Tüm Versiyonu Göster : HDD Hızını Artırtmak
Run komut kismindan "sysedit.exe" yaziyoruz.Karsimiza çikan menulerden System.ini
penceresini ön plana aliyoruz ve buradaki satirlarin arasindan [386enh] yazan satira
geliyoruz.Bunun hemen bir alt satirina geçip (bos bir satir yaratarak)
"Irq14=4096"yaziyoruz ve kaydetip makinamizi restart ediyoruz.Bundan sonra
hardiskinizin daha performansli çalistigini göreceksiniz.Dikkat edilmesi gereken bir
nokta var o da yazacaginiz degerin Case Sensitive olmasi yani büyük harf küçük harf
farkediyor olmasi
kolay gelsin....
NOT:
Olası herhangi 1 yanetkiden NIGHTMARE we PcTeknik sorumlu değildir....
Şimdi deniyorum. harddisk e bişe olursa kaç aykan :D
Şimdi deniyorum. harddisk e bişe olursa kaç aykan :DEEE ne oldu hizlandimi HDD yoksa asiri Hizdan ceza mi yedin:D Sonuclarinida yazalim arkadaslar tanx
KaracaOglan
26-04-06, 04:41
valla hardiskim neyse o.. gayet memnunum hızından.. öyle karışuk kuruşuk şeyler yapmam ben.. :D
valla hardiskim neyse o.. gayet memnunum hızından.. öyle karışuk kuruşuk şeyler yapmam ben.. :Dbo$ olsa bari bi$eyler denerdin dimi... ama içindeki mucevherleri tehlikeye atmazsin...
ATMAS:p
hiç deneyen yokmu biri anlatabilirmi sonucunun ne olduğunu!!
.:Neyzen:.
03-06-06, 20:04
Yetinmeyi bilmiyoruz...
HDD cache kullanımını en üst seviyeye çıkaran bir değişiklik.2 MB cache e sahip HDD de 4096 yazarsanız kendinde 4MB cache var zanneder.belli kıstaslarda performans artışı yaşatır.8 MB cache olan cihazlarda ise performansta aynı mantıkla kayıp verir.
çok birşey farkedeceğini zannetmiyorum...herkese göre değişir tabii ki...
Art_sCreaM
13-06-06, 19:44
yoq mu deniCek bi kurban :D
dikkat işlemciyi yakarsınız beyler
dikkat işlemciyi yakarsınız beyler
yardın sen beni gülmekten ya...bittim burada ben :D
deneyen yokmu sonuçları ne oldu birileri yazsında bizlerde yapalım
arkadaslar paylasım ıcın tesekkur ederım ama bıraz pc yı kendımız gıbı gorelım sıze buyuk yukler verseler ve o yukle depar atmanızı ısteseler ne olur merak edıyorum _?
harici hard disk için de geçerli mi bu :D
Gulumseyen
10-09-06, 17:39
sata2 uyumlu anakart ve hdd olması yeterli :)
gencfirari
22-09-06, 19:04
Arkadaşlar Paylaşim Için Tşk şimdilik Bukadar Byby
ben denicem kardes bekle
sagol
valla yazdigim mesaj gittimi!! yeni uyye iim
abi hakikatten pc manyak hizlandi yahu
hizina yetisemez oldum
cok cok sagolasin!!
anlaşılan yok arkadaşlar.şansımızı zorlamıyalımm
manyak bi hıza ulaştı yavaşlıgından şikayet edenlere öneririm
valla denemek isterdim ama hdd bu en hassas parça ve en önemli parça kimseye tavsiye etmem sonuçta hdd nin cache ile oynuyorsunuz eger yaparsanız yakında degişik sesler duyabilirsiniz ....
yok mu arkadaşlar deneyen:)
pc de yapılan hiçbir değişiklik karşılıksız değildir. hdd hızlanır ama diğer kartlar ne durumda olur bilemem. her ihtimale karşı kasadaki fanlarınızın iyi durumda olduğundan emin olun sonra bu tür şeyleri deneyin.
töbe estağfurullah :) ne fanı abi...
ayrıca bu konuda şu an farkettiğim bişey daha...eğer HDD IRQ adresleme olarak 14 ü kullanmıyorsa bu ayar işe yaramaz.kullanmakta olduğu IRQ ya denk gelen şekilde değeri girmek gerek ;)
HDD cache kullanımını en üst seviyeye çıkaran bir değişiklik.2 MB cache e sahip HDD de 4096 yazarsanız kendinde 4MB cache var zanneder.belli kıstaslarda performans artışı yaşatır.8 MB cache olan cihazlarda ise performansta aynı mantıkla kayıp verir
harddiskle ilgili bi şikayeti olanların denemesinde fayda var bencede
sorun yaratacağını pek zannetmiyorum sonuçta tekrar düzenleyebilirsin eskisi gibi.
içinde ki değerli bilgilere bişey olmasını istemem deneyenler varsa yazsın
sen bu konuyu acıyosun ama kasanın sogutma gücü ii olmayanların hdd sonucu ne olur biliomusun max seviyede calısan hdd hele bu yaz sıcaklarında asırı sıcaktan bozulur ......
PcTeknikZone