PDA

Tüm Versiyonu Göster : Aşkın dili...

lastresort
10-03-06, 11:44
Hep "aşkın dili olsa da konuşsa" deriz.
İşte bir gün aşk konuşmaya başlamış ve demiş ki:
Ey insanlık hep peşimden koştunuz, bana ulaşmaya çalıştınız. Aslında bana ulaştınız ama hiç fark etmediniz. Benim için ağladığınız zaman bile size hep yalan, belki de şaka gibi geldim. Bana hep yakıştırmalar yaptınız. Size bir hikaye anlatayım. Bir gün küçük bir köpek kuyruğunu yakalamak için hep kendi etrafında dönüp duruyormuş ve büyük köpek dayanamayıp
“ne yapmaya çalışıyorsun?” diye sormuş.
Yavru köpek de,
“bana ancak kuyruğumu yakaladığım zaman mutluluğa ulaşacağımı söylediler. Ben de onun için uğraşıyorum” diye cevap vermiş.
Büyük köpek gülmüş ve
“ben de küçükken senin gibiydim. Hep kendi etrafımda döner, kuyruğumu yakalamaya çalışırdım ama bir gün durdum, düşündüm ve yürümeye karar verdim işte o zaman anladım ki zaten o benim peşimden geliyordu.”
İşte şimdi anladınız mı? Aşk; bir köpeğin kuyruğu gibidir ki ona ulaşmak için peşinden koşmanız gerekmez, o zaten her hareketinizde arkanızdan gelir.

musician_boi
10-03-06, 12:17
her hareketimizde tamam arkadan gelir ama önemli olan eğri bi kuyruk gibi yalancı bi aşk değil...gerçeğini bulmak önemli olan..tabi bulduğumuzda da bi kenara çekilip oturmamalıyız...o gerçek aşkın değerini bilip elimizden kaçmasına izin vermemeliyiz...fedakar olmalıyız...karşı cinse sevgi saygı ve de en önemlisi güven göstermeliyiz..
bunları yaptıktan sonra herşey zaten rayında otomatik pilottaymış gibi gidiyo..ama bu dediğimiz şartları ilişkimizde sağlamamız lazım..

gerçi ben aşkım ne dese hiç itiraz etmezdim..tamam, oldu derdim hep ama bana geçen böle olma dedi..biraz maço olcakmışım..biraz kıskançlık yasakları koycakmışım...bende şimdi öle yapıyorum ama tabikide dozunda...:) bakalım bu halimi sewmiş aşkım...hadi hayırlısı diyeyim bari :)

sotiris131
17-05-06, 11:33
Öyle bir olur ki, dil de göz de gönül de kıpardamaz öylece kalır.
Zaten aşk, Mecnun'dan Leyla'ya bir feryat, gözden kalbe bir yoldur.

sotiris131
17-05-06, 11:37
“İşidin ey yârenler; aşk bir güneşe benzer

Aşkı olmayan gönül misâli taşa benzer

Taş gönülde ne biter, dilinde ağu tüter

Nice yumşak söylese sözü savaşa benzer”

Yunus Emre