Tüm Versiyonu Göster : win98 SE ağ bağlantı sorunu ??? nasıl_?

cuzzy
23-02-06, 21:40
arkadaşlar merhaba

benim ağ bağlantısıyla ilgili bir sorunum var.

ağ dan pek anlamıyorum.

şmid şöyle ki;

elimde 4 adet pc var. 3 winxp işletim sistemli
1 tanesi, 98SE,
Adsl Modem se, Xoom5x

xp yüklü olanlara ağ kablosunu takmam yetiyor.
ancak sorunum 98 olanda, ağ bağlantı ayarlarını yapamıyorum.
Kablomdan , ethernet kartımdan veya internet bağlantımdan kaynaklanan bir sorunum yok.
ağ yapılandırmasını algılayamıyor. çünkü xp otomatik ip aldırıyor. 98 de manuel ayar yapmak
durumundayım...

işin içinden çıkamadım...

bilgisayara ip atamam gerek sanırım.

diğer makinelerde şöyle bir durum sezdim.

10 0 0 4
10 0 0 5
10 0 0 6

diye giden ipler var.
alt ağ maskesi ise hepsinde aynı : 255 255 255 0

Varsayılan ağ geçidi: 10 0 0 2

şimdi yapmam gereken şey,

98 yüklü makinaya bir ip atamak, ve diğer alt ağ maskesi ile Varsayılan ağ geçidi aynı kalacak şekilde
bir de DNS atamam gerekli ...

buraya kadar yanlışsam beni düzeltin. bu işin içinden çıkamadım gitti... bi yerde yannış mı yapıyorum ?

yardımcı olursanız sevinirim.

varyemez
24-02-06, 00:39
En kısa sürede sorunuz cevaplanacaktır ;)

cuzzy
05-03-06, 12:20
ok de xcedayx kardeş... bu IPX SPX ve NETBEIU protokollerini nasıl yüklicez ?

karaca
05-03-06, 16:53
ya onlara gerek yok arkadaşlar...
evimde benimde 3 pc var biri 98...şimdi anlatacaklarımla kesinlikle sorununuz çözülmeli..
ağ bağlantılarım-->özellikler--->TCP/IP
IP leri otomatik olarak alacak makine.Ağ geçidine ise 10.0.0.2 yazın.Ekleye basın.Şu anda internete de çıkmalısınız ağda da dolaşabilmelisiniz.
DNS leri falan boş bırakın zira doğrudan internete çıkan makine olmadığından (arada modemimiz ağ geçidimiz var yani)DNS lerde yaptığınız değişiklik sizin ağınızla ilgili olur ve ağa çıkamazsınız.

Not: 98 her değişiklikten sonra yeniden başlatma ister.mutlaka yapın yoksa yaptığınız değişiklikleri göremezsiniz.

karaca
08-03-06, 23:28
bu arada IPX/SPX şu anda birçok program tarafından desteklenmiyor..yani oyun oynmamak isteseniz IPX/SPX ayarları olmadığı için oynayamayabilirsiniz.ancak bir ofis ortamında ise işe yarayabilir (eski muhasebe programları ve yazıcılara erişim için gayet hızlı bir protokoldür)