Tüm Versiyonu Göster : asus p5ld2-se anakart
yeni aldığım asus p5ld2-se anakartın onboard ses kartının mikrofon girişini(pembe) kullanamıyorum ne yaptıysam oradan ses girişi yapamadım.Aynı mikrofonla,anakart üzerinde mevcut diğer audio soketinden kasanın önündeki girişlere irtibat yaptım ve oradan ses girişi yapabiliyorum.Acaba anakartta bir sorunmu var? Yoksa yapılması gerekli bir ayar veya işlemmi var?
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Önce System Tray'da Realtek HD Audio Manager simgesine çift tıkla.
Sonra da aşağıdaki resimde gördüğün pembe jaka tıkla ve "Microphon" olarak ayarla.
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
Eğer senin PC'de System Tray'da Realtek HD Audio Manager simgesi görülmüyorsa muhtemelen ses kartının yazılımı yüklenmemiştir. Bu durumda ayarlama şansın olmayacaktır.
Ümit ederim sorununun çözümüne katkıda bulunabilmişimdir.
Sevgiyle kal.
ilginiz için teşekkür ederim.soundmax control panelden ayarlara baktım
oradaki seçeneklerden mikrofonu ayarladım ve çalıştığını gördüm.Yalnız bende diana ka-5600 speaker system var 6+1, sanıyorum onboard ses kartı ile bu sistemin tüm özelliklerini kullanamıyorum.Daha doğrusu bu hoparlör sisteminin bağlantısı konusunda aklım karıştı.6 hoparlörü subwoofer'a C,F,S'ye sol ve sağ olarak taktım,subwoofer'uda bilgisayara bunların üstündeki cd ve dvd giriş seçeneklerin cd girişine stereo jak ile onboard ses kartının yeşil çıkışına bağladım.Acaba bağlantı doğrumu? bağlantı bu durumda iken 4 hoparlör ve subwoofer çalışıyor,2 hoparlör çalışmıyor.Sorunu nasıl giderebilirim?
Sözünü ettiğin speaker system konusunda bilgim yok. Dolayısıyla o konuda yardımcı olamayacağım; üzgünüm.
Yalnız, tanımladığın sorunun ses kartının onboard olması ile hiçbir ilgisi olmadığına eminim.
ok.ilgine tesekkür ederim.
PcTeknikZone