PDA

Tüm Versiyonu Göster : Şubat Neden 28 Çekİyor?

tasslehoff
07-05-05, 04:17
Olay SEZAR döneminde geçiyor......
Jul Sezar takvimdeki karışıklıkları çözmesi için Mısırlı astronomi bilgini SOSIGENES'e emir veriyor...
(Bildiğiniz gibi o zamanlarda 1 yıl 365 gün 6 saat sürüyor) Mısırlıda çözmüş (kendi kanaatince) . HER YIL 365 GÜN ÇEKECEK. ARTAN SAATLER DÖRT YILDA BİR TAKVİME EKLENECEK, O YIL 366 GÜN OLACAK.

Senenin altı ayı 30, altı ayı 31 çekince tam 366 ediyor. Ardından Sezar emir veriyor,GERİ KALAN 3 YILIN BİRER GÜN EKSİĞİNİ DE YILIN EN SON AYINDAN DÜŞÜN

Yılbaşı o zamanlar mart. Şubatta yılın son ayı. (september yedinci, october sekizinci, november dokuzuncu, december onuncu ay diye oradan geliyormuş zaten.)

Şubat dört yılda bir 30, kalan yıllarda 29 gün olmuş böylece....

Sezar bir iş daha yapmış. Aylardan birine kendi adını koymuş... Julius adi JULY olmuş. Sonra OGUST (AUGUSTUS) imparator olmuş ve Sezardan aşağı kalmamış o da sonraki aya kendi adını vermiş, AUGUST... Ama Sezarın ayı 31,Ogustun ayı 30 olur mu? O da emir vermiş
YILIN SON AYINDAN BIR GUN DAHA ALIN, BENIM AYIMIDA 31 YAPIN. Son ay da Şubat. bir gün daha verince kalmış 28. (demokrasiye bakın)
O gün bu gündür Şubat 4 yılda bir 29, geri kalanında 28 olmuş ve temmuz-ağustos peş peşe 31 çeker olmuşlar...

yesghost
07-05-05, 04:27
dünya zaten bir dönüşü 24 saate tamalamıyor tam aklımda değil ama 23:59 gibiydi bundan artık gün çıkıyor

NIGHTMARE
17-07-05, 15:36
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

DÜNYADA BUNLARI HENÜZ KIMSE ÇÖZEMEDİ

Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yil süreceğini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu, Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verdiğini, Taban alanının,yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını verdiğini, Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar gibi cihazların çalışmadığını, Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, Piramidin içerisinde sütün bir kaç gün süreyle taze kaldığını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldiğini,Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştıklarını, Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini, Piramidin içinin göreli olarak yazın soğuk, kışın sıcak olduğunu, Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu,

BİLİYOR MUYDUNUZ ?

mıcky
17-07-05, 16:23
bunlar raslantı olmasa gerek çok ilginç bi yaşıma daha girdim :rolleyes:

NIGHTMARE
17-07-05, 16:26
Eski insanlar şimdi bizim bilemediğimiz 1 çok şeyi biliyorlardı ama hiç 1 belge bırakmamışlar yada bırakmak istememişler?

red_hacker
17-07-05, 20:08
bencede bırakmak istememişler bizim kendimizin bulmasını istemişler..

xmavix
11-11-05, 10:11
insanın aklının almıyacağı şeylerden biri bir yanda 664 yılda zor yapılabilirliği bir yanda 30 yılda yapılmış olması wq( :confused:

Deniz.
12-11-05, 19:56
Bi adam vardı, kitaplarını okumuştum. Tanrıların Arabaları, Tanrıların Kağnıları diye kitaplardı. Adını çıkaramadım. Adam diyo ki, bu uzaylılar vardır. Onlar gelip yapmış. Kitap inandırıcı gelmişti bana. Hakikaten eskiden kalma, çözülemeyen pek çok sır var. Bence başka medeniyetler dışında, cevap aranmamalı. Açık konuşayım, yeniden dünyaya gelirse bu adamlar, amerikan filmlerindeki gibi onlarla savaşmam. Ben onlarla anlaşalım derim. Uzaylı bu. Sağı solu belli olmaz. :D :D

yozef
16-09-07, 22:12
ilginççç.....ğj3