bir arkadasimin isyerindeki bir pc de bugun ilginç bir seye rastladim.hani su meshur anasayfaya yerlesen spy girmis pc ye ve ana sayfa erotik bir sayfa olarak açiliyor.cd lerim yanimda olmadigi icin mudahale edemedim ama işin ilginci pc yaklasik 3 dk içinde kendi kendine yeniden basliyor resetlenmiş gibi.acaba bu spy lardan dolayi mi?msconfig de calisan tüm programlari kaldirdim yine ayni sey.Yalniz guvenli kipte hicbirsekilde sorun vermiyor.Fikri olan var mi?tsk
Restart atmadan önce bilgisayarınız 1 dk sonra kapatılacaktır uyarısı veriyor mu?Eğer bu uyarıyı veriyorsa balasterın temizlenip gerekli yamanın yüklenmesi gerekiyor.Spylar her bilgisayar için en tehlikeli programcıklardır işin kötü tarafı nereye kopyalandıklarını bulmak çok zor ve virüs programları ile bunu bulmak çok zor diyebilirim.Bunun için en etkili program spybot ve adaware dir.Bunlarda işe yaramazsa forumda anllattığım bir konuda gecen programlar var onları da denemenizi öneririm.Buı işlemlerden sonra hala başarıya ulaşamadıysanız en güvenli yol format derim.
Saygılar...
yok blaster yada saser degil..onlarla tanisiyoruz:) zaten sp2 yuklu onlarin olmasi biraz zor...hicbir uyari vermeden oluyor..avast, ad-aware,pestpastrol ,hi-jack ile arattim bulduklarinin hepsini temizledim.msconfig den programlari kapattim ama olmadi...zaten her acilista yapmiyor..cogunlukla yapiyor ama bazen resetlemiyor...tesekkurler
En son spy botu öneririm yine olmazsa format derim ve sp2 yi kimseye tavsiye etmiyorum chip in test merkezide bu konuda benim düşüncemde.Sp1+iyibir internet security (zone alarm yada norton internet security) güvenlik açısından spy testlerinde daha başarılı oldu.Sp2 den vazgeçmenizi şiddetle öneririm..
ok onu da deneyecegim ama isyeri oldugu icin ancak p.tesi..hem ram sorunu olsa guvenli kipte de yapmaz miydi?yani benim dusuncem donanimsal bir sorunda ziyade yazilimsal yada virüs -spy benzeri bir sorun...tesekkurler