PDA

Tüm Versiyonu Göster : Audigy ES ile Audigy2 ZS Özellikleri istifade edilmesi

yesghost
30-03-05, 14:57
Bu olayı uygulatırdığım ve sonuç alan arkadaşım var.

Ewt duyanınız olmustur Audigy2 ZS nin suruculerini ve programlarını kucuk bi hack yaparak SBLive ve audigy ses kartlarında kullanmak mumkun. Boylelikle audigy2 nin yeni EAX efektleriyle daha kaliteli ses ve surucunun ozellikleriyle daha az CPU kullanımı elde etmek mumkun oluyor. Kendi audigy es kartıma yaptım ve cok memnun kaldım.

Nasıl mı :

1- Oncelikle audigy2 zs nin installation cd sini bulmak gerekiyor.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. buradan iso halinde indirip acabilirsiniz.

2- Suruculeri hacklemek icin gereken Ctcomp.exe dosyasının son surumunu

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. linkinden indirebilirsiniz.

3- Gereken dosyalar bunlar. Oncelikle yuklu olan ses kartı surucu ve programlarını uninstall ediyoruz. Sonra audigy2 nin iso halindeki installation cd sini Audigy2 ZS CD klasorune(mesela) winrar ile acıyoruz. Sonra ctcomp.exe isimli dosyayı calıstırıp audigy2 ZS CD klasorundeki Audio\Setup klasorunu gostererek dosyaları hackliyoruz. Patch successful demesi lazım.

4- Dosyaları hackledikten sonra yine Audigy2 ZS CD klasorundeki \Ctrun klasorune giderek start.exe dosyasını calıstırıyoruz ve sanki kartımız audigy2 ZS ymis gibi setup acılarak yuklemeyi istedigimiz seyleri seciyoruz. Yukleme bitip bilgisayarı yeniden baslattıktan sonra artık audigy2 ZS mizi kullanabiliriz. [:P]

5- Bu islemleri yaptıktan sonra creative in sitesinden surucu guncellemek istedigimizde Audigy2 ZS yi secip surucuyu indiriyoruz ve surucuyu acarak yine ctcomp.exe dosyasıyla yukarıda anlattıgım gibi hack yapıyoruz. Application guncellemeleri ise normal yani ctcomp kullanmadan yapılıyor.

Turkce anlatmaya calıstım ama konunun orjinaline bakmak isterseniz :

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

kaynak (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)