slmlar
14-04-05, 15:04
Çukurova Üniversitesi, 10 Fakültesi, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokulu, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü, 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır. Öğretime ve araştırmaya verdiği önemle, kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiş olan Çukurova Üniversitesi, Adana şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeşillikler içerisindeki kampusünde eğitim-öğretim yapmaktadır.
Programlar
Çukurova Üniversitesi'nin hemen hemen tüm programlarında eğitim-öğretim dili Türkçe'dir. Sadece Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin Elektrik-Elektronik ve Makina Mühendisliği programlarında öğretim dili İngilizce'dir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ikinci ögretim dışında kalan tüm programlarında öğrenciler zorunlu İngilizce hazırlık öğrenimi görürler. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Matematik, Kimya ve Fizik bölümleri ile Mühendislik-Mimarlik Fakültesi'nin İnşaat, Jeoloji, Endüstri, Mimarlik ve Tekstil bölümlerinde ise Ingilizce hazırlık eğitimi öğrencilerin isteğine bağlı olarak yürütülmektedir. Eğitim Fakültesi'nin Almanca, Fransızca ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi verilmektedir. İlahiyat Fakültesi'nde 1 yıllık hazırlık eğitimi süresinde Arapça, Kur'an-ı Kerim ve İslam Dini Esasları okutulmaktadır. Çukurova Üniversitesi'nde 55 lisans , 25 önlisans programı yürütülmektedir. Üniversite bünyesinde Devlet Konservatuvarı ile lisans ve lisansüstü öğrencilere İngilizce hazırlık eğitimi veren Yabancı Diller Merkezi (YADİM) yer almaktadır.
İkinci Öğretim
Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi'nin Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme ve İktisat bölümlerinde, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin İnsaat, Makina, Jeoloji, Endüstri ve -Maden mühendisliği bölümlerinde, Su Ürünleri Fakültesi'nde, Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Ceyhan Meslek Yüksekokulu'nun ise tüm bölümlerinde ikinci öğretim programı bulunmaktadır.
Akademik Personel
Çukurova Üniversitesi'nin eğitim-öğretim kadrosunda 2004 yılı itibariyle 332 profesör, 143 doçent, 299 yardımcı doçent, 153 ögretim görevlisi, 723 arastirma görevlisi, 77 uzman, 157 okutman, 1 çevirici, 24 yabancı öğretim elemanı olmak üzere toplam 1909 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
Fakülteler
1.Diş Hekimliği Fakültesi
2.Eğitim Fakültesi
3.Fen-Edebiyat Fakültesi
4.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
5.İlahiyat Fakültesi
6.Güzel Sanatlar Fakültesi
7.Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
8.Su Ürünleri Fakültesi
9.Tıp Fakültesi
10.Ziraat Fakültesi
Yüksek Okullar
1.Adana Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Proğramcılığı
İklimlendirme-Soğutma
Moda-Konfeksiyon
Tekstil
2.Adana Sağlık Yüksekokulu
Ebelik
Hemşirelik
3.Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu
4.Ceyhan Meslek Yüksekokulu
Tarım Alet ve Makinaları
İnsaat
Elektrik
Pazarlama
5.Kadirli Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Proğramcılığı
Endüstriyel Elektronik
6.Karaisali Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı
Harita-Kadostro
Maden
Seracılık
7.Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
8.Kozan Meslek Yüksekokulu
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Bilgisayar Programcılığı
9.Osmaniye Meslek Yüksekokulu
İnşaat
Elektrik
Makina
Seramik
Çevre Koruma
İsletmecilik
Muhasebe
10.Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Anestezi
Radyoloji
Tıbbi Laboratuvar
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Diş Teknik Sekreterliği
Rektörümüz: Prof.Dr. Alper Akınoğlu'dur
Bunlar genel bilgi idi şimdi not işine gelelim.
sınıfı geçmek en az 100 üzerinden 70 almlasınız. bu notda 4'lük not sisteminde 2'ye tekabül etmektedir. Okulu bitirmek için diploma notunuzun en az 2,00 olması lazım. Yani okulu bitirmek için tüm derslerden 100 üzerinden 70 almanız gerekiyor ders çalışma işini sıkı tutmak lazım.
Hava Durumu:Yazın acayip sıcaktır şimdi adana'da herkes kısa kollular ile geziniyor haziran veya temmuz aylarında sıcaklık nasıl olur siz düşünün. Sonbahar ve kış birleşmiş gibidir. Dondurucu soğuklar yoktur ama kendinize dikkat etmeniz lazım havaya aldanıp hasta olabilirsiniz. Kayıt yaptırmaya eylül ayında gelirseniz yanınızda kısa kollu getirmeyi ihmal etmeyin burası Ankara ve İstanbul'a benzemez o aylarda.
Üniveristemizden resimler ektedir. Hepinize öss sınavında başarılar dilerim.
Programlar
Çukurova Üniversitesi'nin hemen hemen tüm programlarında eğitim-öğretim dili Türkçe'dir. Sadece Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin Elektrik-Elektronik ve Makina Mühendisliği programlarında öğretim dili İngilizce'dir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ikinci ögretim dışında kalan tüm programlarında öğrenciler zorunlu İngilizce hazırlık öğrenimi görürler. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Matematik, Kimya ve Fizik bölümleri ile Mühendislik-Mimarlik Fakültesi'nin İnşaat, Jeoloji, Endüstri, Mimarlik ve Tekstil bölümlerinde ise Ingilizce hazırlık eğitimi öğrencilerin isteğine bağlı olarak yürütülmektedir. Eğitim Fakültesi'nin Almanca, Fransızca ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinde zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi verilmektedir. İlahiyat Fakültesi'nde 1 yıllık hazırlık eğitimi süresinde Arapça, Kur'an-ı Kerim ve İslam Dini Esasları okutulmaktadır. Çukurova Üniversitesi'nde 55 lisans , 25 önlisans programı yürütülmektedir. Üniversite bünyesinde Devlet Konservatuvarı ile lisans ve lisansüstü öğrencilere İngilizce hazırlık eğitimi veren Yabancı Diller Merkezi (YADİM) yer almaktadır.
İkinci Öğretim
Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi'nin Sınıf Öğretmenliği bölümünde, Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İşletme ve İktisat bölümlerinde, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nin İnsaat, Makina, Jeoloji, Endüstri ve -Maden mühendisliği bölümlerinde, Su Ürünleri Fakültesi'nde, Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Ceyhan Meslek Yüksekokulu'nun ise tüm bölümlerinde ikinci öğretim programı bulunmaktadır.
Akademik Personel
Çukurova Üniversitesi'nin eğitim-öğretim kadrosunda 2004 yılı itibariyle 332 profesör, 143 doçent, 299 yardımcı doçent, 153 ögretim görevlisi, 723 arastirma görevlisi, 77 uzman, 157 okutman, 1 çevirici, 24 yabancı öğretim elemanı olmak üzere toplam 1909 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
Fakülteler
1.Diş Hekimliği Fakültesi
2.Eğitim Fakültesi
3.Fen-Edebiyat Fakültesi
4.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
5.İlahiyat Fakültesi
6.Güzel Sanatlar Fakültesi
7.Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
8.Su Ürünleri Fakültesi
9.Tıp Fakültesi
10.Ziraat Fakültesi
Yüksek Okullar
1.Adana Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Proğramcılığı
İklimlendirme-Soğutma
Moda-Konfeksiyon
Tekstil
2.Adana Sağlık Yüksekokulu
Ebelik
Hemşirelik
3.Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu
4.Ceyhan Meslek Yüksekokulu
Tarım Alet ve Makinaları
İnsaat
Elektrik
Pazarlama
5.Kadirli Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Proğramcılığı
Endüstriyel Elektronik
6.Karaisali Meslek Yüksekokulu
Bilgisayar Programcılığı
Harita-Kadostro
Maden
Seracılık
7.Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
8.Kozan Meslek Yüksekokulu
Büro Yönetimi ve Sekreterlik
Bilgisayar Programcılığı
9.Osmaniye Meslek Yüksekokulu
İnşaat
Elektrik
Makina
Seramik
Çevre Koruma
İsletmecilik
Muhasebe
10.Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Anestezi
Radyoloji
Tıbbi Laboratuvar
Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Diş Teknik Sekreterliği
Rektörümüz: Prof.Dr. Alper Akınoğlu'dur
Bunlar genel bilgi idi şimdi not işine gelelim.
sınıfı geçmek en az 100 üzerinden 70 almlasınız. bu notda 4'lük not sisteminde 2'ye tekabül etmektedir. Okulu bitirmek için diploma notunuzun en az 2,00 olması lazım. Yani okulu bitirmek için tüm derslerden 100 üzerinden 70 almanız gerekiyor ders çalışma işini sıkı tutmak lazım.
Hava Durumu:Yazın acayip sıcaktır şimdi adana'da herkes kısa kollular ile geziniyor haziran veya temmuz aylarında sıcaklık nasıl olur siz düşünün. Sonbahar ve kış birleşmiş gibidir. Dondurucu soğuklar yoktur ama kendinize dikkat etmeniz lazım havaya aldanıp hasta olabilirsiniz. Kayıt yaptırmaya eylül ayında gelirseniz yanınızda kısa kollu getirmeyi ihmal etmeyin burası Ankara ve İstanbul'a benzemez o aylarda.
Üniveristemizden resimler ektedir. Hepinize öss sınavında başarılar dilerim.