PDA

Tüm Versiyonu Göster : Sizce Ne Almaliyim Arkadaşlar??

halit32
11-02-06, 10:40
sevgili arkadaşlar bir emlak bürosu açmak üzereyim vemüşterilerimin oturdugu yerde ev begenmesi ve yorulmaması için ben evin görüntüsünü ve resimlerini kaydedip bilgisayara artıp müşterilere bilgisayardan izlettirmek istiyorum.Fakat istediğim kamera hem çekim yapacak hemde resim cekecek ama bu konu ile ilgili hiç bir bilgim olmadıgından sizlerden yardım bekliyorum SİZCE NE ALMALIYIM ARKADAŞLAR....

Gecelerin Sessizliği
11-02-06, 12:41
Ben Canon'ın PowerShot modellerini öneririm. Kullanımı basit, fotoğraf ve video kalitesi iyi. Panoromatik çekim (üç boyutlu gibi bir özellik) özelliğide mevcuttur. Arkadaşında dediği gibi yüksek kapasiteli hafıza kartı alırsan hemen her ihtiyacını karşılayabilirsin.

NIGHTMARE
12-02-06, 17:54
Ben Canon'ın PowerShot modellerini öneririm. Kullanımı basit, fotoğraf ve video kalitesi iyi. Panoromatik çekim (üç boyutlu gibi bir özellik) özelliğide mevcuttur. Arkadaşında dediği gibi yüksek kapasiteli hafıza kartı alırsan hemen her ihtiyacını karşılayabilirsin.

Dediğin aletin fiyatı ne kadar acaba?

halit32
13-02-06, 03:36
evet ne kadardır?

Gecelerin Sessizliği
13-02-06, 12:35
Ben geçtiğimiz sene PowerShot A85 modelini 550 YTL ye almıştım. Fakat A85 piyasadan kalktı, çünkü üst modelleri ve Türkçe menü seçenekleri çıktı.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor. adresinden ayrıntılı incelemeleri yapabilir, dilerseniz çok uygun fiyata satın alabilirsiniz. Zira Vatan Bilgisayar piayasadaki en ucuz marketlerden birisidir.

halit32
13-02-06, 13:04
Vatan Bilgisayar tanıdık galiba :D,arkadaşlar benim inanın bir bilgim yok.Alırken dikkat etmem gereken başlıca kurallar nelerdir söyleyebilirmisiniz..

Gecelerin Sessizliği
13-02-06, 13:33
Hayır tanıdık değil. :)

Dijital fotoğraf makinesi alırken dikkat etmen gereken bir kaç nokta.

Megapiksel özelliği yüksek olması gerekir. İyi ve net bir görüntü almak istiyorsan en az 4 Megapiksel olması gerekir.

Optik Zoom özelliğine dikkat edin. Yine yüksek optik zoom sunan makineleri tercih edebilirsiniz. Olmazsa ek bir mercek alıp kullanmanızda fayda var. Dijital Zoom ile Optik Zoom'u birbirine karıştırmayın. Normalde her makinede iki özellikte bulunur. Ama Optik Zoom ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

Makro özelliğine dikkat edin. Makro: Bir objeyi en yakın mesafeden çekebilme özelliğidir. Normalde bir objeye 10 CM'den fazla yaklaşırsanız görüntü bulanıklaşır. Makro özelliği bu bulanıklığı ortadan kaldırıp görüntüyü netleştirir. Canon makineler 5 CM'ye kadar net görüntü verebilmektedir. HP, 3 CM'ye kadar indiğini söylemekte fakat ne kadar başarılıdır bilemem.

İnce bir ayrıntı ama yinede araştırmanızda fayda var. Alacağınız makinenin, hafıza kartı ile iletişim hızını araştırın. Bazı makineler çektikleri resimleri hafıza kartına kaydetmekte biraz yavaş davranabilmektedirler. Kullandığınız hafıza kartının yazma hızınıda göz önüne almanızda fayda var. Fly Disk veya SanDisk ürünlerini tercih etmenizi öneririm.

Kırmızı göz engelleme özelliğide dikkatlerden kaçmaması gereken bir özelliktir elbette. Ayrıca alacağınız makinede flaş seviyesini ayarlayabilme özelliğinide arayın.

İpuçlarını yukarıda verdim. Tavsiye olarak Canon, HP, Minolta veya Nikon marka ürünleri araştırıp inceleyerek, vermiş olduğum ipuçlarınıda bu ürünlerde araştırarak, bütçenize ve yapacağınız işe uygun makineyi satın alabilirsiniz.

Hayırlı olsun. :)

halit32
17-02-06, 01:29
sağol kardeş bilgilendim sayende...