Tüm Versiyonu Göster : eğer windowsunuz 30 saniye içinde kapanacak die mesaj gelirse yapmanız gerekenlerrr
1 - Bilgisayarım simgesinden sistem özelliklerini açın
2 - Gelişmiş seçeneklerine tıklayın
3 - Başlangıç Ve Kurtarma bölümünden ayarları açın
4 - Sistem hatası sekmesindeki otamatik yeniden başlat kısmını deactive edin
5 - Sistemi yeniden başlattığınızda bu sorunda kurtulmuş olursunuz ğş6
Ama bu uyarıyı alıyorsanız bilin ki sisteminizde bir ajan yada virüs vardır onuda sonra temizlemenizi önerir yamasını yüklemenizi tavsiye ederiz..
sistemin geri sayıma başlayıp kapanacağına dair bir pencere ile karşılaşıyorsanız
başlat çalıştır a aşağıdaki satırı yazın
shutdown -a
sonrasında Ctrl+Alt+Del ile Görev Yöneticisini açıp İşlemler sekmesinden Explorer ın görevini sonlandırın sonrasında Aynı pencerenin üst menülerinden Dosya da Yeni Görev(Çalıştır...) a tıklayıp explorer yazıp enterlayın
Böylece regeditte açılışda çalışmak üzere ayarlanmış bir virüs ya da trojan bulaştı ise kurtulmuş olacaksınız. Yapmanız gereken antivirüsünüzü güncelleyip scan işlemi
Ancak explorer a kendini yamamış bir virüs sözkonusu ise temizleme işleminin güvenli kipte yapılması gerekir.
yamaha1964
30-04-06, 18:15
bizleri aydınlattığınız için tşk.
benim arada öle oluyo bi deniyim bakalım sağolasın olursa süper olur valla...
ayrıntı dediğin budur. eyvallah
Alemdar_34
12-05-06, 20:32
Paylaşımın için teşekkürler, çok yararlı bir bilgi.... ğşj2
Benim başıma daha önce böyle bir olay geldi windowsu tekrar yükleyerek sorunu çözebilmiştim.
doğrudur ben 1,5 yldır kullanıyorm gerçektende işe yarayan bi koddur
shutdown -a
işinizi göreceğine eminim...selametle
sagol bu ileti beni cildirtiyordu sorunum cozuldu
sağol çapkın bey bakalım işe yarıyacakmı ama bu yaramaısna gerek kalmaaz inşallah bşilgisayarımı severim kıyamamm
ona
bayyyy
bu yazıyı okumakta biraz gec kaldım.. Maalesef formattan sonra okudum.. Umarım diğer arkadaşlarıma faydalı olmuştur. teşekkürler arkadaşım..syg
ben çalıştıgım büroda böle bir sorun vardı
bilgisayarlar aga baglı ana makina sürekli hata veriyordu 30 saniyede
windows kapanacak uyarısı geliyordu sonra etenet kartı degişince sorun ortadan kalktı
Arkadaşlar bilgisayarınız kapanacak ve geriye doğru sayıyor bu sayma başlayınca insana yapacak hiçbir şey bırakmıyor bunu nasıl aşacağız
KaracaOglan
08-07-06, 13:06
Arkadaşlar bilgisayarınız kapanacak ve geriye doğru sayıyor bu sayma başlayınca insana yapacak hiçbir şey bırakmıyor bunu nasıl aşacağız
saymaya başladığı anda sistem tarihini bir iki yıl geriye al.. :)
PaVeL_NeDVeD
08-07-06, 14:50
işe yarayacak bilgilerdi arkadaşlar hepinize teşekkür ederimm.. ;)
tesekkurler umarım ıhtıyacım olmaz
ağustosgülü
27-04-07, 14:32
merhaba arkadaşlar
merhaba arkadaşlar
merhaba da konuya bu şekilde bi cvp vermen saçma deil mi?
merhaba deyip ne yapmaya çalıştığını anlıyoruz... ama inşallah bu yüzden banlanacağının farkındasındır...
bu arada shutdown -a gerçekten çok iyi bir taktik. eskiden cafe deki pc ye oluyordu ona yapıyorduk... benim pc de hiç olmadı koç gibi maşallah :)...
bilgi için teşkkürler...
sanırım bundan bahsediyosunuz :) bn bol bol görüyorum bu ara formatta işe yaramadı..
bu hatayı veriyor ve kapanıyor.. ş:ü
Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.
sistemin geri sayıma başlayıp kapanacağına dair bir pencere ile karşılaşıyorsanız
başlat çalıştır a aşağıdaki satırı yazın
shutdown -a
sonrasında Ctrl+Alt+Del ile Görev Yöneticisini açıp İşlemler sekmesinden Explorer ın görevini sonlandırın sonrasında Aynı pencerenin üst menülerinden Dosya da Yeni Görev(Çalıştır...) a tıklayıp explorer yazıp enterlayın
Böylece regeditte açılışda çalışmak üzere ayarlanmış bir virüs ya da trojan bulaştı ise kurtulmuş olacaksınız. Yapmanız gereken antivirüsünüzü güncelleyip scan işlemi
Ancak explorer a kendini yamamış bir virüs sözkonusu ise temizleme işleminin güvenli kipte yapılması gerekir.
bunu uygulamakda başarısız oldum galiba :S explorer falan göremedim :) kurtarın beni şu uyus şeyden :S ş:ü
ağustosgülü
17-05-07, 13:37
slm işteyim sıkıcı bir gün hava sıcak:(wğ3
ağustosgülü
17-05-07, 13:38
kimler var arkadaslar konuşabiliriz
PcTeknikZone