PDA

Tüm Versiyonu Göster : Türkçemize destek çıkalım yarışması..

dedeefendi
08-06-06, 03:59
ÖNCE KISA BİR HATIRLATMA..!

Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür ederim:). İnternet Aleminde malesef bu çirkin yazılara rastlamak mümkün. Bizler nedense "i" ı, "ü" u, "ö" o vs.. Kullanılabiliyor Bunlar hoş şeyler değil, istemeden yapılanlar hataları sayıyorum arad hepimiz yapmaktayız fakat bariz yapanlara kınıyorum. Birde Türkiye'de olmayıp klavyesi TR olmayan arkadaşlara birşey demiyorum.

Acaba bu hareketlerin bir gösteriş veya özenti olabilirmi?
Sevgili dostlar, anlayabileceğiniz üzere bu yazı bir alıntıdır ve Türkçemizi güzel kullanmayı özendirmek, hatta bununla kalmayıp yanlış kullanımları eleştirmek adına yazılmıştır..

Kime ait olduğu tabiki önemli değil, ancak "Ne var şimdi bu yazıda.", demeden önce, öğrenmiş olduğunuz gramer ve anlam bilgilerinizi hatırlamaya çalışarak, bir daha okuyun lütfen.

Elbette hepimiz, belkide farkında olmayarak çeşitli hatalar yapıyoruz
( Benim yaptığım hataları hoşgörmeniz için bu cümleyi kurmak zorundayım :D ), ama en azından böylesine bir konuda yorum yazarken ve insanları eleştirirken yazdığımız yazıya biraz daha özen göstermemiz gerekmez mi?

Eğer aklınızdan "Ne olacak burada anlatılmak istenen önemli." gibi bir cümle kurmak geçiyorsa, şunu söyleyebiliriz; anlatılmak istenenle anlatım burada sıkı bir ilişki içerisinde.
Hatta bu konuda anlatılmak istenen, anlatımın bizzat kendisi.

Filhakika aramızda edebiyatçı ve dili güzel kullanan arkadaşlarımızın da bulunduğunu düşünerek sözü fazla uzatmayacağım.

Şimdi gelelim mevzunun özüne. Yukarıdaki alıntı mesajı ilk defa okuduğumda fazlaca birşey anlayamadım ve bu uyarının bu şekilde yapılmasından duyduğum elemi de sizinle paylaşmak istedim.

Bu alıntı mesajı orjinali ve anlamını mümkün olduğunca bozmadan en doğru şekilde ifade eden arkadaşımıza 300 başarı puanı ekleyeceğiz..

Evet yanlış duymadınız bu bir yarışmadır, edebiyata ve dilimize ilgisi olan herkesi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum..

Kurallar:
Yarışma katılmak için yukarıdaki mesajı size göre en uygun şekilde ve en güzel Türkçe ile yeniden yazıp bu konunun altına eklemeniz yeterli olacaktır.
Yanlızca bir çeviriniz ile yarışmaya katılabilirsiniz.
Her türlü yazım, noktalama ve imla kuralları değerlendirilecektir.
İki aynı mesajın gönderilmesi durumunda, ilk gönderen arkadaşın mesajı kabul edilecektir ( Mesajların noktalama, yazım ve imla dahil bütün herşeyi ile aynı olması durumunda)
Herkes mesajı gönderdikten sonra anket usülü ile birinci belirlenecektir.
Son katılım tarihi değişiklik olmadıkça 2 Haziran Cuma 2006.ÖDÜLLER

1.ye 300 başarı puanı.
2.ye 200 başarı puanı.
3.ye 100 başarı puanı.
Katılan her üyemize 25 başarı buanı eklenecektir.
Bu yarışmaya oy veren herkese 5 başarı puanı eklenilecektir.(Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)Başarılar...

YARIŞMACILAR

Açmış olduğunuz konu dolayısıyla size teşekkür ediyorum. İnternet kullanımının günlük yaşamımıza girdiği çağımızda, yazışarak anlaşma önemini bir kat daha arttırmıştır. Duygu ve düşüncelerimizi, karşı tarafa sözlü olarak anlatırken bile yaşadığımız güçlükleri yazı ile anlatırken daha fazla yaşıyoruz. Bu güçlüklerin en başında ise Türkçe’nin doğru kullanılmaması geliyor. Kelimelerin eksik yazılmasından (ii, saol vs.) tutunda Türkçe’mize has ünlülerin kullanılmayışı (i yerine ı, ü yerine u, ö yerine o, ğ yerine g, ç yerine c, ş yerine s) ve kelimelerin İngilizce yazımı (tamam yerine ok, hoşçakal yerine bye) en belirgin olan yanlışlardandır. Bu tür yanlışların alışkanlık haline geldiği bu noktada, hem bir görüntü kirliliği, hem de bir anlama sorunu meydana gelmektedir. Bu yanlışlıkları yapan kişileri kınıyorum. İstem dışı yapılan hatalar ile klavyesinde noktalı sessiz harfleri bulundurmayan kişiler ise bu yazının ulaşmak istediği kesimin tamamen dışındadır.

Bu aşamada sorulması gereken soru: Acaba bütün bu yazım hataları gösteriş ve özenti için yapılıyor olabilir mi?

Öncelikle açmış olduğunuz konu için teşekkür ederim. İnternet Aleminde malesef bu çirkin yazılara rastlamak mümkün. Bizler nedense "i" , ''ı'' , "ü" ''u'' , "ö" , ''o'' vs.. çok az kullanıyoruz. Bunları kullanmamak hoş şeyler değil, istemeden yapılanlar hataları saymıyorum arada sırada hepimiz yapmaktayız , fakat bariz yapanlara kınıyorum. Birde Türkiye'de olmayıp klavyesi TR olmayan arkadaşlara birşey demiyorum.

Acaba bu hareketler bir gösteriş veya özenti olabilirmi?

Yada bu hatalar batılılaşmanın izlerimi acaba diye düşünüyorum ve öyle olduğu açıkça ortada.Aslında toplumdaki kişilerin suçu yok dışarıya çıktığımızda (örneğin : Taksime İstanbulda yaşayanlar bilir) bakıyoruz ki tüm dükkan isimleri İngilizce olmuş bireylerde ister istemez bunu özeniyorlar diyecek fazla bir şey yok sanırım.....

Güzel dil Türkçe bize,başka dil gece bize
İstanbul konuşması en saf en ince bize

Türkçeyi bilenlerle,Türkçeyi bildiğini sananların belirgin farklılığı ancak yazım dili denilen,Edebi yazılarda görülmektedir.Her ne kadar yörelerimiz arasında şiveden kaynaklanan konuşma türlerimiz olsa da,bunları bir zenginlik olarak değerlendirebilir,üzerinde tenkit yapmayız.Ancak yazılarda kullandığımız kelimelerimizin,gerek anlam zenginliği ifade etmesine ve gerekse kuracağımız cümlelerimizde tam yerinde kullanmamıza özen gösteririz.Bu özenin gösterilmemesi halinde hem meramın anlatılmasında zorlanmalar,hem de kişilerin düşündüğü gibi anlamasına yol açar ki,yazım hatalarından dolayı en çok biribirimizi tam anlamadığımız için,ne demek istendiğini tekrar tekrar sorma gereği hasıl olur.Halbuki tek kurulacak cümlede açık ve net bir anlamın ifade edlmesi çok önemlidir.Cümleler içinde kullanılacak her türlü yabancı kelimenin,zengin dil haznemizin içinde bulunan bir kelimenin katli anlamına gelmelidir.Dilimizi en güzel kullanabilmeyi nesiller biribirine aktarmalıdırlar.

Öncelikle açmış olduğunuz konu için teşekkür ederim. İnternet Aleminde malesef bu tür çirkin yazılara rastlamamız mümkün. Bizler nedense ''ı'' yerine i, ''ü'' yerine u, ''ö'' yerine o, ''ğ'' yerine g ve ''ş'' yerine s kullanabiliyoruz. Bunlar hoş şeyler değil. İstemeden yapılan yanlışları hatalardan saymıyorum, cünkü arada sırada hepimiz bu hataları yapmaktayız. Fakat bu yanlışları bariz yapanları kınıyorum.

Acaba bu hareketler bir gösteriş veya özenti olabilirmi?

Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür ederim.
İnternet aleminde maalesef bu çirkin yazılara rastlamak mümkün. Bizler nedense "i" yerine "ı", "ü" yerine "u", "ö" yerine "o" gibi yanlış harfler kullanılabiliyoruz. Bunlar hoş şeyler değil, herkesin de hata yapabileceğini anlayabilirim. Fakat; bariz yapanları kınıyorum! Bir de Türkiye'de olmayıp klavyesi TR olmayan arkadaşlara birşey diyemiyorum.

Acaba, bu hareketler bir gösteriş veya özenti olabilir mi?...

Öncelikle, açmış olduğunuz bu hassas konu için teşekkür ederim. Mâlesef internet ortamında, bu tür çirkin yazılarla sıkça karşılaşıyoruz. Bazılarımız, nedense yazılarında Türkçe karakterler yerine, başka dillerde kullanılan karakterler kullanıyorlar. Bu tür yazılar, Türkçe’miz adına hiç yakışık almıyor.
Bu konuda, istemeden yapılan hataları saymıyorum. Bu tür hataları, bazen hepimiz farkında olmadan yapabiliyoruz. Bilerek ve kasıtlı bir şekilde yapanları kınıyorum.Yurt dışında yaşayan klavyesi Türkçe olmayan arkadaşlarımız için yapacak bir şey yok. Neticede, onlarınki zorunluluktan kaynaklanıyor.

Acaba bu hareketler, gösteriş veya özenti olabilirmi?

Türkçe'yi doğru düzgün kullanın, hasta etmeyin beni. Benim soyadım "Sarıyıldız". Olur da "sariyildiz" yazarsınız. Kalbinizi kırarım. "i" ise "i"dir, "ı" ise "ı"dır. Ne var yani. Bir noktayı tepeye fazladan koysanız, eliniz mi kırılır. Zaten sinirliyim. Gelmeyin üstüme.

Bir de şu konuda herkesi uyarmak isterim. Özel isimler büyük harfle başlar. Çoğunlukla bu tip hataları es geçerim ama, işin suyunu çıkaranların sayısı hızla artmaya başladı.

"Allah" yerine "allah" (Tövbe tövbe) :mad2:
"Atatürk" yerine "atatürk"
"Türkiye" yerine "türkiye" yazanlar filan.....

Bakın normal özel isimler olsa neyse. Ama bazı kelimelere; dinsel yada ulusal olarak, ulvi anlamlar yüklenmiştir. Hadi diğerlerini hoşgörelim. Ama en azından bu tip kelimelerde daha dikkatli olalım lütfen. Hasta etmeyin adamı. Zaten cinler tepemde.

Son bir uyarımda devlete olacak. Siz üstünüze alınmayın sevgili PC-Teknik halkı. Ülkemizde satışı yapılan bir çok cep telefonunda, Türkçe karakterler eksik. Oysa menüsüne girip dolaştığımız zaman, Arapça ve Rusça gibi; Latin alfabesi dışındaki dillerin bile, yüklü olduğunu görüyorum. Cinlerim tepeme çıkıyor. Misal, bir mesaj yazıcaz. Güya tatildeymişiz de ailecek, hepimizin canı sıkılmış. Aynen şöyle bi mesaj düşünün.

"Pufff!!! Bu tatilde iyice s.kt. beni. Annemler de s.k.ld.."

Şimdi böyle bir telefonun, ithalatına izin veren; Sanayi ve Ticaret Bakanlığının da; Dış Ticaret Müsteşarlığının da, Türk Standartları Enstitüsü'nün de, İthalatçı firmanın da .......

Neyse. Böyle bi başlık altında, güzel dilimizi kötüye kullanmayayım. Haa, ne diyodum. Adamı hasta etmeyin.

NOT: Yurtdışında yaşayan ve TR klavye kullanamayan gurbetçilerimize, azcık tolerans gösteririm. Azcık ama. abartmayın yani. Adamı hasta etmeyin. ;)
"Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür ederim...
İnternette maalesef bu gibi çirkin yazılara rastlamak mümkün... Nedense 'ı' yerine 'i', 'ü' yerine 'u', 'ö' yerine 'o' kullanılabiliyor. Bunlar hoş şeyler değil... İstemeden yapılan hataları saymıyorum, arada hepimiz yapmaktayız; fakat kasten hata yapanları kınıyorum. Bir de klavyesinde Türkçe karakter bulunmayan arkadaşlara bir şey demiyorum.

Acaba bu hareketler bir gösteriş veya özenti olabilir mi?"

Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür ederim. İnternet aleminde maalesef bu gibi çirkin yazılara rastlamak mümkündür. Bizler nedense "i" yerine "ı", "ü" yerine "u", "ö" yerine "o"...vb. harfleri yanlış bir şekilde kullanmak gibi hatalar yapıyoruz. Bunlar hoş şeyler değildir. İstemeden yapılan hataları saymıyorum, arada sırada hepimiz hata yapmaktayız fakat isteyerek hata yapanları kınıyorum. Bir de Türkiye'de bulunmayıp; bilgisayar klavyesi, Türkçe klavye olmayan arkadaşlara birşey demiyorum.
Merak ediyorum; acaba bu hareketler gösteriş veya özenti sebebiyle olabilir mi?

Teşekkürler açmış olduğun konu için ğş1 .İnternet Ortamında böyle çirkin yazılara çok rastlar olduk .Bizler nedense ,i ,ö ,ü , ğ gibi Türkçe'nin en kendine has kelimelerinin yerine ı, o, u , g kelimerini kullanıyoruz.Bunlar hoş şeyler değil ,istemeden yapılanları saymıyorum tabi ,arada hepimiz yapmaktayız fakat bilerek yapanları ,umursamayanları kınıyorum.Bir de ,Türkiye'de olmayan ve de klavyesi Türkçe olmayan bilgisayar kullanıcılarını saymıyorum.
Merak ediyorum da ,bu yapılanlar bir gösterişin ve özentinin neticesi mi ?
"Türkçem, benim ses bayrağım." Ünlü ozanımız Fazıl Hüsnü Dağlarca böyle demiş. Göndere çekilmek için uzun ve zahmetli uğraşlar verilmiş kıymetli bir değer, ses bayrağımız. Ne yazık ki şimdi bu bayrağı yerinden etmeyi fırsat bilmiş birçok insan var. "Türküm" diyen, ama Türkçe'nin eşsiz güzelliğine gölge düşüren birçokları. Siz ve ben gibi. Unutuyoruz bazen değerlerimizi. Farkında olmadan kaybediyoruz güzellikleri. Türkçemizdir ki, Türklük duygusunun en belirgin sıfatlarından biri. Ağlarken, gülerken, severken, sevilirken, özlerken. İşte Türkçe, bizim biricik benliğimiz.

Bugün internet ortamında o kadar yanlış kullanıyoruz ki Türkçemizi. Dangalak ve asılsız kelimeler üretip kullanmaktan çekinmiyoruz. Belki en güzel duyguların ifadesi olan karakterlerimizi harcıyoruz, bozduruyoruz, parçalıyoruz. Bunu bilerek yapmıyoruz. Birilerine, birşeylere ayak uyduruyoruz. Ama en önemlisi uydurmayı iyi biliyoruz.

Kendimden basit bir örnek vereyim izninizle. Gün boyunca sık sık kullandığımız bir kelime, "güzel" kelimesi. Artık ben ona "güsel" diyorum. Alıştım çünkü. Peki neden ben "güzel" kelimesini, girdiğim sözel sınavlarda dahi "güsel" şeklinde yazabilecek dercede yozlaştım? Cevap nedir biliyor musunuz, değişiyoruz. Kendimizi, dilimizi belki de varlığımızı unutup değişiyoruz. Ses bayrağımdın, ses kaynağım oldun. Artık seninle, senin bile hayal edemeyeceğin şeyler üretiyorum. İşte yaptımız bu. Tam olarak bu...

>>>Birşeyleri değiştirmek yerine kendi düşüncelerimi yazmak mantıklı geldi. Bende Türkçemi yanlış kullanıyorum. Hatta yukardakileri okurken birçoğunu göreceksiniz bu yanlışların. Ama en azından dikket etmeliyim. Bu konuyu okuduktan sonra, artık daha dikkatli olacağıma inanıyorum.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.NOT: Yarışmaya katılan bütün arkadaşlara hassasiyetlerinden ve cesaretlerinden ötürü teşekkür ederiz.

Özet olarak ilk başta yapılan alıntı ve yarışma kuralları çerçevesinde, sizce verilemek istenen mesajı hangi arkadaşımız daha uygun ve güzel bir Türkçe ile yeniden yazmışsa oylarınızı o arkadaşa vermeniz uygun olacaktır.

Tabiki bu değerlendirmeyi bu işin uzmanları yapmalı ancak bu sadece bir yarışmadır, amaç hem eğlenmek hemde dilimize sahip çıktığımızı göstermektir.

dedeefendi
08-06-06, 04:13
Kendiniz dahil birden fazla üyeyeye oy verebilirsiniz ancak ben yine de en beğendiğiniz ve yukarıda izah ettiğimiz kurallara göre oy vermenizi tavsiye ederim.
Bu anket 20.06.06 tarihinde kapanacaktır.

Unutmayın yarışmacılar hariç, oy veren herkes puan kazanacak.

Hayırlı olsun,
Sevgi ve Saygılarımla..

Eylül
08-06-06, 11:11
Ben en beğendim iki yarışacıya oy kullandım. Ancak yarışmaya katılan bütün arkadaşları tebrik ediyorum hepsi çok özenli ve güzeldi.

Deniz.
08-06-06, 18:34
Dede flood yapmış. Banlayın lütfen. :D :D Böyle bir başlıkta flood yazmanın ne alemi varsa artık. kğ5

Teknolog
09-06-06, 08:23
Bende oyumu kullandım. Tabiki kendime:) şaka bir yana yarışmaya katılan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Ayrıca bizlere oy veren arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim. Sevgi ve saygılarımla...

Atilla23
09-06-06, 08:28
Oyumu kullandım, bütün arkadaşlara ve forumumuza hayırlı uğurlu olsun.

Güneşin Kızı
09-06-06, 09:19
:) Bu yarışmanın bir süre ertelenmesini istiyorum neyzen dostum.. Çünkü katılan yazılar içinde de yanlış kullanımlar var.. Bunlar düzeltildikten sonra başlasın yarışma.. Bir de ben yoktum yarışmada kendimi görünce şaşırdım.. Benim oyum bir kişiye idi.. Ama o kişi de yarışmada yok..

dedeefendi
09-06-06, 10:14
:) Bu yarışmanın bir süre ertelenmesini istiyorum neyzen dostum.. Çünkü katılan yazılar içinde de yanlış kullanımlar var.. Bunlar düzeltildikten sonra başlasın yarışma.. Bir de ben yoktum yarışmada kendimi görünce şaşırdım.. Benim oyum bir kişiye idi.. Ama o kişi de yarışmada yok..

Yarışma başlamıştır ve ne yazıkki forumumuzu nazım ve nesir bombardımanına tutan edebiyat bölümü sakinlerimiz fazla alaka göstermemişlerdir.
Lütfen kimse gücenmesin.

Bu tarihten sonra ulaşmak istediğimiz amaç açısından herhangi bir erteleme olmasına lüzum göremiorum, ben yine katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorumpr;, bu gerçekten sadece feveran etmesini bilen güzel ülkemde, bir şeyler yapabilme çabası adına büyük bir cesarettir.

Elbette hatalar var ve çok ancak bu daha evvelde söylemiş olduğum gibi eğlence ve destek için yapılan bir aktivitedir, TDK toplantısı değil, hem zaten en az hata olanı seçmeye çalışışıyoruz. Senin katılman da iyi oldu, ben düzenlemeseydim bende katılacaktım ancak dediğim gibi amaç sadece ufakda olsa dilimize sahip çıktığımızı göstermektir.

Bu tarzda yarışmalarımız ve eğlencelerimiz devam edecek, bu olay, iyiye gidiş açısından ufak bir adım olur umarım..

Oy kullanmaya devam arkadaşlar;)

Deniz.
09-06-06, 10:18
Dede ne yaptın sen. Daha 1 oyum var. Onu da kendim attım. Vallaha ciddi ciddi yarışma yapacağını bilsem daha düzgün bişi yazardım. Ya beni çıkar, yada böyle oy olup yağ bana. :D :D Çise çise, sağnak sağnak. Hadi arkadaşlar, üzmeyin beni. :D

dedeefendi
09-06-06, 10:23
Dede ne yaptın sen. Daha 1 oyum var. Onu da kendim attım. Vallaha ciddi ciddi yarışma yapacağını bilsem daha düzgün bişi yazardım. Ya beni çıkar, yada böyle oy olup yağ bana. :D :D Çise çise, sağnak sağnak. Hadi arkadaşlar, üzmeyin beni. :D

Gofret alırsan neden olmasın :D Birde bildiğin gibi flood halinde olacak tabi.

karagozlum
09-06-06, 12:28
Öncelikle açmış olduğun konu için teşekkür ederim. İnternet Aleminde malesef bu çirkin yazılara rastlamak mümkün. Bizler nedense "i" ı, "ü" u, "ö" o vs.. Kullanılabiliyor Bunlar hoş şeyler değil, istemeden yapılanlar hataları sayıyorum arad hepimiz yapmaktayız fakat bariz yapanlara kınıyorum. Birde Türkiye'de olmayıp klavyesi TR olmayan arkadaşlara birşey demiyorum.

Acaba bu hareketlerin bir gösteriş veya özenti olabilirmi?

Sadece bu yazi degismeyecekmiydi? Bazi arkadaslar baya bi degistirmis yaziyi :). Bende oyumu 3 kisiye kullandim. Zaten bunuda bir yarisma olarak gormuyorum. Maksat eglenmek ve Turkcemizin korunmasidir. Ama ablaminda dedigi gibi yine yanlislar var bazi arkadaslarin yazisinda :rolleyes:

Herkese basarilar, oy kullanan herkese tesekkurler ;)

Eylül
09-06-06, 12:36
Yarışma başlamıştır ve ne yazıkki forumumuzu nazım ve nesir bombardımanına tutan edebiyat bölümü sakinlerimiz fazla alaka göstermemişlerdir.
Lütfen kimse gücenmesin.

Sevgili dedeefendi kimse gücenmesin demişsin ama bence alınmalıyız bu duruma. Ben daha büyük tepkiler ve yorumlar bekliyordum bu yarışma hakkında amağj5 ... Umarım bundan sonra ki yarışma yada bu konuyla ilgili açılan konular daha fazla yankı uyandırır.ğj5

dedeefendi
10-06-06, 00:25
Sevgili dedeefendi kimse gücenmesin demişsin ama bence alınmalıyız bu duruma. Ben daha büyük tepkiler ve yorumlar bekliyordum bu yarışma hakkında amağj5 ... Umarım bundan sonra ki yarışma yada bu konuyla ilgili açılan konular daha fazla yankı uyandırır.ğj5

Peki o halde aklımda kaldığı kadarıyla bir hikaye anlatayım :D

Zamanın birinde bir krala bir gezgin AYda hayat olup olmadığını sormuş.
Kral cevapsız bırakmayı kendine yediremeyerek vezirlerini çağırmış ve soruyu onlara sormuş, çaresiz kalan vezirer kelleyi kurtarmak için başvezire bakmışlar.
Durumu anlayan başvezir hem kendini hem diğerlerini kurtarmak için kralım demiş, bütün tebaanızı sarayın meydanında toplayalımü 3 deyince herkes birden Aya doğru bağırsın, elbette orada birileri varsa cevap vereceklerdir.

Hernekadar bu fikir kralın aklına yatmasada başka bir fikir olmadığı için kabul etmiş.
Bütün tebaa meydanda toplanmışlar ve bağırmak için kralın işaretini beklemeye koyulmuşlar.
Tam bu sırada kalabalığın içinden birisi "Ya kralımızın bunca tebaası varken ben bağırıp sesimi yormasam ne olur sanki, kimse farketmez bu kalabalıkta." diye içinden geçirmiş.

Derken kral işareti vermiş;
Veee ortalıkta çıt sesi bile duyulmamış..;)

Fani
11-06-06, 04:00
Güzel türkçemizi, kültürümüzü, tüm güzel değerlerimizi koruyalım,
türkçemizi bozmayalım bozdurtmayalım, ben şahsen konuşurken
hiç bir yabancı kelime telafuz etmemeye bakıyorum, sadece saf ve
temiz anadilimizi konuşmaktır yiğitlik, onu ihya etmek onun değerini
herşeyin üstünde tutmaktır. Türkçemize sahip çıkana ne mutlu.

agop
13-06-06, 08:27
oylar gelsin arkadaş larrr

semih183
13-06-06, 21:51
güzel bir yarışma katılanlara başarılar dilerim

dedeefendi
18-06-06, 03:15
Oy verip Türkçemize sahip çıkmaya ve puan kazanmaya devam arkadaşlar.

Güneşin Kızı
18-06-06, 03:17
Ben neden ilgilenmiyorum bu yarışmayla anlamadım..:rolleyes: Bundan sonra elimin altında...;)

karagozlum
18-06-06, 03:20
Ben bile ilgileniyorum ablacim ya.. Turkcemize destek cikalim tabiki (ben harflerle ilgili pek destekte bulunamiyorum ya neyse :rolleyes: )

Güneşin Kızı
18-06-06, 03:21
Tatlım ben seni çok başarılı buluyorum ve takdir ediyorum..;)

karagozlum
18-06-06, 03:22
Cok tesekkurler ablam.. Iste elimden geldigi kadar biseyler yapmaya calisiyorum.. Bende sizleri cok takdir ediyorum ;)

Güneşin Kızı
19-06-06, 02:20
Türkçemize sahip çıkıyor muyuz??? Biraz daha çok düşünelim..;) Ve oy vermeye devam edelim..;)

Güneşin Kızı
19-06-06, 11:26
Türkçemize sahip çıkıyoruz bu arada da biraz eğleniyoruz..Oy vermeye devam..;)

karagozlum
19-06-06, 18:52
Bu oylama nezamana kadardi dedem? Oy vermeyen dostlar, Turkcemizin korunmasi icin oylama halen devam etmekte ;)

Güneşin Kızı
19-06-06, 19:13
Bu oylama nezamana kadardi dedem? Oy vermeyen dostlar, Turkcemizin korunmasi icin oylama halen devam etmekte ;)
Tatlım yarışma 28 Haziran saat 03:10 itibariyle bitecektir..;)

neverworld
19-06-06, 19:30
ben güneşin kızına oy verdim.Beğendim gerçekten:rolleyes:

Güneşin Kızı
19-06-06, 19:31
ben güneşin kızına oy verdim.Beğendim gerçekten:rolleyes:
Teşekkür ederim.. Beğenmene sevindim..;)

neverworld
19-06-06, 19:38
Teşekkür ederim.. Beğenmene sevindim..;)
Ben teşekkür ederim;) herkes hakkettiğini alıyor

Deniz.
19-06-06, 23:26
Çok geriye düştüm arkadaşlar. Her an çirkefleşebilirim. :D :D

Güneşin Kızı
19-06-06, 23:36
Çok geriye düştüm arkadaşlar. Her an çirkefleşebilirim. :D :D
Sakin ol ben daha oy kullanmadım.. Son dakikada kullanacağım kendim dışında.. Sonucu ben belirleyebilirim..;)

karagozlum
20-06-06, 00:13
Maksat Turkcemize sahip cikabilmemiz zaten.. Kazanmak kaybetmek onemli degil. Muhim olan Turkcemize destek ;) Keske daha fazla katilan arkadaslar olsaydi...

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:16
Bilemiyorum neden dikkat çekmiyor??

karagozlum
20-06-06, 00:19
Bilemiyorum neden dikkat çekmiyor??
Iste bende anlamiyorum :rolleyes: . Halbuki siir ekleyen arkadaslar baya cok yani edebiyat ile ilgilenen ama cok az kisi katildi.. Cok uzuldum gercekten ama kimseyide zorlayamayiz tabi.. Acaba cokmu az duyuru yapildi diye dusunuyorum :rolleyes:

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:21
Iste bende anlamiyorum :rolleyes: . Halbuki siir ekleyen arkadaslar baya cok yani edebiyat ile ilgilenen ama cok az kisi katildi.. Cok uzuldum gercekten ama kimseyide zorlayamayiz tabi.. Acaba cokmu az duyuru yapildi diye dusunuyorum :rolleyes:
Tatlım özel mesaj mı göndersek acaba herkese??

dedeefendi
20-06-06, 00:24
İlginize teşekkür ederim dostlarım;)
Benim imzamda zaten link mevcut arkadaşlar, herkes görüyor merak etmeyin fazla da zorlamaya gerek yok, zaten yarışma başladı..

Umulurki bundan sonra dilimize biraz daha özen gösterebiliriz.

karagozlum
20-06-06, 00:25
Tatlım özel mesaj mı göndersek acaba herkese??
Fena fikir degil aslinda. Ama kac haftadir devam ediyor bu.. Katilmak isteyen olsaydi coktan katilirdi bence.. Kultur Sanat bolumune okadar giren varki, mutlaka gormuslerdir bence. Ama yinede deneyebiliriz..

karagozlum
20-06-06, 00:27
İlginize teşekkür ederim dostlarım;)
Benim imzamda zaten link mevcut arkadaşlar, herkes görüyor merak etmeyin fazla da zorlamaya gerek yok, zaten yarışma başladı..

Umulurki bundan sonra dilimize biraz daha özen gösterebiliriz.
Sen oyle diyorsan oyledir dedem ;)
Bir daha duzenlersek boyle birsey, daha fazla kisinin katilmasi icin gerekenleri yapariz ;).. Insallah Turkcemiz daha iyi kullanilir bundan sonra..

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:29
Valla şu an için birinciyim.. Bozmayın böyle gitsin..:D :p

karagozlum
20-06-06, 00:32
Valla şu an için birinciyim.. Bozmayın böyle gitsin..:D :p
Olsun ablacim sen zaten gonlumuzunde birincisisin ;)
Ben destek icin katildim yoksa ben kim, Turkce yarismasinda birinci olmak kim :rolleyes:
Bak aklima maclardaki slogan geldi: Iyiler mutlaka kazanir :p

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:36
Ben destek icin katildim yoksa ben kim, Turkce yarismasinda birinci olmak kim :rolleyes:

Şaka yapıyorum tatlım.. Ben yarışmada yoktum ama senin deden eklemiş beni..:p :hihihi

dedeefendi
20-06-06, 00:36

Bu ne muhabbet böyle, kıskandım doğrusu,Tuğba sen de Yurt dışında yaşayan biri olarak çok güzel konuşuyorsun umarım daha da geliştirirsin, zaten sizin bölümlerinizde diksiyon ve hitabet de çok önemli, neyse fazla övmeyeyim yüzüne karşı :D

karagozlum
20-06-06, 00:43
Şaka yapıyorum tatlım.. Ben yarışmada yoktum ama senin deden eklemiş beni..:p :hihihi
Ablacim Kultur Sanat moderatorumuz (ve cok emegi gecen) sensiz olurmuydu bu yarisma? Zaten benim dedem ekler boyle aklina geldikce :D

Bu ne muhabbet böyle, kıskandım doğrusu,Tuğba sen de Yurt dışında yaşayan biri olarak çok güzel konuşuyorsun umarım daha da geliştirirsin, zaten sizin bölümlerinizde diksiyon ve hitabet de çok önemli, neyse fazla övmeyeyim yüzüne karşı :D

Dedem kiskanma yahu, sen geldinde biz seninle muhabbet etmedikmi :p
Ya beni simartiyosunuz :p Saka bi yanada tesekkurler arkadaslar ;)

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:45
Tatlım bu arada sınavların nasıl geçti??

karagozlum
20-06-06, 00:50
Tesekkurler ablacim, ikiside iyi gecti.. Ilki zaten baya bi kolaydi hic bekledigimiz gibi degildi o super gecti. Ikincisi, zaten ondan korkuyordum: isletme, oda fena gecmedi.. Daha zor beklemistim her ikisinide. Umudum var ama insallah sonucuda iyidir..

Güneşin Kızı
20-06-06, 00:52
Tesekkurler ablacim, ikiside iyi gecti.. Ilki zaten baya bi kolaydi hic bekledigimiz gibi degildi o super gecti. Ikincisi, zaten ondan korkuyordum: isletme, oda fena gecmedi.. Daha zor beklemistim her ikisinide. Umudum var ama insallah sonucuda iyidir..
İnşallah tatlım ben eminim zaten..;)

Güneşin Kızı
21-06-06, 13:48
Oylamaya devam.. Az bir süre sonra yarışma bitecektir..Hadi bakalım..;)

sümer
22-06-06, 16:15
Arkadaşlar ben bu forumda çok yeniyim, bu yüzdende böyle bir yarışmayı yeni farkettim. Katılmayı isterdim, katılamadığım için üzgünüm ama böylesi bir konuda yarışma başlatılması gerçekten sevindirici. Dede arkadaşımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Yarışmacı arkadaşlardanda "Güneşin Kızı" kardeşimizin metnini en doğru olarak görüyor oyumu kendisine veriyorum.

Güneşin Kızı
22-06-06, 23:47
Arkadaşlar ben bu forumda çok yeniyim, bu yüzdende böyle bir yarışmayı yeni farkettim. Katılmayı isterdim, katılamadığım için üzgünüm ama böylesi bir konuda yarışma başlatılması gerçekten sevindirici. Dede arkadaşımıza öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Yarışmacı arkadaşlardanda "Güneşin Kızı" kardeşimizin metnini en doğru olarak görüyor oyumu kendisine veriyorum.

Teşekkürler..

Arkadaşlar oylamaya devam edelim.. 6 gün sonra yarışma bitecektir.. Sonra ben oy vermemiştim demeyiniz..;)

Güneşin Kızı
23-06-06, 19:37
Türk demek Türkçe demektir.. Ne mutlu Türküm diyene!!!,

Oylamaya devam..;)

Güneşin Kızı
24-06-06, 14:03
Arkadaşlar neden ilgilenmiyorsunuz bu yarışmayla hala anlamış değilim..:rolleyes:

karagozlum
24-06-06, 17:34
Arkadaşlar neden ilgilenmiyorsunuz bu yarışmayla hala anlamış değilim..:rolleyes:

Aynen bende anlamiyorum yani :rolleyes:
Bizim gibi onemsemiyorlar herhalde Turkcemizi.!

Teknolog
25-06-06, 11:07
Aynen bende anlamiyorum yani :rolleyes:
Bizim gibi onemsemiyorlar herhalde Turkcemizi.!

haklısın kardeş malesef katılım çok az. En azından bizler vicdanen rahatız çünkü elimizden geldiği kadarıyla dilimize sahip çıkıyoruz.

Güneşin Kızı
27-06-06, 10:25
Bu gece saat 03:10'da yarışma bitiyor haberiniz olsun..

şeker
27-06-06, 11:28
çok üzüldüm ben bu yarışmaya katılmak istiyordum hatta metni bile hazırlamıştım ama araya finaller girince kaldı, son katılım tarihi gözümden kaçmış. Neyse artık başka yarışma olursa ona katılırım :)
gerçi düne kadar baya da aradım burayı hep başka yerlere takılıp kaldım bari oy kullanayım,kullanmışta olabilirim tam hatırlamıyorum kğ4

katılan,yazan herkeze teşekkürler benim oyum

Güneşin Kızı'na

Baktım da daha önce oy kullanmışım:)

Güneşin Kızı
27-06-06, 11:46
Teşekkürler Mira ama ben birinci olursam kendimi hükmen mağlup ilan edeceğim..;)

şeker
27-06-06, 11:57
kendine haksızlık etme bence Güneşin Kızı ;)

sümer
27-06-06, 12:42
Teşekkürler Mira ama ben birinci olursam kendimi hükmen mağlup ilan edeceğim..;)
metnin çok güzel kardeş tevazu gösterip kendine haksızlık etme. benim favorım sensin.......:)

dedeefendi
27-06-06, 14:01
Arkadaşlar oy vermek için son gün..;)

Güneşin Kızı
28-06-06, 04:31
Bitti mi yarışma şimdi..;)

karagozlum
28-06-06, 04:38
Evet Güneşin Kızı hükmüyle Teknolog birinci olmuştur.. tebrikler..;)
Ablam neden cekildin yarismadan?? Birinciyi (Ablam yada Teknolog) tebrik ediyorum, yarismaya katildiginiz icin ve oylamaya katilan herkese sonsuz tesekkurler ;)

Güneşin Kızı
28-06-06, 04:41
Evet yarışmaya ve oylamaya katılan herkese teşekkür ederiz..;) Ödüllerinizi en kısa zamanda alacaksınız..;)

şeker
28-06-06, 10:19
Evet yarışmaya ve oylamaya katılan herkese teşekkür ederiz..;) Ödüllerinizi en kısa zamanda alacaksınız..;)

biz teşekkür ederiz çekilmeseydin iyiydi ama sen bilirsin artık ;)

tebrikler teknolog:)

Gölgecil
01-07-06, 01:10
Birinci olan arkadaşlara sonsuz tebriklerimi iletiyorum =) Keşke bütün yarışmalar bu konu gibi olsa da hep katılsak ;)

Feridun Bey
01-07-06, 01:19
Katılan bütün arkadaşlara kendi namıma teşekkürler , ayrıca Teknolog tebrikler.

dedeefendi
01-07-06, 03:42
Arkadaşlar kusura bakmayın tatilde olduğum için biraz gecikti dereceye giren arkadaşları ve katılan herkesi tebrik ediyorum gerçekte bu bir anlayış meselesidir ve umarım bu dayanışmamız artarak devam eder.

Açıklanan ödüller en kısa zamanda sahiplerine verilecektir..
Saygılarımla..
dedeefendi

blade#
01-07-06, 03:47
emeği geçen herkese teşekkürler..
pek ii bir yerde biteremesekte katılmakta güzeldi.:)

dedeefendi
01-07-06, 04:11
emeği geçen herkese teşekkürler..
pek ii bir yerde biteremesekte katılmakta güzeldi.:)
Bilakis yazını ben beğendim dostum ancak bu bir yarışma, önemli olan katılmaktı bence bazı az oy alan arkadaşlarında yazıları çok güzel ama hepimizin de dediği üzere bu sadece bir yarışma ve güzel ve naif dilimize sahip çıkma gayreti..
Bence çok güzel oldu..

Umarım en kısa zamanda bu konu çerçevesinde yeni bir yarışma daha yaparız..

Gelebilecek fikirlere açığız;)

sümer
01-07-06, 09:41
güzel bir yarışmaydı. burada yarışmanın sonucundan çok yarışmacı ve oylamaya katılan arkadaşlarımızın çokluğu, dil konusuna verilen değer önemliydi. buradan baktığımızda amaç yerini bulmuştur. fikrin sahibine ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.....

Teknolog
01-07-06, 11:22
Güzel dilimize sahip çıkmak adına yapılan yarışmaya, katılan ve oy veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Yarışmayı düzenleyerek bu konudaki hassasiyetini belirten Dedeefendi'ye de teşekkür ederim. Ayrıca Yarışmada birinci olan Güneşin Kızı arkadaşımı yürekten kutluyorum. Benim gözümde bu yarışmaya katılan ve oy veren herkes birincidir...

Lütfen, dilimize sahip çıkalım!

dedeefendi
02-07-06, 06:01
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

YARIŞMAYI KAZANANLAR

1.) Güneşin Kızı (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.) 300 Başarı Puanı

2.) Teknolog (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.) 200 Başarı Puanı

3.) karagozlum (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.) 100 Başarı Puanı

YARIŞMAYA KATILAN HERKESE 25 BAŞARI PUANI

blade# (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
conquero (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Deniz. (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
fatih2000 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
Hayaletdansı (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
NIGHTMARE (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
the_lake (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
yunusakura (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

OYLAMAYA KATILAN VE DESTEK VEREN HERKESE 5 BAŞARI PUANI

a.duvan (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
Atilla23 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
bahar (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
bigbek (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
Bugramus (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
cicekkiz19 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
destursuz (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
electromechanic (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
Eylül (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
gokhandnzl (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
hesci (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
kaçkın (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
kanlıdağ (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
Kasap06 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
kızılyıldız82 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
kizilirmak10 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
koraybattal (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
mekanik (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
mira (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
Mp3DeLiSi (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
neverworld (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
okkabaz (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
ozgecan (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
ProfessoR_X (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
s.pusu (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
semih183 (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
sercan (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.),
sümer, (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
turkuaz789, (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
YouZER, (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

Fani, (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)
agop (Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.)

Türkçemize destek olalım adlı yarışmamıza katılan ve destek olan herkese teşekkür eder yeni organizasyon ve yarışmalarımızda buluşmak temenni ederiz...

PcTeknik Yarışma Organizasyonu.

kaçkın
02-07-06, 11:21
Ben favorim hayaletdansıydı ilk üçe bile girememiş, dede bu maçta hakemler taraf tutuyor maçın tekrarını talep ediyorum:D

Gerçekten kendi değerlerimize sahip çıkmamız ve birşeylerin farkına
varmamız çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.

dedeefendi
02-07-06, 23:53
Benimde beğendiğim arakadaşlar vardı ancak prensip gereği oy vermedim ama yine de herkesi tebrik ederim, güzel iş çıkardılar puanlarınız hayırlı olsun ;)

dedeefendi
03-07-06, 01:20
Güzel yorumlarla yarışmayı ve dereceye girenleri kutlamaya, güzel dilimiz, kültürümüz, medeniyetimiz, herşeyimiz olan TÜRKÇEMİZE sahip çıkmaya devam edelim arkadaşlar..!

karaca
07-07-06, 01:06
katılmaya cesaret edenleri cesaretlerinden, kazananları ise türkçeyi güzel kullanmalarından dolayı kutluyorum.

conquero
10-07-06, 16:01
Bu yarışmada tabii ki önemli olan katılmak ve destek vermekti. Ben böyle düşündüğüm için katıldım ve kendimce destek vermeye çalıştım. Yalnız yarışmada imla kurallarına önem verilmediğini gördüm. Bu başta yarışmayı hazırlayan dostumun hatasıydı bence...
Yine de güzel bir düşünce ve duyarlılığı dile getirmek adına önemli bir adım idi. Bundan sonra açılacak yarışmalara örnek teşkil etti...
Devamını bekleriz...;)

dedeefendi
10-07-06, 16:06
Bu yarışmada tabii ki önemli olan katılmak ve destek vermekti. Ben böyle düşündüğüm için katıldım ve kendimce destek vermeye çalıştım. Yalnız yarışmada imla kurallarına önem verilmediğini gördüm. Bu başta yarışmayı hazırlayan dostumun hatasıydı bence...
Yine de güzel bir düşünce ve duyarlılığı dile getirmek adına önemli bir adım idi. Bundan sonra açılacak yarışmalara örnek teşkil etti...
Devamını bekleriz...;)

Yarışmalar konusunda profesyonel olduğumuzu söyleyemeyiz dostum, ancak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz yine de herkes bu konuda birşeyler yapabilir..
Bence gayet güzel bir organizasyon oldu ki bu bile epey uğraştırdı..
Neyse bu konu artık miadını doldurmuştur zaten, darısı gelecek yarışmalara..;)

kaçkın
01-09-06, 12:12
Dedeefendi isim değişiklikleri ne zaman yapılacak.
Yani belli bir tarih varmıdır, merak ettimde???