Tüm Versiyonu Göster : Limitli ADSL kullanıcılarına süper bir haber (SINIRSIZ KULLANIN)
ncelikle sınırsız ADSL kullanan birisinin kullanıcı adı ve şifresini bilmeniz gerekiyor
kendi kullanıcı adınız ve şifresiyle deiştirmeniz gerekiyor karşı tarafın hızı ne olursa olsun sizin kendi hızınızla bağlanıyor
ŞÖYLEKİ;
512 kullanıyorsunuz 256 sınırsız kul adı ve şifresi giriyorsunuz
AAA oda ne 512 ile bağlanıyorsunuz ve o da aynı anda sizinle birlikte açabiliyor
DİKKAT: aynı santralden bağlanırsanız diğerini iptal edebilir kesin kez karşı tarafın kotasına yazıyor..
AYRICA: Bu açık her SANTRAL'de yok
TELEKOM KOTA ve LİMİT bilgilerini kullanıcı adı ve şifresine endekslediği için böyle bir durum söz konusu
BİZZAT TEST EDİLMİŞTİR..
enteresan...daha önce bende denedim ama olmadı..bir daha deneyelim bakalım ;) eywallah.
Arkadaşlar,ben 62 yaşında kendi kendine PC yi öğrenen ve kullanmaya çalışan birisiyim.Şu anda 2 bilgisayara bağlı 256 hızında aylık 49 YTL ödemesi olan sınırsız aboneyim.512 hıza otomatik olarak geçildi deniliyor.Doğru mu doğru ise download yaparken veya sayfaları açarken neden zorlanıyorum.
Asus bord,256 Ram,40GB hard-dısk donanımı olan P3 kullanmaktayım,çok iyi performans alıyorum.Ama bu internet yavaşlılığı sıkıntı veriyor.
Lütfen 512 hıza erişmem için neler yapmalıyım aydınlatabilir misiniz.Teşekkürler.
Arkadaşlar,ben 62 yaşında kendi kendine PC yi öğrenen ve kullanmaya çalışan birisiyim.Şu anda 2 bilgisayara bağlı 256 hızında aylık 49 YTL ödemesi olan sınırsız aboneyim.512 hıza otomatik olarak geçildi deniliyor.Doğru mu doğru ise download yaparken veya sayfaları açarken neden zorlanıyorum.
Asus bord,256 Ram,40GB hard-dısk donanımı olan P3 kullanmaktayım,çok iyi performans alıyorum.Ama bu internet yavaşlılığı sıkıntı veriyor.
Lütfen 512 hıza erişmem için neler yapmalıyım aydınlatabilir misiniz.Teşekkürler.
Öncelikle şunu belirtmek isterimki sizin bağlantı hızınızda telekom tarafından herhangibir değişiklik yapılmadı,siz 256 hızda sözleşmeniz bitinceye kadar bağlantıya devam edeceksiniz.
Ram'iniz bence çok düşük enaz 512 yapmanızı tavsiye ederim, ayrıca işletim sistemminizin de internet ayarları ile bir oynayın ayarı biraz değiştirmenizi salık verebilirim.
peki bunu yapıp sahtecilikten mahkemelere düşen kişilere avukatı da sen mi tutuyorsun ?
ilginç dogruysada harika emegine saglık
Bu iş yasalmı değilmi ?
Şifresini kullandığımız kişi yakınımız ve haberi var problem çıkarmı?
Telekom bu işe ne der. Bunla ilgili herhangi bir uyarı yok.
Dial up ta (56 K) başkasının şifresi ile bağlanmak problem çıkarmıyordu.
Telekom bayisine sordum kullananların olduğunu problem olmadığını söyledi ama nekadar doğru bilemiyorum. Ayrıca bağlanabilmek için diğer kişinin modeminin kapalı olması gerekiyormuş. İkisi aynı anda bağlanamıyormuş. Diyelim ki kişinin hem evinde hemde işyerinde ADSL var biri kotalı diğeri kotasız. Eve giderken modemi kapatması gerekiyor.
Bu iş yasalmı değilmi ?
Şifresini kullandığımız kişi yakınımız ve haberi var problem çıkarmı?
Telekom bu işe ne der. Bunla ilgili herhangi bir uyarı yok.
Dial up ta (56 K) başkasının şifresi ile bağlanmak problem çıkarmıyordu.
Telekom bayisine sordum kullananların olduğunu problem olmadığını söyledi ama nekadar doğru bilemiyorum. Ayrıca bağlanabilmek için diğer kişinin modeminin kapalı olması gerekiyormuş. İkisi aynı anda bağlanamıyormuş. Diyelim ki kişinin hem evinde hemde işyerinde ADSL var biri kotalı diğeri kotasız. Eve giderken modemi kapatması gerekiyor.
yaptığım testlerde kapalı olmasına gerek olmadığını gördüm... ;)
aynı anda ikiside internete girerse telekom bunu anlamıyormu acaba
Yaptığım araştırma sonucu yapılan şey Telekom sözleşmesine aykırı ve kanuni yaptırımlar var. Telekom un sitesinden ADSL Abonelik sözleşmesini okuyun. Size konu ile ilgili iki maddeyi veriyorum.
-----------------------------------------------------------------
5.28. ABONE, adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL HİZMETİ’ni amacı dışında kullanamaz. TÜRK
TELEKOM'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, TÜRK TELEKOM tek
taraflı olarak, yazılı bildirimiyle Sözleşme’yi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda
bulunmaya ve 406 sayılı Kanunun 4502 sayılı Kanunla değişik 18 inci maddesi gereğince işlem yapılması
için Telekomünikasyon Kurumu’na bildirimde bulunmaya yetkilidir. ABONE’nin ADSL/G.SHDSL
HİZMETİ’ni başkalarına kullandırması, borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.
5.29. ABONE, ADSL/G.SHDSL HİZMETİ’ni sadece bağlantı adresinde kullanım hakkına sahip olup,
bağlantı adresi dışında üçüncü şahıslara, deneme amaçlı dahi olsa, kullandıramaz.
----------------------------------------------------------------
Bu durumda yapılacak en doğru şey sözleşme kurallarına uymaktır. Ayrıca karşı tarafı da mağdur etmemek gerekir. Her abone kullanıcı adı ve şifresini iyi korumalı vede başkasına vermememeye özen göstermelidir. Yalnız hackerler internet ortamında modem e girerek kullanıcı bilgilerini ele geçirebiliyormuş. Abone bunu nasıl engelliyecek ve bu işten nasıl sorumlu tutulacak? Bu da ayrı bir sorun.
turkrapkan
28-05-06, 00:59
ben önce denedim ama olmadı bir daha deniyecem yok mu baska deneyen ??
turkuaz789
28-05-06, 02:03
peki bunu yapıp sahtecilikten mahkemelere düşen kişilere avukatı da sen mi tutuyorsun ?
Teşekkür ederim katılıyorum.
sağol kanunsuz arkadaşım ama bu bilgi bilgidir benim için ama sanki, birz kanunsuz gibi geldi aman mazallah milletin hakkına girmeyelim sonra yanmak var sağol emeğine saygı
Öncelikle şunu belirtmek isterimki sizin bağlantı hızınızda telekom tarafından herhangibir değişiklik yapılmadı,siz 256 hızda sözleşmeniz bitinceye kadar bağlantıya devam edeceksiniz.
Ram'iniz bence çok düşük enaz 512 yapmanızı tavsiye ederim, ayrıca işletim sistemminizin de internet ayarları ile bir oynayın ayarı biraz değiştirmenizi salık verebilirim.
256 sınırsız varrrrr
ewt karde bende pentum 4 2,8 var 80gn hardısk 512+256 var rem var zoom x5 kullanıyorum + 5kısı baglı modeme gayet guzel calısıyo ama ag baglantıların da yadabaya kasıyor onu da halletdık ama tek sorun herkez bır anda bısey ındırdıgı zamanbay zorluyo tabı ısletım sıstemı ve kullandıgınız antı vurıs programları etkılıyo bunları 512 sınırsız oyle bısey oluyorsa denemek lazım saol kardes
Ben devamlı başkalarının kotasından kullanıyorum :)
Lakin kullandıklarımı görseniz gülme krizine girersiniz. Adam tüm ayda sadece 250 mb gibi bir kısmını kullanıyor. Ben sadece kotasını doldurmasında yardımcı oluyorum.ğş6
ProfessoR_X
26-06-06, 00:28
hiç yakıştıramadım kardeşim biz kendi kotamızın 5 mislini kullanarak tt'ye yardımda bulunuyoruz hiç demiyosun gel dostum beraber kullanalım diye:D
slm arkadaşlar 256 sınırlılara galba hiç birşey yok galba 512 nede fiyat düşürme gibi bir lükxleri yok galba inşallah yakın zamanda fiyatları düşer
bence bana bıraz olasılıgı zor gıbı gelıyor turk telekom gıbı domuzdan kıl hesabı yapan bırı bu acıga pek ızın vermez gıbı gelıyor bana
bu nasıl yapılıyo bide onu anlatabilirmisiniz ???????
bence böyle bir açık yoktur herhalde ben evde sınırsız kullanıyorum ayda 40 36 gb dowlond yapıyorum telekomdan aramışlar paylaşım veriyorsunuz demişler yoksa adsl kapatçaz demişler
tşkk. ama bence tehlikeli boşver bana yetiyo 3gb saol paylaşımın için
evet bende yapmıstım bunu evımde lımıtlı var ınternet cafemde ıse lımıtsız gece 12 den sonra evımde gırıyordum:)=
Yaptığım araştırma sonucu yapılan şey Telekom sözleşmesine aykırı ve kanuni yaptırımlar var. Telekom un sitesinden ADSL Abonelik sözleşmesini okuyun. Size konu ile ilgili iki maddeyi veriyorum.
-----------------------------------------------------------------
5.28. ABONE, adına kayıtlı ADSL/G.SHDSL HİZMETİ’ni amacı dışında kullanamaz. TÜRK
TELEKOM'un yazılı izni olmadıkça başkalarına kullandıramaz. Aksi takdirde, TÜRK TELEKOM tek
taraflı olarak, yazılı bildirimiyle Sözleşme’yi feshetmeye, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda
bulunmaya ve 406 sayılı Kanunun 4502 sayılı Kanunla değişik 18 inci maddesi gereğince işlem yapılması
için Telekomünikasyon Kurumu’na bildirimde bulunmaya yetkilidir. ABONE’nin ADSL/G.SHDSL
HİZMETİ’ni başkalarına kullandırması, borç ile ilgili yükümlülüklerini ortadan kaldırmaz.
5.29. ABONE, ADSL/G.SHDSL HİZMETİ’ni sadece bağlantı adresinde kullanım hakkına sahip olup,
bağlantı adresi dışında üçüncü şahıslara, deneme amaçlı dahi olsa, kullandıramaz.
----------------------------------------------------------------
Bu durumda yapılacak en doğru şey sözleşme kurallarına uymaktır. Ayrıca karşı tarafı da mağdur etmemek gerekir. Her abone kullanıcı adı ve şifresini iyi korumalı vede başkasına vermememeye özen göstermelidir. Yalnız hackerler internet ortamında modem e girerek kullanıcı bilgilerini ele geçirebiliyormuş. Abone bunu nasıl engelliyecek ve bu işten nasıl sorumlu tutulacak? Bu da ayrı bir sorun.
bu yazan şeye komşuya çekme komşudan alma içinde geçerli..
mesela şu anda ben bulduğum bir wireless ile bağlayım internete..kimindir nedir bilmiyorum..ben mi suç işliyorum yoksa yayını açık bırakanmı?ben faydalanıyorum onada giren çıkan yokki açık bırakıyor..
Yeni TCK'da Bilişim Suçları
5237 sayılı yeni TCK da 243–244–245–246 ‘ıncı maddeler ile bir çok farklı başlık altındaki maddelerde bilişim suçlarına da yönelik düzenlemelerde bulunulmuştur.
ÜÇÜNCÜ KISIM / Topluma Karşı İşlenen Suçlar
ONUNCU BÖLÜM / Bilişim Alanında Suçlar
Bilişim sistemine girme
MADDE 243. - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren ve orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
" Bilgisayar Sistemlerine ve Servislerine Yetkisiz Erişim ve Dinleme
Bir bilgisayar sistemine yada bilgisayar ağına yetkisi olmaksızın erişimi ve sistemin yapmış olduğu iletişimin yetkisiz dinlenmesini tanımlar. Suçun hedefi bir bilgisayar sistemi yada ağıdır. "Erişim" sistemin bir kısmına yada bütününe ve programlara veya içerdiği verilere ulaşma anlamındadır. İletişim metodu önemli değildir. Bu bir kişi tarafından bir bilgisayara direkt olarak yakın bir yerden erişebileceği gibi, uzak bir mesafeden örneğin bir modem hattı yada başka bir bilgisayar sisteminden de olabilir. "Dinleme" ise; genellikle halka açık ya da özel telekomünikasyon sistemleri yoluyla yapılan veri transferinin teknik olarak takip edilmesi ve dinlenmesini tanımlar."(suç tanımı kaynak:egm.gov.tr)
Maddenin bu fıkrası ile birlikte hukukumuz bilişim sisteminin her alanına yetkisiz olarak her ne suretle olursa olsun girmeyi ve girdikten sonra orada kalmayı suç olarak saymakla birlikte, bilişim sisteminde her hangi bir zarar verilmese bile yahut bilişim sistemi üzerindeki veriler silinip, değiştirilmese veya yetkisiz olarak girişi yapılan bilişim sistemininin çalışması engellenip, bozulmasa bile suç saymıştır.
Böylelikle hukukumuz Avrupa Siber Suç Sözleşmesinin ikinci maddesinde belirtilmiş olan “hukuka aykırı erişimi” hususunu bünyesine katmış, eski TCK’ da ki bir eksikliği gidermiş olmuştur. Eski TCK da bilişim sistemine salt olarak giriş ve orda kalınması suç olarak tamamen sayılmamakla birlikte verilerin ele geçirilmesi yok edilmesi veya değiştirilmesi durumuda suç gerçekleşmiş olmaktaydı. Bu fıkra ile birlikte hukukumuz isabetle sadece bilişim sistemlerinin güvenliğinin ihlalini bile suç saymakla diğer ülkelerdeki gibi bir olgu içerisine girmiş ve büyük bir isabette bulunmuştur.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
Burada suç açısından hafifletici bir neden bulunmaktadır. Ancak fıkrada belirtilen bedeli karşılığı yararlanılan sistemlerden kastın ne olduğu tam olarak açıklanamamıştır. Umarız ki bu konuda oluşabilecek yargıtay içtihatları veya hukukcularımızın yorumları bizlere ileriki aşamada konunun anlaşılması bakımından yardımcı olabilecektir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Yukarıdaki 3. fıkra ile bilişim sistemine girme eyleminin ağırlaştırıcı sebebi belirtimiştir. Burada bilişim sistemine yetkisiz olarak giriş yapan şahsın kastı; zarar vermek, verilerin yok edilmesi yahut değiştirilmesi olmadığı halde kastı aşan hareketi sonucu bir zarar meydana gelmiş ise suçun ağırlaştırıcı sebebi ortaya çıkmaktadır. Eski TCK ya bakıldığında gerek sadece sisteme girme eyleminin suç sayılmaması gerekse sisteme girdikten sonra kastı aşan bir zararın meydana gelmesinin ağırlaştırıcı sebep sayılması hukukumuz bakımında büyük bir eksikliğin giderilmesine katkı sağlamıştır.
----------------------------
YORUMSUZ...
----------------------------
recepkoyuncu
07-12-06, 10:28
açaba benim hesabı başkası kullanıyor olabilirmi bir yolu yokmu nerden öğreneceğiz bilgisi olan varmı
hehehe
:D eyvallah bilader
problemkid
09-12-06, 22:35
sürekli şifre değiştirirsen birşey olmaz ayrıca senin hesabını kullanan olsa bile türktelekom bunları yakalıyor. arkadaş denedi evine yazı geldi kaçak internet kullanarak yüksek hızdan bağlanıyorsunuz bu sorunu 10 gün içerisinde gidermezseniz hakkınızda yasal işlemler başlatılacaktır şeklinde türktelekom mühürlü bir yazı geldi. bilgilerinize sunarım. denemenizi tavsiye etmem.
Ya bırakın bu tür sahtekarlıkları, hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz, bence aracı olmamak ta lazım.
PcTeknikZone