PDA

Tüm Versiyonu Göster : Kalin Türk/ Ismet özel

skocaman68
09-08-06, 11:31
[/URL]

[U]İsmet Özel (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
ŞULE YAYINLARI (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

Elinden iş gelip de üzerinde toplum baskısı denilen şeyi hissetmeyen ve bu baskıyı bir biçimde etkisiz kılma çabası göstermeyen insan yok gibidir. Bir toplum baskısı, yani bir otalamaya rıza dayatması her alanda kendini gösterir. İrili ufaklı cinci hocaların tümü onlar beni aldatacağına; ben onları aldatayım mantığını yürütür. Bu mantıkla hareket ettikleri için de geçerli mantığın eyyamcılık gibi belirmesine hizmette kusur etmemiş olurlar. Kalın Türk olarak benim dert saydığım, yükünü çektiğim şey üzerimdeki toplum baskısını hafifletmeye, aldatmacanın belasını savmaya matuf değildir. Tıpkı şarap gibi aldanmanın ve aldatmacanın bir iyi, bir de kötü tarafından bahsetmek mümkündür. Bana aldatmanın gizliliği dert olmuştur. Sahiciliğe kavuşmak, mümkünse birini daha sahicilikle buluşturmak için çırpındım. Çırpındıkça çevikleştim ve kalınlaştım.

sümer
09-08-06, 12:33
ilginç bir önsöz. çok merak ettim listeme aldım ama mutlaka okuyacağım. teşekkürler sibel.........

skocaman68
09-08-06, 12:37
"Sahiciliğe kavuşmak, mümkünse birini daha sahicilikle buluşturmak için çırpındım. Çırpındıkça çevikleştim ve kalınlaştım."

sahiciliklerde buluşmak umuduyla,çırpınmaya devam edip kalınlaşalım:)

sümer
09-08-06, 12:41
"Sahiciliğe kavuşmak, mümkünse birini daha sahicilikle buluşturmak için çırpındım. Çırpındıkça çevikleştim ve kalınlaştım."

sahiciliklerde buluşmak umuduyla,çırpınmaya devam edip kalınlaşalım:)

başka yorum yapamayacağım sibel önce kitabı okumam lazım. ama bir ilk başlatıp aynı kitabı farklı 3-5 kişi okuyup tartışma konusu yapabiliriz. sen okuduysan ben 2. olurum. birkaç arkadaş daha bulalım böyle bir olay başlatalım. okuduğumuz kitapları tartışalım. nasıl olur..........

skocaman68
09-08-06, 12:45
başka yorum yapamayacağım sibel önce kitabı okumam lazım. ama bir ilk başlatıp aynı kitabı farklı 3-5 kişi okuyup tartışma konusu yapabiliriz. sen okuduysan ben 2. olurum. birkaç arkadaş daha bulalım böyle bir olay başlatalım. okuduğumuz kitapları tartışalım. nasıl olur..........

valla çok iyi olur,başlayalım.bu kitaptan mı başka okuduğumuz bir kitaptan mı?

sümer
09-08-06, 12:51
valla çok iyi olur,başlayalım.bu kitaptan mı başka okuduğumuz bir kitaptan mı?

hiç farketmez ben bu akşam bu kitabı ekitap olarak netten arayım arkadaşlarıda masraftan kurtarmış oluruz. güzel bir uygulama olacak eminim......