Tüm Versiyonu Göster : laptopa tv kartı nasıl takılır?
mahmut20011982
28-01-06, 16:18
lap top bilgisayarıma nasıl tv kartı ekleyebilirim
Maalesef laptop'ların donanım terfisi PC'lere göre daha zor. Özel yapılar kullandıklarından bu işlemi kendin yapman oldukça zor görünüyor. Ayrıca iyi markalar her donanımı desteklemiyor. Bu konuyla ilgili olarak iki şey önerebilirim:
1 - Öncelikle laptop'un anakartına ekran kartı eklenebiliyor mu onu öğren. Çoğu laptop on-board ekran kartı ile geliyor ve ekleme yapılamıyor.
2 - Üretici firmanın yetkilileri ile bağlantı kur. İhtiyacını karşılayabilecek ve donanımına uygun ekran kartını ancak onlar önerebilir. Büyük ihtimalle de kartı sana taktırmayacak, teknik serviste kendileri takacaklardır.
Evet utku dostumuzunda dediği gibi laptobunun destekleyip desteklemediğini öğrendikten sonra destekliyorsa harici tv kartı takılabilir..
her laptopa tv kartı takılabilir..yeterki üzerinde usb olsun ;) usb den bağlanabilen tv kartları mevcut.avermedia nın olanlar mpeg4 (divx) formatında kayıt bile yapabiliyor..fiyatlarıda yaklaşık 60$+KDV...
kolay gelsin
Yaw hepimizde aynı cevabı veriyoruz farkındamısınız bilmiyorum :D
Yaw hepimizde aynı cevabı veriyoruz farkındamısınız bilmiyorum :D
soru sahibinden de tık yok wğ3
dedeefendi
06-02-06, 09:00
lap top bilgisayarıma nasıl tv kartı ekleyebilirim
Arkadaşlara ek olarak
Ben Avermedya USB2.0 external(harici) tv kartı kullanıyorum laptopumda gayette memnunum..tavsiye ederim..
diğer markaların örneğin fly,inca vs de var onları da inceleyebilirsin yanlız muhtemelen laptopun usb 2.0 destekliyordur alacağın tv kartının da bunu desteklemesini öneririm zira bu sayede daha rahat bir şekilde herhangi bir tekleme olmadan tv izleyebilirsin..
hatta şu anda usb den uydu kartları bile var uydu, eğer tercihin bu yönde olursa uydu bile izleyebilirsin tabi yine çanak anten lnb vs lazım bunun için ben yine de normal bir tv kartı ve receiver öneririm bu konu da da sana..
kolay gelsin..
PcTeknikZone