PDA

Tüm Versiyonu Göster : C Programi yardim

cengowen
11-09-06, 23:06
mrhb kusura bakmayin c programini indirmem gerek bu bolum ama verilmemis yada ben bulamadim yardimci olursaniz sevinirim c programini indirecegim biryer soylerseniz link verirseniz sevinirim tesekurler

kopil34
12-09-06, 02:14
c programı dediğin program ne programı herhalde kimse anlamamıştır.bilen varsa ismini söylesin

cengowen
18-09-06, 12:52
tamam buldum turbo c diyorlarmis bende c programi diye ariyormusum tesekurlr dinede

dedeefendi
19-09-06, 05:36
tamam buldum turbo c diyorlarmis bende c programi diye ariyormusum tesekurlr dinede

C bir programlama dilidir arkadaşım, komutlarını notepad da bile yazabilirsin yanlızca derleme (compile) yapmak ve derlenen dosyayı bağlayıp (link) çalışabilir (executable) bir program haline getirimek için çeşitli platformlara göre çalışan derleyiciler mevcuttur.
Örneğin eğer linux kullanıyorsan ve linuxun tabanındaki derleyicileri yüklemişsen (program devolpment tools) geditte yazdığın kodları *.c uzantısı ile kaydedip sistem terminaline girerek komut satırı yardımıyla dosyayı gösterip derleyebilir daha sonrada çalıştırabilirsin.

Ancak birçok ev kullanıcısı gibi windows kullanıyorsan en basit versiyonu ile kodlarını yazabileceğin basit editörler kullanabileceğin gibi, derleme, debug gibi özellikler sunan Turbo C gibi ya da borland derleyicilerinden tut da şu sıralar gayet popüler olan Visual sütüdio.NET programlarını dahi kullanabilirsin.
Ben konuyu görmemiştim ancak TurboC programını bulduğuna göre problem kalmamış sanırım. Eğer bulamadıysan yükleyebiliriz ;)