PDA

Tüm Versiyonu Göster : Vaginusmus nedir ?

zeytin022
29-01-06, 16:09
Milyonlarca yılın ötesinden, milyonlarca yıl geleceğe doğru, pırıl pırıl bir nehir akıyor. Bizler bu akan nehrin damlalarıyız. Ve insan soyunun sürmesi için, tanrısal bir gücün ya da doğasal bir evrimin programlamasıyla donanımlıyız. Her birey, belirli olgunluk yaşına eriştiğinde, bir yuva kuracak ve bu yuvada çocuklar olacak. Genetik olarak anne baba, toplum olarak ulus, daha öz deyimle insanlık sürüp gidecek.

Bu saygı değer, bu yüce nehrin önünün, kimi taş toprak,yıkıntı ve döküntülerle kapatılıp, akışının engellendiğini düşünün: İşte VAGİNUSMUS budur.

Sayısı hiç de azımsanmayacak ölçüde, bir çok genç kızımızın, yani yeni evlenmiş kadınımızın dünyasını karartan, çogu aileyi boşanmanın eşiğine getiren, daha çok bizim gibi toplumların yarattığı bir korkunun sonucu vaginusmus, ne yazık ki, doğanın gücüyle çatışıyor.

Peki vaginusmus nedir?

Vaginusmus, vaginanın girişindeki vagina kaslarının kasılmasıyla, vagina girişini kapatarak, bir başka deyimle kilitleyerek, dışarıdan bir cismin, yani penisin, vaginaya girişine izin vermemesidir. Vaginada bu tür bir kasılma oluşmuşsa, refleks olarak, bir korku paniğiyle ve asla mantıkla önlenemeyen, karın ve bacak kaslarının kasılmasının da devreye girmesiyle, cinsel birleşme pozisyonuna geçilememektedir.

Nedir bütün bunlar, neden oluyor?...

Her kişiye özgü olanını bir kenara koyarsak, anonim (ortak) olan yana bakalım: Diyelim ki 3-4 yaşlarında bir kız çocuğunuz var. Otururken bacaklarını gereğinden fazla açtı, kilotu ve bacakları görülüyor. Kilotunu giymeyi unutmuş da olabilir. Ailenin tepkisi: "Yavrum kilotunu giy, bacaklarını çok açmadan otur ki, herkes sana cici kız desin" biçiminde olmaz, tam tersi, bir öfkeyle: "Çabuk kapat bacaklarını" diye üzerine yürünür. Bu tavıra, belki bir iki şaplak ya da korkutucu birkaç söz de eklenir.

Çocuk ne olduğunu anlamadan, bu korku simgesi onun bilinçaltına bir yere batırılır. Çocuklardaki cinsel kavramlar bizlerdeki gibi değildir. Kızımız 13-14 yaşlarına geldiğinde, çoğu aile onu bir köşeye çeker : "Aman evladım, aile şerefimizi koru, yüzümüzü karartma, erkeklere dikkat et vb..." gibi sözlerle uyarıda bulunur. Oysa o yaşlarda, güdüsel olarak kızlar, erkeklerle ilgilenmeye, onlara bakmaya başlar.

17-18 yaşlarında ise, kızlık zarı kavramı ve korkusunu taşımaya başlarlar. Onlara göre zar, korunacak ve çok önemli bir yapı ve özelliğe sahiptir. Hemen bozulacağı sanısıyla, adeta cinsel organına bile dokunmaktan korkarlar. Bu korkuya "kanama, yırtılma, patlama" gibi öteki ürkütücü kavramlar da eklendiğinde, gerdek gecesi bir korku karabasanına dönüşebilir.

Bu olayı karikatürüze ederek erkeklere indirgeyelim. Erkeklere şöyle bir eğtim verilseydi. "O gece ilk birleşmede penis vaginaya girince yırtılacak, kanayacak,patlayacak" denilseydi, kaç erkek bu işi becerebilirdi? İçlerinde istek olsa bile, penis asla sertleşmezdi.Bu nedenle kızlarımızı hoş görelim ve olumsuzluklara kızmayalım.

Kadın cinsel organı vaginanın dokusu, düz kaslardan oluşmuştur. Düz kaslar insanların iradesine bağlı olarak çalışmaz. Vaginusmus olayı ve kasılma olmuşsa, kadın bunu iradesiyle aşamaz. Gene bu nedenle, psikolojik tedavi, istem dışı bu kasılmada yeterince etkin olmadığından, sürüp giden çözümsüzlük, eşlerin ve ailelerin önlerine ağır yükler getirir. Ayrılık, boşanma, bunalım, kavga, dövüş, olaylar zincirinin halkalarını oluşturur.

Dört yıldan bu yana vaginusmus olayını, %100 bir kesinlikle ve son derece rahat bir yöntemle çözülmüşş durumdadır. Bu yöntem Dr.Haydar DÜMENİN bir buluşudur. Tedavi yöntemimde doğayı karşısına değil, yanına almış durumdadır. En azından bu ülkenin bir doktoru olarak, dünyanın çözmediği vaginusmus olayını çözmenin mutluluğunu yaşamaktadır, bu konuda sorunları olanlara da, bir umut kapısı açmanın yarattığı toplumsal mutluluktan da payını aldığından, başka bir keyif yaşıyor

karaca
30-01-06, 12:37
haydar dümen amcanız mı?

PS: geyiğe bağlamaya çalışmıyorum maksat yukarı çıksın konu herkes okusun ;)

Eylül
01-02-06, 17:56
bu haydar dümenin başarısından kaynaklanmıyor ki. batı ülkelerde bu hastalık son 20 yılda kayıt altında 5 kişide görülmüş. ülkemizde ise o kadar fazla ki. elbette araştırma şansı daha yüksek.

karaca
02-02-06, 13:59
bu birazda sosyal çevreyle alakalı yazıda dediği gibi...hem aile baskısından kızlar çekingen oluyor hemde erkekler..
erkeğin çekingeni bi acayip oluyor.(tecavüz sanıkları ya da ne yapacağını bilmediği için karşısındakini korkutma şeklinde) ikiside sakat..hele bir de buna herşeye burnunu sokan aileler oldu mu iptal :) performans bekleme :rolleyes:

bunun adı kadında vaginismus olduğuna göre erkekte de en uygunu erken boşalmadır herhalde.ikisininde nedenleri psikolojik tedavisi ise psikologluk.ve ikisininde oluşma sebepleri aynı.ve maalesef ki bu bizim ülkemizin sosyal gerçeği...

bi de canım izmirime gavur derler :D

Eylül
02-02-06, 14:09
sana elbette katılıyorum. bunun nedeni yetişme şartlarımız ancak ben sadece haydar dümenin çok da büyük bir adım atadığını söylemek istemiştim. çünkü bu olay türkye de çok sık oluyor ve araştırma şansı elbette daha yüksek.
nedense erkeklerde ki erken boşalma sorunu yüzdeleri batı ülkeleriyle nerdeyse aynı.
bu arada izmirlilere gavur diyenler var tabi:))))

karaca
02-02-06, 15:49
sana elbette katılıyorum. bunun nedeni yetişme şartlarımız ancak ben sadece haydar dümenin çok da büyük bir adım atadığını söylemek istemiştim. çünkü bu olay türkye de çok sık oluyor ve araştırma şansı elbette daha yüksek.
nedense erkeklerde ki erken boşalma sorunu yüzdeleri batı ülkeleriyle nerdeyse aynı.
bu arada izmirlilere gavur diyenler var tabi:))))

walla adımı büyük attımı bilmiyorum ama çok sağlam para yaptı onu biliyorum :) yaw yaşlandı da bu amca varisi kim olacak acaba? :D ben olurmuşum :p :p :p

KaracaOglan
02-02-06, 16:01
:D ben olurmuşum :p :p :p

hah bi haydar dümenimiz eksikti..

karaca
02-02-06, 20:31
hah bi haydar dümenimiz eksikti..

ne olacak onuda yaparız :p

:D :D :D

dapHne
02-02-06, 21:21
ne olacak onuda yaparız :p

:D :D :D

hehe karaca amannn prd haydar beyy :Dilk soruyu ben yöneltebilirmiyim..

(evet dediğinizi farzediyorum :p)

"haydar I. Dümen", en çok sorulan ikinci sorunun ise kızlık zarıyla ilgili olduğunu belirtiyordu:
- Telefonda erkekle konuşurken içim geçti. Kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Oral seks yaptım kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Annesi arıyor kızını telefonda konuşurken içinin geçtiğini, kızlık zarının eriyip erimediğini merak ediyor.
- Kimisi masturbasyon yaptığını ve gebe kalıp kalmadığını merak ediyor.
- Akıl almaz, düşünülmesi, hayal edilmesi mümkün olmayan şeyler soruluyor. ‘Rüyamda orgazm oldum, acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Yüksekten düştüm kızlık zarım bozulmuş mudur?
(:hihihi )

gibi sorularla karşılaşmışlar :) sizin yorumunuzu alabilirmiyizz..

karaca
02-02-06, 21:45
hehe karaca amannn prd haydar beyy :Dilk soruyu ben yöneltebilirmiyim..

(evet dediğinizi farzediyorum :p)

"haydar I. Dümen", en çok sorulan ikinci sorunun ise kızlık zarıyla ilgili olduğunu belirtiyordu:
- Annesi arıyor kızını telefonda konuşurken içinin geçtiğini, kızlık zarının eriyip erimediğini merak ediyor.
- Akıl almaz, düşünülmesi, hayal edilmesi mümkün olmayan şeyler soruluyor. ‘Rüyamda orgazm oldum, acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

gibi sorularla karşılaşmışlar :) sizin yorumunuzu alabilirmiyizz..

hepsini toplayıp bana getiriyorsun.benim mahallenin abaza gençlerinden kurduğum bir ekibim var.onlar aslında bu işlerin olduğunu öğretecekler :)

şaka bir yana hakkaten bu çok enteresan birşey ya..senin söylediklerin yine neysede 20 yaşına kadar öpüşülerek hamile kalındığını düşünenini ben gözlerimle gördüm. :hihihi tamam herkes herşeyi bilecek diye birşey yokta ""ee kardeşim hiçmi okumadın..."" diye sorarlar insana.

çok uzun karışık ucu bucağı olamayan bir konu..bizden sonraki nesil umarım bilinçli olur.(bilinçli olmak "tuttuğunu öpmek" manasında değildir.şimdiden söyleyeyimde sonra biri çıkıp ne diyosun sen demesin uğraşamam :rolleyes: ) çünkü hakkaten hala daha neyin ne olduğunu bilmeden yapıp erken yaşta anne/baba olanlarda var,bi ömür mutlu olamayacak olanlarda... :küs:

karaca
02-02-06, 21:58
dayanamadım geyik yapıcam :D :D :D :D

* Bu olabilecek birşey arkadaşlar biliyorsunuz değil mi?(ciddiyim gülme:))

- Rüyamda orgazm oldum, acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?
* Rüya esnasında eliniz kolunuz bağlımıydı?Şayet değilse bir yorumda bulunamayacağım.

* Bunu düşünenlerin hepsi feminist!!Aloooo bizsiz herşey olurda bi çocuk olmaz korkma. :D

* Şeker ya bu suya atınca eriyo..İki de karıştır bari tövbe tövbe :D

* Bu boyuta vardıysan zaten bozulsa ne farkeder bozulmasa..Senin kafanın kızlık zarı bozulmuş öbürü bozulsa ne olur bozulmasa ne olur?

* Elinizle telefonu mu tutuyordunuz?Gerçi iki eliniz var saçma oldu geçelim.hele bide telefon handsfree ise Allah muhafaza..Birde evladım bulmuşsun böyle erkeği kaçırma.Telefonda içinin geçmesine sebep olabiliyorsa daha Allahtan belanı mı arıyorsun? :D

PS:nacizane yorumlarımdı umarım rahatsızlık vermemişimdir.

zeytin022
03-02-06, 21:09
Sevgili arkadaşlar bu konuda Dr. haydar dümen elinden geleni yapıyor ve ben onun hastalarından biriyim (eşimle beraber dersek daha doğru olur) ben iki yıldır derdime derman bulamıyordum ama baktım bu adam çözecek işi gittim konuştuk ve bu gün eşimle evli isem hocamın sayesinde ve ben derim ki hocama kimse laf söylemesin işte bu kadar ben vaginusmus nedir diye bilgilenelim diye form akatkıda bulundum . Herkeze saygılar

dapHne
03-02-06, 22:59
Sevgili arkadaşlar bu konuda Dr. haydar dümen elinden geleni yapıyor ve ben onun hastalarından biriyim (eşimle beraber dersek daha doğru olur) ben iki yıldır derdime derman bulamıyordum ama baktım bu adam çözecek işi gittim konuştuk ve bu gün eşimle evli isem hocamın sayesinde ve ben derim ki hocama kimse laf söylemesin işte bu kadar ben vaginusmus nedir diye bilgilenelim diye form akatkıda bulundum . Herkeze saygılar

dostum,

öncelikle bilki biz kimseye laf söylemedik ;) bilirsin arkadaşlar arasında şakalaşmalar olur ki sn. haydar dümen'e asla bir laf söyleme olarak algılanmasın bu.
zaten farkettiysen alıntılar haydar dümen hakkında değil, ona sorulan garip sorular hakkında.. ee bıraktaa bukadar bilinçsizce sorular karşısında muhabbet edebilelim.

karaca
04-02-06, 03:10
haydar abiyi tek geçerim ;)

:D :D

ama ben ciddiyim adam yaşlandı ya bişey olsa...memlekette varisi yok :rolleyes: