PDA

Tüm Versiyonu Göster : adsl sorunu cözebilene helal olsun

eskiya8520
26-01-05, 19:44
benim sorumun 10 gündür adsl sıksık özelliklede akşamları kesintiler yapıyor olması dns numaralarımı degiştirdigim zaman baglantım tekrar geliyor ama bazen yine kopuyor baglantım bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim

varyemez
26-01-05, 19:50
Hangi modemi kullanıyorsun ve işletim sistemin ne?

alpertunga
27-01-05, 01:23
adsl modemin ne hangi işletim sistemini kullanıyorsun?Bunlar eksik.
ama yine de bir kaç tavsiye:
1-bağlantılarını yeniden oluştur.
2-Pc yi virüs ve spy taramasından geçir.
3-tüm bunlar olumlu ise yani spy ve virüs yoksa
4-Modemini resetle.
5-bilgilerini yeniden gir.
6-Sorun bitmiştir.
7-Hala bitmediyse modemini aldığın yere götür test ettir.Arızalı olup olmadığına dair.

aet330
27-01-05, 14:02
eşkıya kardeş sorun senden ya da modeminden deil telekomdan yine bişeyler yapıyorlar.Bağalntını gittiği dönemde adsl ayarlarına bakarsan telekomdan ip alamadığını göreceksin.Bi süre sonra kendi otomatik olarak düzeliyor.Benimde başıma 2 gündür gelen bir durumdu. telfon etmeye çalıştıımda bekleme süreniz 10 dk diyince küfür edip kapıyodum normla olarak.Ama şunu anlamam yardımcı oluyo bu 10 dl. sorun sadece bizde değil çoğu kişi yaşıyorki birden asılıyorlar telefona.Buda telekomdan kaynaklandığının bir göstergesi bence...

Optimus Prime
28-01-05, 23:13
Splitter muhtemelen kullanıyorsundur. Splitterın amacı ADSL bağlantısının telefon hattından ayrılıp telefon görüşmelerinde cızırtı vs gibi olayları engellemektir. Ancak splitterın bağlı olmasına rağmen sorun devam edebilir. eğer "şebeke" "telefon" ve "modem kablolarını bir noktaya baglayıp kavşak oluşturursan splitterın calısmasını bekleme. hatta telefon ahizesini kaldırdıgın anda ADSL bağlantısı kesilir. bunu önlemek icin;

şebekeden yalnızca splittera kablo çek.
splitterdan iki kablo çıkışı var. birini modemine diğerini telefonuna bağla.
şebekeden telefona direk kablo çekme, modeminden telefonuna direk kablo çekme.

problem düzelmediyse senin bulundugun cevredeki diger ADSL kullanıcılarının durumlarını arastır. onlarda da aynı problem varsa telekom kaynaklıdır. degilse senden.

problemin hala düzelmediyse modemini aldığın adamın.. ehömm.. aldığın adama geri ver.

aslında modemin bozuk veya bilgisayarındaki ayarların tam olmaması baglantının sonradan kesilmesine degil hic baglanamamana sebep olması gerekir.

dedigim gibi kablolarını kontrol et.

BuTTeRflY
29-01-05, 01:49
abi sorunu olan çocuktan hiç ses çıkmıyor herhalde çözdü olayı.

genchacker
31-01-05, 21:56
olayı çözmüş olabilir ama hiçte ses cıkmıo ha bende hiç olmuo falla kesin ti üstüne üstlük daha 134 ytl borcu var falla ilk ayınki gelmedi fatura geldimi koyacak besbelli

batuhansabri55
08-02-05, 00:26
Selam ben iddaa ediyorum bizler pc kullanmayı bilmiyoruz o yüzden suçu atacak adam arıyoruz oda kim olmalı türk telekom ama tamam teknik servis yok ama bunu yazarken siz bu işi ne kadar biliyorsunuz hata sizdemi yoksa türk telekomdamı ben türk telekomda çalışıyorum elimdeki tek koz internet

gokhandnzl
10-02-05, 16:46
adsl arıza veya kafanıza takılan soruları sormak için telekomun numarası:

5554291
5554246

efsanem_44
09-01-07, 15:13
ARKADAŞLAR sorunun sizden kaynaklandıgını bilmelisiniz telekom dan kolay kolay arıza çıkmaz
ya modemden ya da swich den kaynaklanıyor dur ıp leri sabitlerseniz bi sorun kalmayacaktır bence aynı sorun bizde de vardı ıp leri elle verdim sorun ortadan kalktı şimdi canavar gibi hiç bi sorun yok çok şükür herkese sorunsuz günler diliyorum.

muraterdogmus
14-01-07, 00:59
Tk-dns Ayar Diye Bir Program Var. Türk Telekomun Kendi Kullandiği Bir Dns Ayar Programi. Istediğin Süreye Ayarliyosun. Ve Sana Sormadan Tabiki Istersen Sorarak Dns Nolarini Değiştiriyor. Senin Sorunun Da Dns Ile Ilgili Olduğuna Göre Bu Program Senin Işini Görür