PDA

Tüm Versiyonu Göster : batıl inançlarınız varmı

Darkfighter
27-01-05, 02:34
Halk arasında, kökeni çok eskiye dayanan zararsız ilginç inanışlar, çok sayıda yerde halen geçerliliğini sürdürüyor.
-Sol kulak çınladığında zengin olunacağına, sağ avuç içi kaşındığında ise para geleceğine inanılıyor.
-Yeni doğan çocuğun kokmaması için tuza yatırılması, sağlıklı olması için toprağa sarılması, parlak olsun diye gözüne limon sıkılması,
-uzun yolculuklarda ''otobüs tutması'' olarak tabir edilen mide bulantısına karşı benzin içilmesi

gibi zararlı inançların yanı sıra ilginç, doğruluğuna yüzde 100 inanılmasa da söylenmeden geçilmeyen inanışlar da bulunuyor.

-Ölünün evden çıkarılmadan önce üzerinden kedi atlaması durumunda hortlayacağına inanılması,
-mezarlıkta sigara içilmemesi,
-çakal uluyunca yere tükürülmesi gerektiği,

gibi bunlarda zararsız inanışlar arasında yer alıyor.

Bunların yanı sıra
-damadın, gerdeğe girmeden önce yanlışlıkla kediye basması durumunda başarısız olacağına,
-hamur yoğururken dışarı sıçraması halinde misafir geleceğine,
-parmakların çatırdamasının ise kişinin sağlıklı olduğunu gösterdiğine inanılıyor.

bunlar gibi çeşit çeşit inanışlar var. acaba sizde de böyle yersiz inançlar varmı

Aerials
27-01-05, 05:50
walla ben hiçbir kesici aleti elden ele vermem veya almam, masaya koyarım isteyen kişi oradan alır. Veya karşımdakinden öyle yapmasını isterim.

BuTTeRflY
27-01-05, 21:08
benim hiç batıl inancım yok. böyle şeyleri saçma buluyorum ztn ama batıl inancı olanlara da saygı duyuyorum.

Optimus Prime
28-01-05, 23:52
nazara bile inanmıyorum. ama malesef bunu söylediğim herkes inancımdan şüphe ediyor...

DiAnA
29-01-05, 01:48
nazara merdivan altından gecmemek uğurlu ve uğursuz esyala falan inanırım bazı selerin uğur getirdiine falanda inanırım mesela bir örnek 6 numara uğurlu sayımdır 7 seenlik basketmol yasantımda 6 numaralı formayı giydim ilk sampiyonluk finallerinde kampta 6 numaralı odada kaldık (sans) univ. tercihlerim ayın 6 sında 6 tercih yaptım (rastlantı sanırım) ve bunun gibi bi cok sey ne bileyim batılım galba

varyemez
29-01-05, 01:58
Bende de batıl inanç yok :)

Darkfighter
30-01-05, 03:35
valla ben nazara inanırım onun dışında şuan aklıma bişey gelmiyo

BaDSouL
30-01-05, 03:41
bizim batıl inanç değil ama maçları izlerken yer değiştiririz babamla :)

Darkfighter
30-01-05, 03:42
ehuehheeheee işe yarıyomu bari

BaDSouL
30-01-05, 03:47
yarıyor. babam çok iyi ısıtmış oluyor bi oturuyorum oohh keyif :)

Darkfighter
30-01-05, 03:55
euheheheee bu taktik maçın seyrinin değişmesine de yarıyodur inşallah

BuTTeRflY
30-01-05, 11:49
puahaha, maçın skorunda bi değişiklik oluyor mu peki?

BaDSouL
30-01-05, 11:51
söylemicem çatlayın :D sonra bize karşı uygularsınız ehueuhe. darkfighter sana msnde sölerim rakipler bize karşı uygulamasınlar dimi :D
deneme yanılma yöntemide uygulanabilir tabi

BuTTeRflY
30-01-05, 11:53
sen bilrsin walla bende denerim babamla:)

urieL
06-02-05, 06:31
benimde batıl bir inancım var.. ders çalışırsam o dersi geçiceğime inanıyorum o yüzden bende çalışmıyorum:D

reXus
06-02-05, 18:43
ben uyuyan urieli uyandırmanın uğursuzluk getireceğine inanırım. adamı uyandırınca küfür etmişim gibi bakıyor yaw korkuyorum valla.

cadı
21-02-05, 19:17
yok ya bende hiç inanmam batıl inançlara.çok saçama

Darkfighter
15-03-05, 11:06
nedense bende bir yere girerken yada çıkarken ilk önce sağ ayağımla girip çıkmaya çalışıyorum.hep din dersi hocamın etkisi var galiba

nihal_603
15-03-05, 19:21
ne alakaysa siyah kedi gördüğüm zaman hep sacımı tutarım

zortnets
15-03-05, 21:01
tek batil inancim var yazililar sonrasi aksam sag kulagim yaniyosa yuksek sol kulagim yaniosa dusuk not alirim :)

Ve su anda sag kulagim cayir cayir yanio mat gusel gelcek demekki :D