PDA

Tüm Versiyonu Göster : Düşmek üzerine...

kanunsuz
02-05-06, 18:08
"Sonunda uçabiliyordu...
ve bunun doğru olduğuna yere çakılana dek tüm kalbiyle inandı."

Yerçekiminin iyileştirici bir özelliği var mıdır bilmem ama bu doğa gerçeğinin yan tesirleri olduğu kesin. Bu etkinin bugüne kadar literatürde görmezlikten gelinmesi, atlayarak veya düşerek hayatını kaybedenlere yapılan bir saygısızlıktır. Bu kısa yazıyı bu insanlara ithaf ediyorum.

Eğer çok yüksekten düşüyorsanız: Kulaklarınıza rüzgarın şiddeti dolar. Teniniz düşüşün şiddetini hisseder. Gözleriniz sürekli ve önceleri yavaş ama gitgide hızlanarak yaklaşmakta olan zemini beyninize haber geçmekteyken ayaklarınız bu zemini algılayamadığından başınız döner. (henüz algılayamadığından demek belki daha doğru olurdu. Ama şu da var ki algılamaya başladığında beyniniz bununla ilgilenecek durumda olmayacaktır.) Bütün bu 'doğal denge' bozucular sayesinde ya kalp krizi geçirirsiniz (-ki makul olanı budur), ya da korkudan ve/veya yüzünüze çarpan havanın şiddetinden nefessiz kalarak bayılırsınız. Bu sizin çarpmayı tüm hücrelerinizle ve bilincinizle hissetmenizi engelleyen, sinemada önünüze oturan koca kafalı biri gibidir. Düşüşün şiddetine gelince; bu sizin hatırlayabileceğiniz bir şey olmayacak ama tatlı niyetine iştahla ağzınıza attığınız bir tatlı kaşığı siyanür gibi bir etkisi var denebilir. Ya da bir uyanış hali. Çarpma anıyla, o ana kadar taşıdığınız organların tüm ağırlığı kendini gösterecek. Bu da hiç iç açıcı bir şey değildir.

Eğer alçak bir yerden düşüyorsanız: Hemen bitecekmiş ya da bitmesi gerekiyormuş gibi hissedersiniz. Fakat düşüş sinir bozucu bir sürede uzar. Bu sizi biraz endişelendirecektir. Sakın kararınızı değiştirmeyin ve düşmekte olduğunuzu hatırınızdan çıkarmayın. Kurtulmaya çalışırsanız veya çırpınırsanız düşerken şeklinizi değiştirdiğinizden, vücudunuzun çarpma anında altınıza aldığınız parçaları değişecektir. Bu da kalıcı şekil bozukluklarına yol açabilir. Çarpma anı yüksek düşüşlere nazaran daha açık hissedilir ama organlarınızın birbirine çarpması ile inanılmaz bir yorgunluk hissedeceksiniz. Bu durum sizin acı duyum eşiğinizin üzerinde olduğundan, bir acıdan ziyade kesif bir yorgunluk hissine benzetilebilir. Komaya girerseniz bu yorgunluk hissinizi aklınızdan atmalısınız. Çünkü komada dinlenme fikrine kapılırsanız ebedi bir istirahat sizi bekliyor olacaktır.

Güneşin Kızı
02-05-06, 18:17
Arkadaşım yüreğine sağlık... Bu yolla yaşamına son vermek isteyenlerin aslında yaşamı bir ucundan yaklamanın hiçte imkansız olmadığını gösterecek seçimi yapmaları için vurgulu bir yazı.. Ama şöylede bir durum var bu yaşanmadan bilinmez ve bilinen acı ve ızdırapta bilenle birlikte sır olup gidecek... O zaman önemli olan şunu bilmekte ve etrafımıza bildirmekte: hiçbir şey çözümsüz değildir..

karagozlum
02-05-06, 18:37
tabiki ólúmden baska herseye care bulunur
Yuce Allah herzaman yanimizdadir, unutmamak lazim

DRACULA
02-05-06, 19:08
tabiki ólúmden baska herseye care bulunur
Yuce Allah herzaman yanimizdadir, unutmamak lazim
yinede herşeyin çaresi yoktur....

Güneşin Kızı
02-05-06, 19:11

Her zaman her şey istediğin gibi olmayabilir.. Bunu da kabul etmek bir erdemdir.. Düşündüğünüz çözüm de en büyük çözümsüzlüktür..

karagozlum
02-05-06, 19:22

Yuce Allah bize sabir vermistir
biraz oturup dusunursen eminim herseye bir care bulabilirsiniz
Unutmayinki: ófkeyle kalkan zararla oturur

DRACULA
02-05-06, 19:31
Her zaman her şey istediğin gibi olmayabilir.. Bunu da kabul etmek bir erdemdir.. Düşündüğünüz çözüm de en büyük çözümsüzlüktür..
benim düşündüğüm şey eğer bana göre doğruysa gerisini umursamam ve ilgilenmem sadece yapılması gereken yapılır...ve çok inatçıyımdır.Bu da son kararımdır..yğ2

DRACULA
02-05-06, 19:33
Yuce Allah bize sabir vermistir
biraz oturup dusunursen eminim herseye bir care bulabilirsiniz
Unutmayinki: ófkeyle kalkan zararla oturur
öfkeyle kalkanın zararla oturmasının tek nedeni iyi düşünememesi ve doğru zaman da kalkmamasıdır.ben dikkatli düşünür itinayla karar verir ve zamanı gelinceye kadar öfkemi içimde tutarım sonra ayağa kalkarım...
şimdi bana katılıyormusun?????:rolleyes:

karagozlum
02-05-06, 19:35
benim düşündüğüm şey eğer bana göre doğruysa gerisini umursamam ve ilgilenmem sadece yapılması gereken yapılır...ve çok inatçıyımdır.Bu da son kararımdır..yğ2

tamam arkadasim kizmana gerek yokki
herkesin dusuncesine saygi duyarim, ben sadece kendi dusuncemi soylemistim
dedigim gibi seninde dusuncene saygi duyarim

Güneşin Kızı
02-05-06, 19:36

Arkadaşım yani çözüm üretemediğin zaman ihtihar etmeyi düşünüyorsun ve bunu uygulamak için harekete mi geçiyorsun?? benim anlatmak istediğim şey buydu..

karagozlum
02-05-06, 19:37
öfkeyle kalkanın zararla oturmasının tek nedeni iyi düşünememesi ve doğru zaman da kalkmamasıdır.ben dikkatli düşünür itinayla karar verir ve zamanı gelinceye kadar öfkemi içimde tutarım sonra ayağa kalkarım...
şimdi bana katılıyormusun?????:rolleyes:
herkes senin gibi degildirki, kimi insan bi anlik ofkesine yenilir ve cok buyuk hatalar yapar, ama bence artik konuyu kapatalim, herkesin dusuncesi farklidir

karagozlum
02-05-06, 19:38
Arkadaşım yani çözüm üretemediğin zaman ihtihar etmeyi düşünüyorsun ve bunu uygulamak için harekete mi geçiyorsun?? benim anlatmak istediğim şey buydu..

evet bende bundan bahsetmistim, ama biraz karisiklik oldu galiba

Güneşin Kızı
02-05-06, 19:42
evet bende bundan bahsetmistim, ama biraz karisiklik oldu galiba

Evet tatlım yanlış anlaşılmalar oldu..

DRACULA
02-05-06, 19:42
herkes senin gibi degildirki, kimi insan bi anlik ofkesine yenilir ve cok buyuk hatalar yapar, ama bence artik konuyu kapatalim, herkesin dusuncesi farklidir
tamam kapatalım ben sadece doğru zamanda doğru hareketi yaparım demek istedim.birden tepkiler herzaman zarara sokar insanı iyi düşünmek önemlidir...yorumun için sağol...

karagozlum
02-05-06, 19:54
sende saol arkadasim..

kanunsuz
02-05-06, 22:56
Arkadaşım yüreğine sağlık... Bu yolla yaşamına son vermek isteyenlerin aslında yaşamı bir ucundan yaklamanın hiçte imkansız olmadığını gösterecek seçimi yapmaları için vurgulu bir yazı.. Ama şöylede bir durum var bu yaşanmadan bilinmez ve bilinen acı ve ızdırapta bilenle birlikte sır olup gidecek... O zaman önemli olan şunu bilmekte ve etrafımıza bildirmekte: hiçbir şey çözümsüz değildir..

dogru hiçbirşey çözümsüz değil..
ama anlattıklarımda bu çözümsüz kaldığına inanların aklından geçecek son düşme fikrine karşı hatırlatmada bulunmaktı...

düşmek isteyip de bu yazıyı okuyanlar.. umarım vazgeçerler