PDA

Tüm Versiyonu Göster : dvd writer almayı düşünüyorum, tavsiyeye ihtiyacım var!

drhope
30-03-05, 21:56
Selamlar. Dvd writer almayı düşünüyorum. Asus mu Lg mi alsam? hangisini tavsiye edersiniz? yada başka marka var mı tavsiye edebileceğiniz?
Şimdiden teşekkürler...

varyemez
30-03-05, 21:58
Bana kalırsa ikisinide alma suan fiyat/preformansda en iyi olan nec diyebilirim.Ve hiç sormadan bunu alabilirsin.Para konusunda sorun yok diyorsan

1-plextor
2-Sony
3-nec
4-lg
5-asus
6-philipshs diyebilirim.

Ayrıca chipin testlerindede nec fiyat/performansda üstün..

kanunsuz
30-03-05, 23:59
evet bencede plextor ama o kadar para verecek göz yok bende bende gider NEC alırdım
ama NEC in 1 iyi 1 de kötü yönünü söylemem gerke..
iyi yönü dual layer medyalara yazarken çiftkatma diye süre 2 katına çıkmıyor algılamayı direk duallayer diye yaptığından toplamda 8.5gb 'ı 25-28dk arasında yazıyorsunuz
diğerlerinde aynı fiyat aralığında olanlarda 47-58dk arasında yazıyorsunuz...
daha pahalı dvd-rw lerde durum değişiyor onlarda bu özellik zaten var...
kötü yönü..
dvd bitsetter özellşiği yok
oda ne demek diyenlere açıklayayım..
bu dvr-rw olan ve okunamayan dvd-rw ler (genelde yazılır ama çoğunlujkla okuma ve okutma zorluğu yaşarsınız) dvd ye dvd-r diye tanıtarak okumasını sağlayan ekstra bir özellik ama bu belki ilerde firmware güncellemesi ile halledilerbilir..

birde.. zaten NEC kendi yazdığı DVD-r yada DVD-rw lerde hiç sorun yaşatmadan çok stabil yazdığındandır herhalde her medyada okunuyor..
benden bu kadar saygılar..

SaDO
31-03-05, 03:41
ben kendi tecrübelerimden söyleyeyim, bende asus un dvd-rw si var, gayet te memnunum, kardeşime de pioneer almıştım, o da gayet memnun..

benim önerim asus olacak ki onu da pioneer üretio zaten asus için, pioneer la asus birebir aynı, ama asus yine kalitesini konuşturmuş, dms nin 8x lik dvd+r sini 12 x le yazabiliorum, pioneer da 8..

benim tavsiyem asus(hem pioneer dan daha ucuz), nec için baya iyi konuşuolar ama edinmesi zor..

SAXO VTS TEAM
08-04-05, 13:52
Ben Derimki Lg DwD Writer Al.her yerde Destek alırsın.en tanınan marka ayretten okuyucusu cok saglam.

F®eeM@n
11-04-05, 04:53
bencede nec 3620a al.. bende geçen hafta aldım şıkır şıkır okuması falan çok ii cd seçmio.. fiyat uygun.. chip de 1 numara seçildi böle böle böle... ;)

gencdesign
25-04-05, 14:57
bence optik okuyucularda ve yazıcılarda samsung ama lg de alabilirsin saxo vts team in dediği gibi destek meselesi. ama bence samsung al...

karaca
01-05-05, 03:21
Selamlar. Dvd writer almayı düşünüyorum. Asus mu Lg mi alsam? hangisini tavsiye edersiniz? yada başka marka var mı tavsiye edebileceğiniz?
Şimdiden teşekkürler...

lg mi asus mu kısmına cevabım asus.lg bir dönem çok kaliteli ürünler çıkarttı şimdi ise ürünlerinde bir dandiklik söz konusu...çok çabuk problem çıkartıyorlar..
nec konusuna gelince walla bilemiyorum...asus bana daha çok elle tutulur gibi geliyo..
saygılar..

Black_Cobra
03-05-05, 15:03
Saol karaca.Bende almayı dusunuyorum sanırım cd-w bozuldu sizce Dvd writer mı alayım cd-w dewam mı edeyım????

varyemez
03-05-05, 15:37
Kesinlikle nec almanızı öneriyorum.Philiphde iyi fiyat da nec e göre daha cazip fakat bazı dvdleri okuyamıyor şimdiden söylemesi.Fiyat/performansda istediğiniz donanımcıya sorun sizi nec e yönlendirecektir...

karaca
03-05-05, 17:48
Saol karaca.Bende almayı dusunuyorum sanırım cd-w bozuldu sizce Dvd writer mı alayım cd-w dewam mı edeyım????

dvd-rw mi cd-rw mi konusunda bir tavsiyede bulunmak yanlış.çünkü dvd her iki medyayada yazabildiği için biraz önde gibi.ancak dvd-rom fiyatları (denizli piyasası için söylüyorum) 70$ dan başlıyorki söylediğim ürün dual-layer desteği içermiyor.
şayet boyut olarak büyük yada arşiv yapma amaçlı olarak dvd-rw daha mantıklı olabilir.ancak herkeste dvd-rom olmayışı yazdığınız dvd leri sadece kendinizin görmesi gibi bi sonuç doğurabilir.
boş dvd - boş cd kıyaslamasında ise 1 adet boş dvd parasına 4 tane cd alınabiliyor..ki bir dvdyi ziyan etmeden doldurmak maharet istiyor ;)
kişisel fikrim dvd-rom için bir süre daha beklemektir.dvd okuma ihtiyacınız varsa combo alarak hem cd yazma hemde dvd okuma işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.beklediğim ürün ise sony nin geliştirdiği blue laser teknolojisi.şu anda bu teknolojiyi kullanan tek bir cihaz var piyasada o da 200$ gibi bir fiyata...ki fiyatı yüzünden bu aralar flört edemiyoruz :D
marka konusuna gelince LG-rom lar bozulma sırasında başa koşturuyor neredeyse Philips in tahtını elinden alacak :D ancak hala daha fiyat olarak en uygun ürünler (dual-layer destekliler arasında)
asus ise şu anda bayağa kaliteli ürünler çıkartıyor...seçim sizin...
saygılar...

kanunsuz
04-05-05, 14:09
arkadaşlar size fiyat/performans olarak tek tavsiyem ŞUAN için
LG (4163b) olur.. (tekrar) 68+kdv dir ve okumadığı dvd olmadı daha.
ama siz NEC ide tercih edebilirsiniz.. oda iidir.. tavisye edilir..