PDA

Tüm Versiyonu Göster : Agda Yinelenen Ad??

national
24-02-05, 17:28
isyerimizde zoom X5 ADSL modem ve C-Net 8-Port swict ile ağ kurduk.10 pc var.Surekli ADSL modem ve swict in bagli oldugu pc nin ilk acilisinda " Ağda Yinelenen bir ad varé diye sorun veriyor.Ama agda hicbir pc nin adi ayni degil.İki işletim sistemi var ana pc de Xp SP2 ve Windows2000 Professional..Dunden itibaren de c-net switch bagli oldugunda internete giremiyoruz.Onu cikardigimizda sadece Zoom modem bagli iken ve agdaki hiçbir pc bagli degil iken internete cok rahat girebiliyoruz.Ama gerek modeme gerekse switchte herhangi bir pc bagladigimizda baglanti olmuyor(internet)..tun pc lerde otomatik ip var.hepsine elle ip atasam duzelir mi?(ve nasil-hangi ip verecegim)tesekkurler

anti_cor
06-03-05, 19:35
Sorunun otomatik ıp vermenden kaynaklanıyor olabilir makineleri teker teker elle ıp verirsen swichtten bağlanabilirsin bide ağda yenilenen ad var hikayesi kullanıcı oturum hesaplarına bak orda aynı olan bi ad vardır geçenlerde bi kafe kurdum bende de olmuştu bi baktım isimler farklı ama kullanıcı hesabları aynı clonlamıştım makineleri sonra teker teker düzelttim sorun çözldü dediğim gibi sen kullanıcı hesaplarına bak :eek: :eek: