PDA

Tüm Versiyonu Göster : Oyun oynamak için ağ kurulumu

ŞAHİNBEY
28-03-05, 03:06
Arkadaşlar benim makinede ethernet olayı yok ama arkadaşın makinede var. Biz ağdan oyun oynamak istiyoruz ama bu işin kaç patlayacağı ve nasıl olacağı konusunda net bilgim yok. Forumdaki ağ ile ilgili dökümanları da okudum.

Ethernet kartı fiyatlarına internette baktım 30 dolardan aşağı yok. Ben 20 gün sonra askere gidiyorum acele ama sorunsuz bi çözümünüz var mı. Bize bir maliyet getirmeden 2 b.sayarı ağda oluşturabilirsek çok sevinirim. saygılar

RoMeO
28-03-05, 03:23
2 tane ethernet kartı ve cross kabloyla bu işi halledebilirsin ..
Ethenernet kartları dediğin kadar pahalı değil..
SureCom ethernet kartı işini görür cafelerdede kullanıyor.. gayet iyi
4.8$+KDV=5 $civarında
7-8 milyon civarında birşey 2 tane aldığını düşün 16 milyon + kablo(aldığın yere de yaptırabilirsin) =20 milyon tutar en fazla..

Buarada hayırlı teskereler dilerim.. ;)

ŞAHİNBEY
28-03-05, 04:15
2 tane ethernet kartı ve cross kabloyla bu işi halledebilirsin ..
Ethenernet kartları dediğin kadar pahalı değil..
SureCom ethernet kartı işini görür cafelerdede kullanıyor.. gayet iyi
4.8$+KDV=5 $civarında
7-8 milyon civarında birşey 2 tane aldığını düşün 16 milyon + kablo(aldığın yere de yaptırabilirsin) =20 milyon tutar en fazla..

Buarada hayırlı teskereler dilerim.. ;)

Dostum o zaman niye internette 30 dolar + kdv olarak gözüküyo anlamıyorum. Ben denizlide oturuyorum b.sayarcıların çoğu ethernet kartı yok dedi.

bi de bizim arkadaşın b.sayarında anakartında ethernet bağdaştırıcısı var. Onun anakartı çok yeni zaten. ethernet bana lazım sadece. bunun kablosu kaç liradır ve her yerde bulunur mu?

yesghost
28-03-05, 06:38
2 pc arasında mesafe nedir? 25 metreyse sorun olmaz. bu mesafeden sonra sorundur hub gerekir

ŞAHİNBEY
28-03-05, 06:58
2 pc arasında mesafe nedir? 25 metreyse sorun olmaz. bu mesafeden sonra sorundur hub gerekir

Dostum aynı odada olacaz. Bikaç metre bile çok nerdeyse. Durum bu :o

yesghost
28-03-05, 07:58
10 yada 15 masrafın olur cros kabloyu pc den pc ye yaptır

RoMeO
28-03-05, 12:22
Dostum o zaman niye internette 30 dolar + kdv olarak gözüküyo anlamıyorum. Ben denizlide oturuyorum b.sayarcıların çoğu ethernet kartı yok dedi.

bi de bizim arkadaşın b.sayarında anakartında ethernet bağdaştırıcısı var. Onun anakartı çok yeni zaten. ethernet bana lazım sadece. bunun kablosu kaç liradır ve her yerde bulunur mu?

Bana link verirsen daha iyi görebilirim aldığın ethernet kartı 100mb' lik ve markalı bir ethernet kartıdır. C net vb. gibi çok iyi ethernet kartları var 100 mb destekli harika ve hızlı ethernet kartları bunlar ana makineler içindir. Sizin için bu tür ethernet kartlarına gerek yok..

Ethenernet fiyatları için kartı için
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

buraya bakabilirsin..

Sana bir ethernet kartı + Kablo lazım .. Kablo yu sen alabilirsin fiyatı pahalı değil zaten ..metresi 50 - 100 bin lira arasındaydı birşey olması lazım..
Bir tek cross kablo yapmak için ugrasırsın.. Onada hiç ugrasma direk aldıgın yere yaptır derim.onada işçilik olarak 1 milyon alırlar..

serhat29
29-03-05, 12:21
sanırım tam yerine geldim.arkadaşlar ben bir haftadır sizin bahsettiğiniz bağlantıyı yapmaya uğraşıyorum bir türlü olmuyor.ben ethernet kartlarını taktım cross kabloyuda taktım mesafe 3 metre ama bir türlü diğer makinaya internet veremedim.bağlantı adsl iki makinadada xp home servis pack 2 yüklü.lütfen bana bu işi açık bir şekilde anlatırmısınız.bu konulardan fazla anlamıyorum açıktan kastım o.(yani bana elinle ip ver diyorlar gerçi ben onuda yaptım oda olmadı)ethernet kartlarını takınca iki makinadada bağlantı göstergesi çıktı hatta uğraslarım sonunda bağlandı diyor fakat giden değer artıyor gelen değer hep sıfır.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

RoMeO
29-03-05, 18:07
1)2 makine birbirini görüyorsa ..ana makine(modemin bağlı olduğu makine) den internet paylaşımını aç paylaş diye bir seçenek var onu tıklayıp paylaş eğer xp kullanıyorsan Xp güvenlik duvarınıda kaldır.
2)Eğer yine bağlanmıyorsa ana makinene ip numarası gir..
10.0.0.x veya 192.168.1.x gibilerinden artık senin modemin hangi türü kullanıyorsa o şekilde yap ..
Daha sonra diğer makineye de ip adresi ver ve dns olarak bu ana makinenin ip numarasını gir..

(Bu arada modeminin markasını yazarmısın + modem ethernet kartı üzerinden mi bağlı yoksa usb üzerinden mi..?)

Romeo nun anlattığı gibi bağlantıyı gerçekleştirebilirisniz sanırım senin adsl in usb den bağlanıyor cros kabloyu takıp xp se işletim sistemin sana kolay bi yol ew weya küçük işyeri bağlantısndan internetini paylaştır 98 se ise ekle kaldırdan paylaşımı yükle pcler birbirini görüyorsa sorun yoktur zaten bu arada romeo adslle içli dışlı ola iyiden iyiye sende servis gibi oldun yakında gel donanıma mod ol derim beklerim :);)

Teşekkür ederim dostum ..
seninle çalışmak ayrı bir zevk ama sizin yokluğunuzda öyle arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum ..
umarım yanlışım yoktur varsa düzeltin lütfen ..;)
Eksikleri de görüyorum ki tamamlamışsın zaten ..
Eline sağlık..

serhat29
30-03-05, 04:47
modemin markası speedcom. şimdi 1.soru anamakinada iki ağ bağlantısı gözüküyor biri usb den gelen(conexant usb network adaptör) ikincisi ethernettinki(surecom ep-320xr- 100/10/m p)ben bunların hangisinde internet paylaşımını açayım.soru 2 usb ağbağlantısı otomatik ip kullan seçili bunamı ip vereyim diğerinemi

genchacker
30-03-05, 10:34
egerki windows senin xp ise xp onu oto olarak ayarlıo saten ayarlamaz ise paylaşılan internet baglantısı conexant usb network karsının alması için paylastıracak baglantı ise surecom olmalı
ikinci sorun ise
senin adsl modemin dhcp serverden mi ip alıo acaba eger dhcp den alıosa ip vermene gerek yoq
ama almıo ise senin kendi ipni artık senin ki 10.x.x.x diemi baslıo yoqsa 192.x.x.x hangisi ise ornek senin ki
oto ise onu kaldır elle yapılandır de 10.0.0.3 yap mesala karsı tarafıda 10.0.0.4 yap
al ağ gecidi ise 10.0.0.2 olmalı
eger 192.168.1.2 die alıosa senin pc in otomatik ip yi sen sen elle aldır makinana ip yi bu ipyi 192.168.1.2 yaz ve karsı tarafa da 192.168.1.3 die yaz alt ag gecidi 192.168.1.1 olmalı eger bu sekilde ise İnsallah Yardımcı Olmusumdur
Saygılar...

serhat29
07-04-05, 21:07
sorun çözüldü yeni gelen bilgisayara format attım otomatik olarak kuruldu ağbağlantısı.yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler