Tüm Versiyonu Göster : pc beklemeye almıyor
arkadaslar ne olduysa cdrom takmıştık baya oldu ondan sonra pc beklemeye al dediğimde beklemeye tam alacağı zaman tekrar açılıyor pc sizce sorun ne pc beklemeye alamıyorum pc yağj5 ğj5 ğj5 ğj5 ğj5
arkadaslar ne olduysa cdrom takmıştık baya oldu ondan sonra pc beklemeye al dediğimde beklemeye tam alacağı zaman tekrar açılıyor pc sizce sorun ne pc beklemeye alamıyorum pc yağj5 ğj5 ğj5 ğj5 ğj5
Cdroomla alakalı olduğunu sanmasamda bu özellik çoğu bilgisayarda bir süre sonra yüklenen programlar ve ayarlar dahilinde bozuluyor.Olayın nedenini şimdiye kadar bende çözemedim ama bir daha ki formata kadar bu özellik çalışmıyor..
beklemeye al dediğinizde bir işlem yapıyor mu yoksa aynen masaüstünde mi kalıyor?
Pardon ama neden beklemeye alıyorsunuz pc yi amaç nedir yani ?
zuhahahahaha :D :D :D :D :D
abi yardın beni sabah sabah :hihihi
ya arkadaslar normal bekelme al diyorum ama pc tekrar açılıştaki ekrana dönüyor bir anda sonra tekrar masaüstünde
sorunu muhtemelen biliyorum..
şimdi siz cd-romu ikinci ata kablosuyla bağladınız.yani harddisk ve cd-roma ayrı ayrı kablolar gidiyor.harddisk doğal olarak jumper ayarlarından masterdır.eğer diğer kablo üzerindeki cd-rom da master olarak ayarlı ise bazı anakartlarda bunu yapabiliyor.slave yaparsanız sorun düzelmeli.
işletim sisteminin ne olduğunu sormadım ama bu sorun windows 98 de oluyorsa hiç uğraşmayın düzelmez :) genelliklede cd-rom taktıktan sonra olur.bu hatalar bill amcanın bazen çok düşünmesinden kaynaklanır. windows 98 de bu hatayı kapatmak yerine bilgisayarı kapatma menüsünden "askıya al" komutunu çıkartan bir özellik bulunur (3 defa beklemeye geçemezse yada bekleme konumundan çıkamazsa "bu özelliği kapatmak istermisiniz?" diye sorar :D)win98 deki bu hatanın sebebi sonradan takılan cd-romlara gıcığı var :) ciddiyim defalarca kez başıma gelmiştir.tek çözümü güç seçeneklerinden herzaman açık ayarını seçip sadece monitör için kapanma zamanı ayarlamak ve kapatma menüsünden "beklemeye al" komutunu kullanmamaktır.
saygılar.
PcTeknikZone