PDA

Tüm Versiyonu Göster : Maganda Kültürü'ne kameralı takip

SeVeNHiLL
26-03-06, 02:27
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanı "Olayları abartmayın" diyerek medyayı suçladı, polis ise alarmda. 349 okul Mobese'yle gözetlenecek. Veliler uyarıldı: Çocuğunuzun çantasını kontrol edin.

20 gün önce Adana'da yaptığı konuşmada "Okullarda asayiş berkemal" diyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün de medyayı suçladı. Bakan Çelik şöyle konuştu: "Televizyonlarda, gazetelerde öğrenciler kendi haberlerini görünce kahraman olmak için suç işliyorlar. Eskiden canlı yayında köprüden atlama seansları yapılırdı, şimdi de çocuklar suça özendiriliyor. Ancak yine de okullara bir genelge gönderdik. Eğitimcilere gerekirse diğer kurumlar ile dayanışmaya geçmesi talimatını verdik. Avrupa'ya göre bizde olay yok denilecek kadar az. Bizim öğrencilerimiz efendi ve uslu."
Türkiye'de bir ilk
Bakan Çelik'in söz ettiği şura, 27-31 Mart arasında tüm milli eğitim müdürlerinin katılımıyla İstanbul'da yapılacak ve Türkiye'de bir 'ilk' olacak.
'1. Okullarda Şiddet Şûrası'yla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı danışmanı Hamza Aydoğdu ise, "Başbakanlığın yaptığı araştırmaya göre ailelerin yüzde 44'ü çocuklarına şiddet uyguluyor, başka bir araştırmaya göre ev hanımlarının yüzde 76'sı 'Kocam çocuğuna kötü davranıyor' diyor. Bir dizinin ikinci tekrarı bile bütün programlardan daha fazla reyting alıyor. Bunları irdelemek gerek" diye konuştu.
İl Müdür Balıbey: Aileler de suçlu
Bakan Çelik medyayı suçlarken yurdun dört bir yanındaki okullarda alarma geçiliyor. İstanbul Valiliği 349 okula kamera yerleştirileceğini duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ise aileleri suçladı. Balıbey, Levent'teki bıçaklama olayını hatırlatarak velileri uyardı: "En korunaklı okullarımızdan biriydi. Ama iş okulla bitmiyor, ailelerin de çocuklarını maganda kültüründen korumaları gerekiyor. Demek ki bu aile çocuğu konusunda pek duyarlı davranmamış. Her gün çocuğunuzun çantasını, cebini kontrol edin. Okula jöleli, röfleli gelmek de bu maganda kültürünün bir parçası."
'16 milyonluk camia'
Veli ve eğitimciler acil önlem isterken, Milli Eğitim Bakanı Çelik, okullardaki şiddet nedeniyle basını suçladı: "Eğitim camiası 16 milyonluk. Birkaç olay manşetlere taşınırsa kötü örnek olur. Haber yapmayın demiyoruz. Fotoğrafsız, kısa haber olabilir."
Hedef 800 bin aile
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Balıbey ise aileleri göreve çağırdı: "Üst ve çanta aramalarını sıklaştırdık. Hedefimiz 800 bin aileye ulaşmak ve eğitmek." Balıbey, ailelerin her gün çocuklarının çanta ve ceplerini kontrol etmelerini, onları izlemelerini de önerdi. 'Önlemleri artırdık'
Vali Güler: "Erkek çocuklarda suç patlaması var. İnternet kafeler ciddi sorun. Önlemleri artırdık. 349 okul kameralı takip sistemine alınacak. Okul önlerindeki olaylara müdahale edilecek.