PDA

Tüm Versiyonu Göster : Yalan

Darkfighter
22-03-05, 01:45
hayatımız yalan olmuş artık nefes alır gibi yalan söylüyoruz :mad: en acısıda ne biliyomusunuz yüzünüze baka baka hiç utanmadan yalan söylüyolar, sizi enayi yerine koyuyolar oysaki kendilerini kandırıyolar farkında değiller. yakalandıklarında da işi pişkinliğe vuracak kadar alçalabiliyolar. zannediyolarki yalanla bir yere varabilicekler, zannediyolarki yakalanmıycaklar, zannediyolarki herkesi aptal yerine koyabilirim. farketmiyolarki kendilerini ne kadar aptal durumuna düşürdüklerini bundan vaz geçsinler.
sizde yalan söylermisiniz?
insanları aptal yerine koyarmısınız?
en son ne zaman yalan söylediniz?
yalan söylediğinizde pişman oluyomusunuz? yoksa yakalanana kadar mutlu mutlu yaşıyomusunuz
kimlere yalan söylersiniz kimlere söylemekten kaçınırsınız?
vs.

blade#
22-03-05, 02:17
herkesin yalan söyleyelebileceğine inanıyorum ama bazıları istemese de söylemek zorunda kalırlar, yani bende söylüyorum isteyerek yada istemeyerek mesela babamın bilmemesi gereken sınav sonuçları kendimden nefret etsem de yalana sığınıyorum aslında yapılmaması gereken bi şey ama her zamanki gibi kolaya kaçıyoruz.Hayatımızın çoğunda yaptığımız gibi ...(tabi kendi açımdan bakıyorum olaya bana göre)

Darkfighter
23-03-05, 02:42
kimseye zararı olmayan masum yalanlar belki olabilir ama dediğim gibi insanı düpe düz aptal yerine koyacak şekilde yalan söyleyenlere sinir oluyorum
bende yalan söylerim ama dostlarıma kesinlikle söylemem, karşımdakini aptal yerine koyacak tarzda da söylemem
en son yalanımı 03-16-2005 de yalancıyım yalancı başlığında söyledim

urieL
23-03-05, 17:46
en çok beni sevenlere veyakın akrabalarıma yalan söylüyorum ve bundan dolayı kendimden tiksiniyorum...okulla ilgili pek çok yalan sıraladım ailemeama onun dışında dürüstüm buda birazda olsa içimi ferahlatıyo....

blackwitch
25-03-05, 00:13
insanların ağızlarıından çıkan cümleler bir çeşit senettir bana göre....böyle düşünürse insan daha dikkatli ve dürüst davranmak zorunda kalıyor..ben en azından ağzımdan çıkan her cümle senettir diyerek kendimi buna alıştırdım..en kötüsüde kendimize söylediğimiz yalanlar..bunların sağlamasını yapmak çok zor...bide megaloman tipler (benim gibi) kimse onun yalan söyleyecek kadar değerli değildir derler :cool:

blade#
25-03-05, 01:26
yalan hayatımızın bir olgusu haline geldiğinde hem fikiriz o zaman,peki bu durumda hep gerçekleri mi söylememiz gerekiyor? aslında çok karmaşık bi konu; iki tarafı b..lu değnek misali konumuz, bunun bi orta noktası olmalı ama onu nasıl ayarlayacağız, bi de insan yalan söyledikçe yalana daha fazla sığınma durumu oluyo insanı yıkan konu bu bence!...
hayatımız bu kadar zor olmamalı aslında ama ne zaman zora düşsek yalana sığınır oluyoruz ve her geçen zaman bu bizi biraz daha içine çekiyor istesek de istemesek de
işte yalanın gerçeği bana göre!!!!....!'^+%&/()=?_

bozder
11-06-08, 09:04
ben nasıl söylediklerini gerçekten anlamıyorum yüz yüze bakarak hiç utnmadan sıkılmadan söylüyorlar. yani bu ylan adilik bambaşka bir şey iğrenç tiksindirici bir şey... hiç mi utanmıyorlar hiç mi korku yaşamıyorlar ya sonradan gerçek ortaya çıkarsa diye. bence bu bir hastalık bu bir kötülük. bu kişilerle aynı soya mensup olduğum için utanıyorum açıkçası. bir insan karşısındaki insanı aldatması iğrenç bir şey...

ankaralıyık
11-06-08, 10:45
küçük - masum yalanlar affedilebilir
ancak önemli konularda yalan söylemenin yanlış, kötü olduğunu çocuklarımıza öğretmeliyiz .yalan söylememe eğitimi çocuklukta başlıyor bence bunu da öğretmenin yolu kendimizin yalan söylememesi.

Aysha_91
11-06-08, 18:03
bence her insan yalan söylemiştir ve durduk yere yalan söylenmez
mesela ailemize yalan sölüyosak onların vericeği tepkiden korktuğumuz içindir tabi bazen terside çıkabilir
ha tabi bide bütün yalanlar eninde sonunda ortaya çıkar

dimple
11-06-08, 18:23
tabiki herkes yalan söylemiştir.ama önemli olan sonuçlarını düşünüpte söylemek.söylediğimiz bi yalanının sonucuna katlanamayacağımızı düşünüyosak hiç sölememek en iyisi.