking şaşırtmaca gibi duruyor. Fred Hoyle diyorum doğru mudur acaba...

PaVeL_NeDVeD
10-05-07, 19:17
Malesef değil :)

ImmoRtaL
10-05-07, 19:25
çarli dervin

PaVeL_NeDVeD
10-05-07, 19:28
Malesef Veli, o da değil :) Kaldı geriye 2 şık :)

ImmoRtaL
10-05-07, 19:30
Timothy Hunt değilse bi daha bişey yazmıcam... :D

PaVeL_NeDVeD
10-05-07, 19:41
Veli iki kez cevap veremiyoruz ya, üzgünüm kardeşim :)

karagozlum
10-05-07, 19:45
Ben Timothy Hunt diyim ozaman :p Ya bukadar zor sorulurmu :)

PaVeL_NeDVeD
10-05-07, 19:48
Arkadaşlar sizi tebrik etmek lazım, çünkü doğru cevap D) Stephen Hawking 'di, malesef bilen yada tutturan olmadı :p :D Hazırda sorusu bulunan arkadaş sorusunu sorabilir.. :) ;)

karagozlum
10-05-07, 19:52
Ben soruyummu :)

PaVeL_NeDVeD
10-05-07, 19:53
Ben soruyummu :)

tabi ki, sorunu bekliyoruz karagözlüm :)

ImmoRtaL
10-05-07, 20:06
bu kadar sallamasyon tutmuyor vay be :D

Adamın isminde hayır yok be kardeşim. Biz ne yapalım :D

karagozlum
10-05-07, 20:30
Iste soru;

4 rakamli bir sayi bulun, bunu 4 ile carptiginizda, sayinin tersi elde edilmis olsun. Hadi bakalim kolay gelsin :)

ImmoRtaL
11-05-07, 12:07
Bulabildiğim en yakın sayı 2168
4 ile çarpımı 8672 :) sadece 1 yerine 7 geldi :D

karagozlum
11-05-07, 14:35
Olmamis abi o :D Sayinin tam tersi cikcak

ImmoRtaL
11-05-07, 16:09
0000 x 4 = 0000

o zaman :)

karagozlum
11-05-07, 19:48
Abi inan hic gulecegim yoktu suan :D
Bu degildi cevap ama verdigin cevap belkide en mantiklisi :)

lutfubey
11-05-07, 19:59
Power üstele üstele.. Doğru de :D

ImmoRtaL
11-05-07, 20:04
Tuğbiş bak 2 gündür uğraşıom. Eğer saçma bi cevap ise kaç :D

karagozlum
11-05-07, 20:06
Tuğbiş bak 2 gündür uğraşıom. Eğer saçma bi cevap ise kaç :D
Hadi arkadaslar gorusmek uzereee :D:D

Neyse Veli abi sen sor yeni soruyu, senin verdigin cevap'ta dogru sonucta :)

ImmoRtaL
11-05-07, 20:08
Böyle kurtulabileceğinimi sanıon seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Cevab ne acaba söylermisin ?

karagozlum
11-05-07, 20:10
Böyle kurtulabileceğinimi sanıon seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Cevab ne acaba söylermisin ?

Cevap: 2178 x 4 = 8712 :)

şeker
11-05-07, 20:11
ya durun ben bulcam şimdi exellde hesaplatıyorum 2007 sayı kaldı onları kontrol edicem :p

ImmoRtaL
11-05-07, 20:12
İnanmıyoruuuuuuuuuuuuuuuuuum :(

o kadar uğraştım. gözümden kaçmş sanırım :D

Hazır sorusu olan sorsun lütfen :s

şeker
11-05-07, 20:12
Cevap: 2178 x 4 = 8712 :)

ama 2100 deydim çok az kalmıştı bulmama :D :p

şeker
11-05-07, 20:15
Ben sorayım mahsuru yoksa matematik sorusu bulcam bende eğlenceli oluyor uğraşması ;)

karagozlum
11-05-07, 20:16
Afedersin Mira seni ugrastirdim :( kusura bakma artik Veli abi kac kurtar kendini falan degince heycanlandim :D

Hadi bakalim soru'nu bekliyoruz.

şeker
11-05-07, 20:42
Acıktığımdan mıdır nedir bu soru hoşuma gitti :p kolay gelsin ;)

Sabah kahvaltılarında yumurta yemeyi çok seviyorsunuz, ancak yumurtanız tam 15 dakika kaynamalıdır, ne bir dakika eksik ne bir dakika fazla.
Elinizde sadece 2 kum saati vardır. Bunlardan büyüğü 11 dakikada, küçüğü ise 7 dakikada boşalmaktadır.
Sadece bu kum saatlerini kullanarak yumurtayı istediğiniz şekilde nasıl haşlarsınız? (yada bu işlem en kısa kaç dakikada biter?)

karagozlum
11-05-07, 20:48
Aa bu soruyu biliyorum ben :) Daha once'de sormuslardi sanirim

Iki kum saatinide ceviriyoruz. 7 dakikalik olan bitince, 11 dakikalik olan kum saatinde 4 dakika kaliyor. Burda yumurta atiliyodu ve 4 dakikalik kum saati cevriliyor. Boylece 15 dakika oluyor ve 15 + 7= 22 dakika'da bitiyordu.
Aklimda boyle kaldi ama bilmiyorum dogru mu.?

şeker
12-05-07, 01:10
Doğru cevap Karagözlüm ;) tebrikler.
Sorunu bekliyoruz :p

karagozlum
12-05-07, 01:22
Tamam bu saatte anca cok kolay bir soru bulabildim artik idare edin :)

Bir gun buyuk ada'ya gidiyordum, iskelede bir adam gordum.
Yaninda karisi ve 3 cocugu vardi ve hepsinin elinde bir sepet, her sepette bir kedi ve her kedinin yaninda 8 yavru kedi vardi.

Soru: Ada'ya kac canli gidiyordu.?

Ya bu cok kolay oldu, ama neyse artik...

SadrazaM
12-05-07, 01:24
33 canlı...

karagozlum
12-05-07, 01:27
33 canlı...
Yanlis :)

SadrazaM
12-05-07, 01:28
Tabi ki yanlış. Şimdi çaktım haa :)

karagozlum
12-05-07, 01:34
Tabi ki yanlış. Şimdi çaktım haa :)
:) Biraz dusununce kolaylikla bulabiliyosun dimi, zaten cok kolay oldu bu soru

karagozlum
16-05-07, 02:13
Ee hala kimse bulamadimi cevabi, halbuki cokta kolay bir soru ama ğş4

OЗГУР
16-05-07, 03:00
cevap 1:D:D:D:D

karagozlum
16-05-07, 21:52
Bravo Ozgur :) Sorunu bekliyoruz :)

OЗГУР
17-05-07, 00:04
bilgi sorusu değil ama idare edin güzel bi soru bulamadım çünkü

aşağıdaki şekli açıklayın...

karagozlum
17-05-07, 00:12
TEST yaziyor, da baska turlu mu aciklanmasi gerekiyor.?

OЗГУР
17-05-07, 00:17
başka bi açıklaması yok tamamdır bildin tebrik ederim;)

Güneşin Kızı
17-05-07, 00:18
Tatlım bravo...:) Nerde test yazıyor ben göremedim..

karagozlum
17-05-07, 00:22
Abla siyah kutulara bakmamaya calis, icindeki beyaz olan kismina bakinca, test yazdigini goreceksin :)

Güneşin Kızı
17-05-07, 00:24
Abla siyah kutulara bakmamaya calis, icindeki beyaz olan kismina bakinca, test yazdigini goreceksin :)

:hihihi Tatlım gece gece uykum geldi galiba göremedim..;)

PaVeL_NeDVeD
10-06-07, 13:30
kimse soru sormadığına göre ben sorayım bari :) işte yeni soru :

"İstanbul'u Satıyorum", "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı" gibi tiyatro eserlerinin yazarı, yönetmeni olan tiyatrocumuz kimdir?

A) Ferhan Şensoy
B) Nejat Uygur
C) Münir Özkul
D) Baykal Kent

ulabali
18-06-07, 20:52
cevap ferhan şensoydur

yani cevap şıkkı a dır

sıra bende sanırım

soru:İspanyada sahil şeridi 580 km olan özerk bölge hangisidir.

A:País Vasco
B:Tarrasa
C:Melilla
D:Katalonya

akin_bera
18-06-07, 20:59
D şıkkı endülüs doğru mu:?

ulabali
19-06-07, 13:04
ya kusura bakma endülüs değil şıkları dahada kolaylaştırdım hadi gene dene:D

ipucu:denizli,kayseri,amasya ve ordunun kardeşi.şehri gibi

akin_bera
19-06-07, 13:47
d şıkkı katalonya?

ulabali
19-06-07, 14:34
doğru c şıkkı melila bir özerk şehirdir yanlış.

aile b şıkkıda özerkdir fakat denize kyıları yoktur var olanlarında adadır.sıra sende +repveriyom sana

akin_bera
19-06-07, 16:02
Hangisi fransa şehridir?

a-valensiya
b-barselona
c-seville
d-dijon

?????

ulabali
19-06-07, 16:07
doğru cevap d şıkkı yani dijondur.

akin_bera
19-06-07, 16:09
evet tbrklr.

ulabali
19-06-07, 16:20
Bosna-Hersekte hangi yıllar arasında Ban Kuluni devleti yönetmiştir?

A:1492-1511
B:1699 -2001
C:1180-1204
D:1322-1353

bbetull
20-06-07, 00:35
Bosna-Hersekte hangi yıllar arasında Ban Kuluni devleti yönetmiştir?

A:1492-1511
B:1699 -2001
C:1180-1204
D:1322-1353

Tarihleri hiç aklımda tutamam fakat Osmanlı hakimiyetinden önce olduğuna göre c şıkkı olmalı;)

ulabali
20-06-07, 13:13
doğru tebrik ederim +rep

t a L u y
20-06-07, 13:21
Karacabey İlçesi Hangi İlimize Bağlıdır?

a) Balıkesir

b) Tekirdağ

c) Konya

d) Bursa

e) Edirne

ulabali
20-06-07, 14:49
d şıkkı bursa oluyor sıra bende:D

ulabali
20-06-07, 14:55
aşağıdakilerden hangisi BOSNA-HERSEK devletini adriyatik denizine bağlayan boşnak şehirdir?

A:Sanski Most
B:Tešanj
C:Novi Travnik
D:Neum
E:Livno

BİLENE +REP:d

t a L u y
20-06-07, 15:14
bilmiyorum ama atma hakkımı kullanıyorum:)

c şıkkı olabilir mi acaba?

ulabali
20-06-07, 15:17
hyr yanlış:D

ImmoRtaL
20-06-07, 15:25
neum........

ulabali
20-06-07, 15:26
doğru +rep
:D

ulabali
20-06-07, 15:32
kimse soru yazmıyor bari ben yazim:D

aşağıdakilerden hangisi bir güneydoğu asya devleti değildir?

A:Doğu Timor
B:Myanmar
C:Brunei
D:Yeni Zellenda
E:Singapur

ImmoRtaL
20-06-07, 15:35
Yeni Zellenda

ulabali
20-06-07, 15:39
aa gene bildi

t a L u y
20-06-07, 15:40
yeni zelanda olmalı.:)

evet yeni soruyu bekliyorum sabırsızlıkla;)

ImmoRtaL
20-06-07, 15:44
Sıradaki soruyu bekliyoruzzz:)

ulabali
20-06-07, 15:46
sıra gene bende ben sorim yani

aşağıdakilerden hangisi TÜRK özerk cumhuriyetlerden değildir?

A:Karakalpakistan
B:Gagavuzya
C:Taymir
D:Balkar
E:Kamçatka

ImmoRtaL
20-06-07, 15:49
Gagavuzya...

ulabali
20-06-07, 15:49
yanlış:D

bide okadar şey dediniz:D

ImmoRtaL
20-06-07, 15:51
Kamçatka o zaman :)

ulabali
20-06-07, 15:51
doru cvp rep yollayamıyom sana :D gitmiyo tbr şimdi gene soayım:D

ulabali
20-06-07, 15:54
aşağıdakilerden hangisi islan konferansı örgütüne üye değildir?

A:Comoros Birliği
B:Çad
C:Sierra Leone
D:Fildişi Sahilleri
E:Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

ImmoRtaL
20-06-07, 15:57
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , gözlemci olarak katılır. yani üye DEĞİLDİR ;)

ulabali
20-06-07, 15:58
doğru
yine ben sorim madem:D

ulabali
20-06-07, 16:02
beyaz rusyada yaşana türk göçmenlerin ana ismi?

A:Karaim Türkleri
B:Balkır Türkleri
C:Gagavuz Türkleri
D:Başkortostan Türkleri
E:Tuva Türkleri

ImmoRtaL
20-06-07, 16:03
Karaim Türkleri

ulabali
20-06-07, 16:04
doğru
gene ben sorim bari::D

t a L u y
20-06-07, 16:05
hımmmm:rolleyes:

c şıkkı diyorum gene

tutsun yavv:D

googleye mi baksam napsam:p

ulabali
20-06-07, 16:07
aşağıdakilerden hangisi Lüksemburg düklüğünün şimdiki düküdür?

A:SET
B:Pinaceae
C:PLANES
D:HENRİ

ImmoRtaL
20-06-07, 16:09
Dük Henri....

ulabali
20-06-07, 16:10
doğru gene ben sorayım:D

ulabali
20-06-07, 16:12
aşağıdakilerden hangisi birleşik devlete bağlı değildir?

A:Tristan da Cunha
B:Ascension
C:İrlanda
D:Bermuda
E:Sark

ulabali
20-06-07, 16:15
ımmortal araştırma:D

ImmoRtaL
20-06-07, 16:15
irlanda sanırım

ulabali
20-06-07, 16:16
ewet doğru:d yine ben soruyorum:D

ulabali
20-06-07, 16:19
aşağıdakilerden hangisi güney avrupa ülkerinden değildir?

A: İtalya
B:Güney Kıbrıs
C:Türkiye
D:Vatikan
E:San Marino

ImmoRtaL
20-06-07, 16:20
Türkiye.....

ulabali
20-06-07, 16:21
Ewet DoĞru Yİnre Ben Soruyorum:d

ulabali
20-06-07, 16:22
aşağıdakilerden hangisi karadağ devletinin başkentidir?

A:Titograd
B:Podgorica
C:Berane
D:Cetinje
E:İgalo

(bu arada forumun dehası oldum:D)

ImmoRtaL
20-06-07, 16:25
Podgorica

( bu arada böyle devam edersen P.üye yapacam seni )

ulabali
20-06-07, 16:27
gene ben soruyorum doğru cvp?

aşağıdakilerden hangisi arnavutlukun şehirlerinden biri değildir?

A:Vlorë
B:Peqin
C:Kurbin
D:Sisak
E:Mat

(yaparsan benim için sorun olmaz:D)

ImmoRtaL
20-06-07, 16:30
Sisak, Hırvatistan'da

t a L u y
20-06-07, 16:31
oyun kuralları yalan oldu yavv:)

ulabali
20-06-07, 16:31
doğru yine ben soruyorum bu sorum zor olacak ama:d

ulabali
20-06-07, 16:33
A odasında (dışarıda) oturan sorgulayıcı, B ve C odalarına çeşitli sorular yöneltir. B odasında bilgisayar C odasında ise insan bulunmaktadır.

Dışarıdaki insanın amacı hangi odadakinin bilgisayar, hangisinin insan olduğunu tahmin etmektir. Bilgisayar sorgulayıcıyı, kendisinin insan olduğuna inandırmaya çalışacak şekilde programlanmıştır. Turing, eğer ortalama bir sorgulayıcı, geçerli bir süre içinde insanı teşhis edebilirse, makinenin “düşünemediğini” söyleyebileceğimizi öne sürer.bu parçada bir hipotez anlatılıyor peki bu hipotezin ana adı nedir.?

A:Church-Turing hipotezi
B:Turing hipotezi
C:Turıng hipotezi
D:Churct-Turing hipotezi

ulabali
20-06-07, 16:34
bilinde görelim:D

ImmoRtaL
20-06-07, 16:36
Devamı :

, özellikle tonlama gibi yardımcı unsurlar yardımıyla insanın teşhisinde ek avantajlar sağlayacağı için, sorular ve cevaplar, şekilde, bilgisayar ağı aracılığıyla taşınmaktadır. Turing’in makalesini yazdığı dönemde bilgisayar ağları yoktu. Turing soruların ve cevapların taşınması için o dönemin teknolojisiyle çeşitli çözümler teklif etmişti.

Şüphesiz bir makinenin (bilgisayar), bu yeteneğe sahip olabilmesi gerçekten çok zor görünmekle birlikte bu fikir yapay zeka(Artificial Intelligence) biliminin doğmasına yol ve çığır açmıştır.

Bugünkü yapay(Artificial Intelligence) zeka ürünleri (ses tanıma, yüz tanıma, parmak izi tanıma, vs vs) hepsi dışarıdaki insanın içerideki bilgisayarla iletişim ve etkileşimi sağlamaya yönelik çabaların ürünü olarak görülebilir.

a : Church-Turing hipotezi

ulabali
20-06-07, 16:38
hıh bildi:D

ulabali
20-06-07, 16:39
ben sormuyom artık:dsıkıldım:D

karagozlum
20-06-07, 16:43
Soruya dogru cevabi veren soruyordu sorulari .. :)

ImmoRtaL
20-06-07, 19:19
Benden soru beklerseniz 2 ay sürebilir ;)

ulabali
20-06-07, 20:12
ozamn ben sorayımmı?

burgonya düklüğü&krallığı olarak bilinen bölge şuanda hangi ülkenin içindedir?

A:İsveç
B:Almanya
C:Fransa
D:Belçika
E:İspanya

ulabali
21-06-07, 13:51
ipucu veriyim madem kimse bilemedi:D

italyaya yakın bir devlet

ImmoRtaL
21-06-07, 16:17
e- japonya

ulabali
21-06-07, 20:59

cevabı söylüyorumm kimse bilemedi

cevep şıkkı:c

fransa olacaktı..

ulabali
21-06-07, 21:00
aşağıdaki boşnak harflaerin yangisi türkçedeki "y" harfini verir?

A:Y
B:T
C:Š
D:Ž
E:J

Teknolog
21-06-07, 21:25
aynen, bencede E şıkkı olması gerekiyor.

ulabali
21-06-07, 22:08
doğru şık e olacaktı .

sadrazama ve teknologa teşekürler gene ben soruyorum.

ulabali
21-06-07, 22:11
Milattan sonra 3. yüzyılda, Plato'nun ve ilk Platonistlerin öğretileri üzerinde biçimlenen felsefe okulu.

peki bu okulun adı ve bunların kendilerine verdikleri ad nedir?

A:Platonist
B:Neoplatonist
C:Plutarhos
D:Philosophe
E:Sokratesçi

l@edr!
22-06-07, 02:52
atıyoruuummm

D sıkkı mı?

t a L u y
22-06-07, 03:01
Bilmiyorum ama kelimeden yola çıkaraktan ben de

a şıkkı diyorum.inşallah doğrudur :)

ulabali
22-06-07, 11:05
ikinizinkide yanlış arkadaşlar tekrar deneyin:D

henry_furkan
22-06-07, 11:10
c olabilir mi?

_KABUS_
22-06-07, 11:14
d bence ???

ulabali
22-06-07, 11:30
hepsini denediniz bulamdınız:D

doğru cvp b şıkkı olacaktı...:D

henry_furkan
22-06-07, 11:31
yha sende çok kazık soruyon :(

ulabali
22-06-07, 11:33
eurovisyona Anne-Marie David ile katılıp kazanan üle aşağıdakilerden hangisidir?

A:Lüksemburg
B:İspanya
C: Birleşik Krallık
D:İrlanda
E:Letonya

ulabali
22-06-07, 11:34
yha sende çok kazık soruyon :(

o nedemk öyle bilginizi sınıyoruz beyefendi .. lütfen bidaha böyle birşey dememeye çalış:mad2:

henry_furkan
22-06-07, 11:37
tamam ne kızıyosun :'(